Nový koncept odpadového hospodářství moderních producentů odpadu (logistických areálů, průmyslových firem, obchodních center, apod.)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kalkulace plných a variabilních nákladů
Advertisements

Vliv ocenění vytvořených výkonů na měření zisku
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Shrnutí výhod při použití plukotraku 1.
Řešení komunálního odpadu v městech a obcích
Hodnocení konkurenčního postavení produktu. 2 Agregační hodnocení konkurenčního postavení KS = a * TZ + b * EZ + c * MZ PT = a*TP + b*EP + c*MP PT KS.
Potenciální dopady energeticko-klimatického balíčku na průmysl ČR Ministerstvo průmyslu a obchodu C O O C O O C O O C O O C O O C O O 20. listopadu 2008.
DPH Vypočítej sazbu DPH.
Solární systémy pro aktivní topení
Provozně - ekonomický pohled na datová centra
Rozhodovací matice.
Modely řízení zásob I. Deterministické
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Akcie téma „Finanční produkty“
Kdo jsme Zpracovatelé odpadu, dodavatelé surovin a energie Aktivní v celém odpadovém řetězci Roční obrat €1.2 miliardy V osmi zemích Mezi Top 5-ti hráči.
Jak v praxi využít analýzu bodu zvratu?
Ekonomika provozu a současné trendy v oblasti využívání sluneční energie A5M13VSO-7.
Objem a struktura trhu. Průmyslový řetězec Skládá se ze všech sektorů průmyslu, které jsou zapojeny do realizace výrobku Proces od získávání surovin přes.
Zařízení pro energetické využití odpadů (EVO) malých kapacit
SOUČASNÁ SITUACE Relativní spokojenost se svozovými společnostmi Výhrady k nákladům PERGO Rekreanti (obecnější problém) DOTAZNÍKY.
Kalkulace plných a variabilních nákladů
O co se jedná? Státu trvá 3 – 6 měsíce než DPH vrátí Často vrácení předchází finanční kontroly atd. Exportérům a firmám nárokujícím si velké odpočty DPH.
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 11/14.
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 2/14.
Mapa zájmu - plány.
Deterministické modely zásob Model s optimální velikostí objednávky
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Základy ekonomie Egor Sidorov Seminář 1/2.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Moderní zařízení pro energetické využití odpadů (EVO) malých kapacit
TOC Class Problem I (jednodušší varianta P&Q analýzy) (v tomto konkrétním příkladu je P=Y a Q=Z – specifikace proměnných) Ing.J.Skorkovský, CSc.
Recyklační linka v Praze
ZŠ a MŠ L. Kuby 48 České Budějovice Mgr. Libuše Jandová Počet hodin: 1.
Inflace.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
PŘEDPJATÝ VLÁKNOBETONOVÝ SLOUPEK PROTIHLUKOVÉ STĚNY
Ekonomické aspekty fotovoltaiky A5M13FVS-12. Ekonomické hodnocení PV systémů Cena elektřiny vyrobená nějakým systémem (např. fotovoltaickým) se obvykle.
Moderní zařízení pro energetické využití odpadů (EVO) malých kapacit EVECO Brno, s.r.o. Březinova 42, Brno
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 3/14.
Mikroekonomie I Chování firmy v modelu dokonalé konkurence
BROWNFIELDS vs. GREENFIELDS Dr. Ing. Vávra Přemysl, MBA
Technologie zpracovaní odpadu
Zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM Praha,
Výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů v ČR v roce 2004 Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM MSV Brno,
Problematika odpadních PET láhví Martin Fišer. Dlouhodobá předpověď spotřeby PET v Evropě V ČR se v roce 2000 uvedlo na trh cca t PET láhví (200.
MĚŘENÍ VÝSLEDKU HOSPODAŘENÍ
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Ústav procesního a ekologického inženýrství Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně Technická 2896/2, Brno ÚSTAV PROCESNÍHO.
IREAS, Institut pro strukturální politiku, o.p.s.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
PRODUKTY BIOSUNTEC – DOTACE NZÚ SAMOSTATNÝ OHŘEV VODY FOTOVOLTAIKOU I. (VEŠKERÉ CENY U VŠECH PŘÍKLADŮ JSOU VČETNĚ DPH) INSTALOVANÝ VÝKON:1,5 kW.
Výrobní program BRIKLIS, spol. s r.o. Malšice, je výrobce briketovací technologie pro řešení odpadového hospodářství v průmyslu dřevozpracujícím papírenském.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Vysoká škola technická a ekonomická Racionalizace procesů logistických aktivit ve společnosti Alfa s.r.o. Autor diplomové práce: Martina Hlatká Vedoucí.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regulátory veřejného osvětlení RPR Plus!
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Řízení zásob ve výrobním podniku
Logistika výroby a distribuce dřevěných pelet v ČR
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
IAS 2 ZÁSOBY.
IAS 2 ZÁSOBY.
Řízení zásob ve výrobním podniku
Transkript prezentace:

