Tabulky ve Wordu a Excelu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tématická oblastOdborné předměty – Dopisy a tabulky podle ČSN.
Advertisements

VY_32_INOVACE_08_PEK_439_Kop
Vzdělávací oblast: Informatika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
Elementaristika elektronických informací
Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Normalizovaná úprava obchodního dopisu
Úvod do html kódu. Roman Hendrich
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Tabulkový procesor MS EXCEL I. ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
word – Tabulky podle normy
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Excel – editace ( formát ) buněk
Tabulky v MS Excel Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
STRUKTURA OBCHODNÍHO DOPISU
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Word Textový editor.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Tabulky — dokončení.
Struktura obchodního dopisu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK238.
Požadavky na úpravu tabulek (podle požadavků ke státním zkouškám z kancelářského psaní na klávesnici dle ČSN z roku 2007) 2008 O. Kánský.
Struktura obchodního dopisu
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Jitka Smejkalová Název materiálu: Úprava tabulek Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PUK.OA2.903.
Praktické pokyny pro psaní tabulky Hodně štěstí při studiu.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Úvod Excel – tabulkový procesor. Řádek vzorců – zobrazuje úplný a skutečný obsah buňky Označená aktivní buňka Pozice aktivní buňky.
Microsoft Excel Základy Excelu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Excelu Ověřeno ve výuce:
HTML – TABULKY. - uzavírá celou strukturu tabulky atributy tabulky:  align - obtékání tabulky ostatním textem – right, left, center  cellpadding – vnitřní.
Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: ICT2/1/3/15.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK235.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK234.
Zvláštní úpravy a obsah obchodního dopisu Odstavce Podle obsahu se text člení do odstavců. Mezi odstavci se vynechává jeden řádek Ivana Francová, SOU Liběchov.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-17 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Styly Písmo Odstavce Estetická pravidla Typografická pravidla
P OKYNY KE STÁTNÍ ZKOUŠCE 10minutový opis, dopis, tabulka.
Tabulky Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Informatika – Tabulka v Excelu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Tvorba tabulek ve Wordu
Digitální učební materiál
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Lenka Forstová Lucie Pelikánová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
VY_32_INOVACE_VJ40.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Tabulky a prostředí tabular
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Transkript prezentace:

Tabulky ve Wordu a Excelu

Tabulky ve Wordu a Excelu Možnosti využití počítače při tvorbě tabulek práci oproti použití psacího stroje velmi usnadnily a zjednodušily

Při tvorbě tabulek však musíme vycházet z platných norem a předpisů, které se týkají jejich rozvržení a umístění

Tabulka se považuje za typ písemnosti, a proto musí mít svůj název Název tabulky se zvýrazňuje, obvykle tučným písmem Mezi názvem a samotnou tabulkou se vynechávají dva volné řádky

Sloupce a řádky v tabulce Jednotlivé sloupce jsou ohraničeny svislými čárami Jednotlivé řádky ohraničují vodorovné čáry Políčka tvořena svislým a vodorovnými čárami se nazývají buňky tabulky Všechny buňky v tabulce jsou stejně vysoké i stejně široké

Záhlaví tabulky Všechny buňky v tabulce jsou stejně vysoké i stejně široké První řádek tabulky tvoří záhlaví V záhlaví jsou uvedeny názvy sloupců

Legenda tabulky Je tvořena prvními buňkami jednotlivých řádků V legendě označujeme popis jednotlivých řádků Údaje v legendě jsou zarovnány podle levé svislice

Součtový řádek Pokud to charakter tabulky vyžaduje, jsou v posledním řádku uvedeny součty jednotlivých sloupců Legenda, součtový řádek a vnější obrysy tabulky se zvýrazňují silnější čárou

Název tabulky Je stručný a vystihuje obsah jednotlivých buněk Pod název do závorky nezvýrazněným písmem uvádíme jednotky, pokud jsou pro všechny údaje v tabulce jednotné

Poznámky a zdroje Doplňující a nutné údaje, které z tabulky nevyplývají, píšeme pod tabulku s vynecháním jednoho volného řádku Poznámka se zarovnává podle levého okraje tabulky Pokud tvoří poznámku věta, začíná velkým písmenem a končí tečkou Stejně se umísťuje zdroj, z něhož jsme při tvorbě tabulky čerpali informace. Ten však není nikdy uveden ve větě.

Příklady uvádění poznámky a zdroje Pozn.: Pro rok 2005 nebyl k dispozici údaj. Pozn.: v roce 2005 údaj neznámý Zdroj: Statistická ročenka 2004