Počet obcí: 48 Rozloha území: km2 Počet obyvatel:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Žadatel.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Místní akční skupina LAG Podralsko
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Místní akční skupina LAG Podralsko Místní akční skupina LAG Podralsko Práce na projektu byly zahájeny v únoru 2011 Název a podobu značky schválila Valná.
Program rozvoje venkova ČR , III. OSA. Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR Projektová opatření Zaregistrováno žádostí.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Středočeský kraj.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Grantový fond Libereckého kraje schválen Zastupitelstvem Libereckého kraje dne usnesením č. 24/04/ZK - Základní dokumenty : - Statut Grantového.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Konference Venkov Obsah  Program rozvoje venkova (PRV)  Osa III PRV  OSA IV PRV  Celostátní síť pro venkov (Síť)  Aktuality,aktivity, plánované.
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
1 Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2009 RNDr. Josef Postránecký.
Struktura obyvatelstva zdroj: SLDB 2001 za obce. Biologická struktura obyvatelstva Vypočítejte index maskulinity pro území okresu podle věkových skupin.
Města, obce a židovské památky – vzájemná spolupráce Vladimír Vihan, Obnova židovských památek v České republice.
Spolupráce, která přináší plody
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vypracovaly: Nevrtalová Michaela Šlechtová Nikola Uhllířová Jana
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
MAS Působnost Projekty podpořené z MZE, MMR a kraje 2006 Rozvoj Turnovska MZE Obnova venkovských sportovišť MMR Pestrý.
Bělá pod Bezdězem, Bezděz, Blatce, Bliževedly, Bohatice, Brniště, Březovice, Čistá, Doksy, Dolní Krupá, Dubá, Dubnice, Hamr na Jezeře, Holany, Horní.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Region spokojeného života pro všechny
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Transkript prezentace:

Počet obcí: 48 Rozloha území: 1 030 km2 Počet obyvatel: 50 500 Územní působnost LAG Podralsko Bělá pod Bezdězem, Bezděz, Blatce, Bliževedly, Bohatice, Brniště, Březovice, Čistá, Doksy, Dolní Krupá, Dubá, Dubnice, Hamr na Jezeře, Holany, Horní Libchava, Horní Police, Chlum, Jablonné v Podještědí, Jestřebí, Kravaře, Kozly, Kvítkov, Luka, Mařenice, Mimoň, Noviny pod Ralskem, Okna, Osečná, Pertoltice pod Ralskem, Plužná , Provodín, Ralsko, Rokyta, Skalka u Doks,, Sosnová, Stráž pod Ralskem, Stružnice, Stvolínky, Tachov, Tuháň, Velenice, Velký Valtinov, Volfartice, Vrchovany, Zahrádky, Zákupy, Žandov, Ždírec Počet obcí: 48 Rozloha území: 1 030 km2 Počet obyvatel: 50 500 Členská základna: 44

Od r. 2008 dosud realizovány 4 výzvy Otevřeno celkem 5 fichí: Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Podpora cestovního ruchu /N Podpora cestovního ruchu /Z Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Opatření IV.2.1.

V období 2008 až 2010 byly prostřednictvím LAG Podralsko získány finanční prostředky ve výši 33.762.291,- Kč. V období 2008 – 2010 bylo zrealizováno ve třech výzvách 49 projektů, z nichž 44 je již proplacených a ukončených, 5 bude ukončeno na jaře a v létě letošního roku. V letošním roce bude mezi vybrané projekty rozděleno 8.054.175,- Kč. Ve 4. výzvě (r. 2011) podalo své projekty 11 obcí a 6 neziskových organizací.

