Vinné i (ne)vinné produkty - nové turistické lákadlo vinařských regionů Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentaci vytvořil Jan Havlík
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
SOU a SOŠ Weilova – Praha 10 Automobilní a informatiky
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
Vinné i (ne)vinné produkty - nové turistické lákadlo vinařských regionů Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika.
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Vinařství ČR Anežka Loukotová.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Vinařství Kašík L.P Víno s tradicí. Úrodná půda, vinná réva, slunce, vinařovo srdce. To jsou již po staletí hodnoty,které tvoří jeden celek.
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Připravil: Jan Polehňa
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Návštěvnické centrum Thun 1794 a.s.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
VOC ZNOJMO vína originální certifikace
Složitá a slavnostní menu
TPK, spol. s r.o fúze dvou závodů
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
Prezentuje se vám „ Penzion u krbu “ Pana Zdeňka Dvořáka Sokolovská 536, LOKET
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Talent marketingových komunikací. O firmě Restaurace s ubytováním Údolí vizovických vrchů, cca 15 km od Zlína Postaveno v roce 1747 jako sirnaté lázně.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
v centrum celoživotního vzdělávání
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Umět charakterizovat víno a jeho význam
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
Terénní základnu - Rohanov
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství Téma: Austrálie.
Turistický kurz pro žáky 6. tříd Termín: května 2015 Místo: okolí Velkých Pavlovic, jižní Morava.
Ovoce Andy Poláková.
STAVBy pro obchod a služby
malebný kraj na jihovýchodě Moravy
Vinařství na Slovácku. Slovácko se dá charakterizovat jako kraj vinic a vína.Téměř u každé vesnice je nějaká vinece nebo vinné sklepy.Na Moravě ze 4 podoblastí.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Bakalářská práce Vypracoval: Radek Hoferek Vedoucí práce: prof. Ing. Věra Bečvářová, CSc. Brno, 2012 Podmínky rozvoje vinařského podniku v současném modelu.
Vinařský marketing Znovínu Znojmo, a. s. Eva Gargelová.
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Předběžná studie proveditelnost - shrnutí Závěrečná konference přeshraničního projektu Slavice,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_BILE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola služeb,
Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné - nové turistické lákadlo vinařských regionů „Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_555_ Výroba vína 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_MODRE_PREZENTACE_10 Název školyStřední škola služeb,
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Třídění vína Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné - nové turistické lákadlo vinařských regionů „Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro.
Agroturistika a venkovská turistika
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
Venkovská turistika 2017 Spolupráce SVTA a ATIC.
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
FRANCOUZSKÉ VINNÉ OBLASTI
Ing. Milena Dušková Místo konání stáže BUJNOCH s. r. o. Chrudim
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Můj táta je vinař.
Výroba vína Zpracovala: Pavlína Ptáčková
Prezentaci vytvořil Jan Havlík Obr. 1. Víno je alkoholický i nealkoholický nápoj typicky vznikající kvašením moštu z plodů révy vinné. Slovo víno pochází.
Transkript prezentace:

Vinné i (ne)vinné produkty - nové turistické lákadlo vinařských regionů Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika

Rodinné vinařství Bartoníkovi a Penzion U Kostela Mikulčice Sekundární produkty z révy vinné

Rodinné vinařství Bartoníkovi Hana Bartoníková vinařská oblast Morava vinařská podoblast Slovácká vinařská vesnice Mikulčice hlavní viniční tratě: Kněžské, Stará Hora, Kratiny

Základní čísla o vinařství celková výměra vlastních vinic 3ha roční produkce cca 8.000 lahví vína profesionalizace vinařství od roku 2009 ryze rodinná firma bez zaměstnanců

Profilace strategie vinařství butikové vinařství „kde se to dělá jinak“ důraz na koncového zákazníka výroba vína má z pohledu strategie jen 50% důležitost zbylých 50% jsou ostatní služby vinařství výroba sekundárních produktů, ubytovací služby, vinařská turistika

Hlavní odrůdová skladba vinařství 70% bílé moštové odrůdy Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Chardonnay, Sauvignon, Rulandské šedé 30% modré moštové odrůdy Frankovka, Dornfelder, Merlot, Svatovavřinecké, Blauburger, Dunaj