Nový koncept odpadového hospodářství moderních producentů odpadu (logistických areálů, průmyslových firem, obchodních center, apod.)

Obvyklá situace u standardních producentů odpadu mnoho sběrných nádob zabírající značný prostor častý svoz odpadu od zpracovatelských společností, od kterých existuje logický tlak na zvyšování objemu odváženého odpadu vysoké náklady producenta odpadu na jeho skladování a odvoz včetně náročné obsluhy přesun zisku z prodeje odpadu z producenta na zpracovatelské společnosti minimální možnost využití odpadu jeho samotným producentem

Parametry nového - ekologičtějšího řešení zvýšení ekologické odpovědnosti producenta odpadu posun ve vnímání jakéhokoliv odpadu jako ziskového produktu minimalizace objemu odpadu poté co již vznikl umožnit producentovi samostatně volit míru zpracování odpadu vlastními silami: získat surovinu pro vlastní výrobu využití pro energetické účely prodej ve zpracované formě

Návrh řešení společnosti FRET analýza stávajícího stavu zpracování odpadu a identifikace možných úspor rozdělení odpadu do jednotlivých skupin dle zpracovatelnosti minimalizace prostoru pro skladování odpadu a snížení pracovníků nutných k obsluze návrh přímého zpracování odpadu ihned po jeho vzniku v místě včetně nutných investic a propočtu jejich návratnosti zajištění prodeje zpracované suroviny vzniklé recyklací za nejlepších tržních podmínek

Pár příkladů z praxe Menší skladovací areál se směsným odpadem Při využití 10 ks klasických kontejnerových popelnic při odvozu 2x týdně se roční náklad navíc pohybuje na úrovni cca 500.000,- Kč Naopak při využití lisovacích kontejnerů poklesne frekvence odvozu na 1x týdně, roční náklad na odvoz včetně nákladů na využití lisovacího kontejneru bude cca 300.000,- Kč, tzn. roční úsporu ve výši 40% oproti původním nákladům Velký skladovací areál s odpadem typu karton a PVC folie V případě odvozu netříděného odpadu při využití 20 ks kontejnerových popelnic s nákladem 100.000 Kč/ (pořizovací cena plus odvoz) Při využitím balíkovacích lisů vznikne z odpadu žádaná komodita o objemu ve výši 20% oproti netříděnému odpadu s výkupními cenami na úrovni 800Kč/t u kartonáže a 3.000Kč/t u folie. Pro vlastníka skladovacího areálu odpadají náklady spojené s odstraněním těchto odpadů a oproti původnímu plánu z těchto odpadů generuje zisk.

Velký skladovací areál s odpadním polystyrenem Pár příkladů z praxe Velký skladovací areál s odpadním polystyrenem Při využitím lisy na polystyren vzniknou z původního objemu standardního polystyrenu slisované brikety s redukcí objemu ve výši 98% se zhuštěním až 700kg/m3. Prodejní cena slisovaných polystyrenových briket se pohybuje v rozmezí 8.000 - 10.000Kč/t. Pro vlastníka skladovacího areálu odpadají náklady spojené s přepravou rozměrného materiálu a platby recyklačním společnostem za odstranění a likvidaci polystyrenu oproti původnímu plánu z těchto odpadů generuje zisk.

Navrhovaný koncept - příklad č.1 Stacionární lis + přípojné kontejnery

Navrhovaný koncept - příklad č.2 Lisovací kontejnery

Navrhovaný koncept – příklad č.3 Vertikální lisy

Navrhovaný koncept – příklad č. 4 Horizontální lisy

Adresa: Strojírenská 47/18 Praha 5 155 21 Česká republika IČ 25615807 www.fret.cz Kontakt: Stanislav Pavel jednatel společnosti +420 775 885 500 standa@perseusgroup.cz