Rekonstrukce MK Zákupy - Veselí Obnova kapličky Tachov

Podpora mladých hasičů Sál Kvítkov Podpora mladých hasičů Osečná

Víceúčelové hřiště Sosnová Dětské hřiště Okna

Úprava MK Chlum Volnočasový klub Šešule

Getsemanská zahrada Mimoň Obnova sousoší Getsemanská zahrada Mimoň Zázemí hřiště Lutra

Dětské hřiště Noviny p. R. Rybářský dům Jablonné v Podještědí

Dětské hřiště Mimoň Kaple Stráž pod Ralskem

Klubovna PS Výři Stráž pod Ralskem Přístup a foayer OÚ Hamr na Jezeře

Střecha ZŠ Kravaře Komunikace Zahrádky

Rekonstrukce náhonu Osečná Otevření kostela Doksy

Oprava zámecké zdi Zahrádky

Ve dvou projektech rozděleno do území LAG Podralsko 5 500 000,- Kč Opatření IV.2.1. Ve dvou projektech rozděleno do území LAG Podralsko 5 500 000,- Kč

Výstavní zastavení - U nás je taky hezky I. Hamr na Jezeře Velký Valtínov

U nás je taky hezky I. Blatce Zahrádky

U nás je taky hezky II. Kravaře Bělá pod Bezdězem

U nás je taky hezky II. Mimoň Jablonné v Podještědí Stráž pod Ralskem

LAG Podralsko MAS Vyhlídky Z Kokořínska do Podralska studie využití území obou MAS, navržení nejlepších i zcela nových tras např. po vojensko-technických památkách, přírodních rezervacích, po stopách zaniklých řemesel, lidové architektury atd. Taktéž budou navržena místa k zastavení i některé objekty, které by na trasách byly následně obnoveny a našly své uplatnění v rámci meziregionálního propojení.

Z Kokořínska do Podralska Komunitní projednání projektu se zástupci měst a obcí z území LAG Podralsko proběhlo 27. 1. 2011 v Hamru na Jezeře

Další pomoc při získávání dotačních prostředků S využitím dotace Libereckého kraje: Organizace seminářů se zaměřením na získávání dotačních prostředků a zpracování žádostí o dotace, zejména z těchto dotačních titulů: podpora obnovy venkova program rozvoje hospodářsky slabých a strukturálně postižených regionů obnova obecního a krajského majetku postiženého živelní anebo jinou pohromou osa 3 LEADER - opatření III.1.3. - podpora cestovního ruchu - opatření III.2.2. - ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova krajské dotace – grantové fondy - průběžně jsou poskytovány informace a pomoc s vyřizováním žádosti Dosud zrealizované projekty za 2 700 000,- Kč

Výměna zkušeností 19. 11. 2010 zorganizoval Liberecký kraj návštěvu MAS Přemyslovské Střední Čechy

Výstava Regiony ČR Lysá nad Labem Liberecký kraj zajistil možnost prezentace ve dnech 11. – 13. 2. na výstavě v Lysé nad Labem

Náplň činnosti LAG Podralsko . Příprava projektů a zajištění jejich realizace v programu Leader a dalších podle stanovených kritérií a podmínek pro jednotlivé programy. Příprava národních i mezinárodních Projektů spolupráce Aktivní spolupráce mezi jednotlivými členy sdružení, jako i spolupráce s dalšími partnerskými sdruženími, resp. fyzickými a právnickými osobami Spolupráce se svazky obcí  Mikroregion Podralsko, Svazek obcí Peklo, Svazek obcí Máchův kraj, orgány státní správy a orgány samospráv obcí, měst a kraje Poskytování poradenství při zpracovávání žádostí o dotace a granty všem zájemcům na svém území působnosti Poskytování informací o sobě a své činnosti v propagačních materiálech, na webových stránkách, výstavách a podobně.

výstava Země živitelka v Českých Budějovicích 26.8. – 29.8. 2010 výstava Země živitelka v Českých Budějovicích

Děkuji Vám za pozornost LAG Podralsko www.lagpodralsko.com Malá 168 471 24 MIMOŇ Tel. 487 862 209, 487 862 352 Mob. tel.: 774 400 397 E-mail: manager@lagpodralsko.com