Výrobní prostory vinařství v roce 2013 byla dokončena v areálu penzionu výstavba nových výrobních prostor vinařství hala pro výrobu a kvašení bílých vín sklad na lahvovaného vína hala pro zpracovaní hroznů degustační místnost místnost pro výrobu sekundárních produktů mimo tyto prostory vlastní vinařství ještě zrekonstruovaný sklep v areálu sklepní čtvrti Mikulecké bůdy

Filozofie technologie výroby našich vín metoda šetrného řízeného kvašení bez použití kvasinek u bílých vín metoda samotoku při výrobě růžových vín ruční míchání při výrobě červených vín

Výroba sekundárních produktů z vinné révy impulz díky zapojení našeho vinařství v roce 2012 do podobného projektu ČR – Rakousko nabízelo se široké portfolio možností pro „druhotné „ využití vinné révy z hlediska ekonomického a technického pohledu jsme se rozhodli pro následující využití výroba vinného želé a to jak z moštu, tak z vína použití vinného želé v cukrářských zákuskách výroba vinné kyselky

Vinné želé výborný chuťový doplněk s širokým využitím v gastronomii při degustacích k plísňovým sýrům, paštikám, do o máček na pečivo místo džemu u nás na penzionu patří do skupiny domácích produktů nabízených během snídaní

Předpoklady výroby V současné době v naší nabídce vinné želé a to jak bílé, tak červené nutné vhodně zvolit : odrůdu ze které se bude želé vyrábět – chuťové a vjemové vlastnosti vhodnější jsou vína s nižším obsahem zbytkového cukru

Výroba vinného želé vinné želé + želírovací cukr uvést do varu v zahuštěné podobě zalít do připravených sklenic bližší postup dle fotogalerie

Vinné želé fotogalerie

Vinařské zákusky výroba cukrářských zákusků za použití vinného želé zadaná zakázková výroba u místní cukrářské firmy díky aromatičnosti zejména červeného vinného želé výborné použití pro výrobu čokoládových a krémových zákusků bílé želé vhodnější pro polevu a plnění tvarohových řezů

Vinná kyselka využití hroznů z letní probírky cukernatost mezi 8-10 MM šetrné lisování celých částečně za měkkých hroznů odkalení a filtrace nutná tepelná pasterizace

Vinařské zákusky – fotogalerie

Rozsah využití přírodní okyselovadlo vynikající do zeleninových salátů, omáček nabízet jako doplněk stravy v rámci zdravé výživy

Sekundární produkt Vinařská turistika v našem podání

Předpoklady naší úspěšné vinařské turistiky Penzion U Kostela Mikulčice Turistické informační centrum Mikulčice Aktivní programy

Rodinný penzion U Kostela kapacita 22 lůžek všechny pokoje vybaveny vlastním sociálním zařízením širší portfolio nabízeného ubytování – pokoje, studia, apartmány bohaté snídaně s důrazem na domácí produkty

Rodinný penzion U Kostela – fotogalerie

Co navíc nabízí náš penzion půjčovnu sportovních potřeb uzavřené venkovní posezení s grilem prodej domácích produktů – víno, ovoce, med, krajové speciality

Naše vlastní programy Tour de vinohrad Girobus Rosťa Na skok k mikuleckému vinaři

Turistické informační centrum Mikulčice vhodně zřízeno v prostorách recepce penzionu oficiální člen asociace A.T.I.C. ČR zajišťuje bližší kontakt s širokou turistickou veřejností nabízí vlastní turistické programy

Tour de vinohrad náš nejstarší a nejpopulárnější turistický program vtáhnutí turisty do tajů vinohradnictví a vinařství strávení pohodového odpoledne s vinařem vinařsky vzdělaný turista

Tour de vinohrad – fotogalerie

Girobus Rosťa ucelený turistický balíček s TOP aktivitami Slovácka za zvýhodněnou cenu maximální požitek propojení historie, folkloru a vína cílem je delší pobyt turistů u nás

Na skok k mikuleckému vinaři každý den otevřené sklepy v Mikulčicích období hlavních letních prázdnin letos se do projektu zapojilo 5 vinařů

Ostatní turistické programy nabízené naší rodinnou firmou Den otevřených dveří 29.7. 2013 Velkomoravské stezky 5.7. 2013 Putováním vinařství od historie po současnost

Ze života našeho vinařství - fotogalerie

„ Život je o lidech a tvoří jej lidé“ Závěr Ve své práce se řídíme mottem: „ Život je o lidech a tvoří jej lidé“ Ing. Radek a Hanka Bartoníkovi Mikulčice 31.5.2013

Děkuji za pozornost