 Smlouva o vzájemné spolupráci byla uzavřena dne 28. 3. 2013.  Partneři smlouvy podpisem tohoto dokumentu vyjádřili svou vůli ke spolupráci a spolupůsobení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
1 Strukturální fondy EU – Operační programy VpK, VaVpI, PI Vladimír Kebo SRVŠ, Praha, 20. listopadu Sněm rady vysokých škol.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha Pohled hospodářských a sociálních.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Příprava operačních programů
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

 Smlouva o vzájemné spolupráci byla uzavřena dne  Partneři smlouvy podpisem tohoto dokumentu vyjádřili svou vůli ke spolupráci a spolupůsobení s cílem dosažení hospodářského a sociálního rozvoje Ústeckého kraje a zvyšování životní úrovně jeho občanů.  K dosažení stanoveného cíle se zavázali spolupracovat při naplňování cílů obsažených v základních programových dokumentech obou partnerů.

Hlavní cíle  Průmysl a podnikání – plněno  Zaměstnanost a sociální věci - plněno  Doprava  Školství - plněno  Zdravotnictví  Problémy jednotlivých okresů - plněno  Společenská odpovědnost firem - plněno  Energetika - plněno  Kompenzace regionu

Formy spolupráce  HSR-ÚK:  Umožní zástupci kraje účast na jednání svých orgánů - plněno  Umožní zástupci kraje účast na jednáních souvisejících s plněním Strategie rozvoje regionu SZ pro rok a dalších rozvojových dokumentů – neprobíhaly aktivity  Poskytne kraji na požádání své odborné kapacity - plněno

Formy spolupráce  Ústecký kraj:  Bude s HSR-ÚK spolupracovat při aktualizaci PRÚK – spolupráce proběhla na úrovni připomínkování ISRR a RIS, HSR-ÚK nepřipomínkovala PRÚK  Považuje HSR-ÚK za připomínkové místo v případě předkládání návrhů zákonů Poslanecké sněmovně a v případě tvorby strategických dokumentů ÚK.  Ve svých komisích a výborech projednává připomínky HSR-ÚK - plněno  Jmenuje zástupce HSR-ÚK do komisí a pracovních skupin pro tvorbu a realizaci rozvojových dokumentů - plněno  Zajistí účast svého zástupce na každém zasedání Předsednictva HSR- ÚK – plněno částečně

Další formy spolupráce  Partneři se dohodli, že si budou navzájem poskytovat důležité informace o připravovaných aktivitách v oblastech dohodnuté spolupráce - plněno  Partneři se budou účastnit prezentačních a odborných akcí druhé strany - plněno  Nejméně jednou za rok uskuteční společné jednání za účelem hodnocení vzájemné spolupráce - plněno

Hodnocení spolupráce  VZDĚLÁVÁNÍ: - HSR-ÚK představila Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost při Radě ÚK svou informačně-motivační kampaň na podporu sladění potřeb trhu práce se vzděláváním. - Iniciovala dále jednání, na které byl přizván hejtman, zástupci KHK ÚK a významní regionální zaměstnavatelé. Hejtman byl vyzván, aby Ústecký kraj sledoval vývoj potřeb trhu práce a následně jemu přizpůsobil podporu těch škol, které vychovávají profese potřebné na trhu práce. - Předseda HSR-ÚK a hejtman ÚK společně navštívili ministra školství, předmětem jednání byla podpora technického vzdělávání.

Hodnocení spolupráce  ZAMĚSTNANOST – Pakt zaměstnanosti ÚK: - Podpisem Memoranda o partnerství a spolupráci stvrdili zástupci Ústeckého kraje, HSR-ÚK, KHK ÚK a UJEP svou vůli spolupracovat při přípravě a realizaci Paktu zaměstnanosti ÚK. V pracovních skupinách paktu jsou zastoupeni reprezentanti jednotlivých okresních rad i ÚK. HSR-ÚK plní pro pakt roli sekretariátu. - HSR-ÚK se spolupodílela na přípravě Regionální konference k implementaci systému teritoriálních paktů zaměstnanosti.

Hodnocení spolupráce  ROP SEVEROZÁPAD: - HSR-ÚK aktivně jednala ve věci ROP Severozápad. Prostřednictvím JUDr. Falbra byla podána interpelace na Evropskou komisi, jednáno bylo s eurokomisařem pro regionální rozvoj J. Hahnem a se zástupci Úřadu Vlády ČR. Předsednictvo rovněž vyjádřilo nesouhlas s usnesením vlády č. 387 k dokumentu Vyhodnocení řízení rizikových operačních programů ze dne , o této skutečnosti byl informován premiér Nečas.

Hodnocení spolupráce  2014+: - HSR-ÚK spolupracuje s ÚK v přípravě programovacího období HSR-ÚK připomínkuje tvorbu strategických dokumentů kraje pro nové programové období a účastní se pracovních skupin k tvorbě RIS 3 strategie pro Výzkum vývoj a inovace a Koordinačního výboru Ústeckého kraje. - HSR-ÚK uspořádala celoregionální konferenci za účasti zástupců kraje na konferenci na téma Ústecký kraj 2014+, které se účastnili zástupci ministerstev, generální sekretáři Rady pro fondy SSR, zástupci obcí, N.O., zaměstnavatelů apod.

Hodnocení spolupráce  CSR: - Ústecký kraj je součástí platformy při HSR-ÚK pro podporu společenské odpovědnosti organizací a avizoval podporu připravovaného Memoranda o partnerství a spolupráci při podpoře CSR v ÚK.  PROBLÉMY OKRESŮ: - Na popud HSR-ÚK bude vypracován materiál, který by měl systémově řešit problematiku péče o rekultivovaná území. HSR-ÚK požádala hejtmana o finanční pomoc kraje na řešení havarijního stavu v katastru obce Újezdeček.  PRŮMYSL: - HSR-ÚK vyzvala jménem svých partnerů Radu kraje ÚK, aby institucionálně vyřešila podporu průmyslu a podnikání, a to ustavením Odboru podpory průmyslu a podnikání v rámci struktury krajského úřadu ÚK.

Hodnocení spolupráce  USNESENÍ VLÁDY č. 732 Z : - Jedná se o usnesení primárně vydané k řešení krizové situace v MSK, s ohledem na odbodnou problematiku v ÚK se ve třech bodech týká i ÚK: I. cílené výzvy ze současného programovacího obd. II. opatření ke snížení vnitrostátních disparit (zvýhodnění obou krajů při čerpání fondů EU) III. Investiční pobídky na tvorbu pracovních míst - Po dohodě Koordinačního výboru ÚK zástupci HSR-ÚK zahájili jednání s MSK a následně s jednotlivými ministerstvy. Proběhla jednání s MŠMT, MPSV, MPO, MŽP a Czechinvestem. Následovat bude jednání obou hejtmanů a JUDr. Falbra s ministrem MMR a předsedou vlády. - Aktivity všech regionálních partnerů koordinuje HSR-ÚK.

Hodnocení spolupráce  OSTATNÍ: - Kraj poskytl HSR-ÚK zastoupení v pěti různých komisích při kraji – komise dopravní, komise finanční a investiční, komise pro životní prostředí, komise pro regionální rozvoj a komise pro zemědělství. - Hejtman a další zástupci ÚK byli přizváni na zasedání Předsednictva HSR-ÚK za účasti předsedy vlády a ministra průmyslu a obchodu. Hlavním bodem jednání bylo usnesení vlády č. 732 ze dne a čerpání 15. mld. na sanaci a rekultivaci krajiny zasažené těžbou hnědého uhlí v Ústeckém a Karlovarském kraji. Diskutovány byly i těžební limity. Hejtman ÚK se účastnil i navazující tiskové konference.

Fotogalerie

 Děkuji za pozornost Gabriela Nekolová, Dis. tajemnice HSR-ÚK tel.: