PODZIM …a činnosti s ním spojené

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnost při práci s elektřinou
Advertisements

Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
B E Z P E Č N É S K L A D O V Á N Í H N O J I V S O B S A H E M D U S I Č N A N U A M O N N É H O Hnojiva na bázi dusičnanu amonného jsou bezpečná, zachází-li.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
Další nebezpečné úrazy
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
Motocyklisté. Řidiči ostatních motorových vozidel by si měli uvědomit že:  motocyklisté jezdí velmi často vyšší než dovolenou rychlostí.  často předjíždějí.
Zásady práce v chemické laboratoři
První pomoc při poranění elektrickým proudem
První pomoc Obecná pravidla. Základní pravidlo Jednej klidně (nezmatkuj), ale buď rozhodný!
Ochrana před úrazem elektrickým proudem
s elektrickým zařízením
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Úvod do první pomoci. Právní odpovědnost 40/2009 Sb. - trestní zákoník § 150 Neposkytnutí pomoci (1)Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky.
Základy pozorování a pokusů v biologii
Obor Bezpečnost pro ČK LÉTO …a činnosti s ním spojené.
Vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí
O TRESTNÉM ČINU O PŘESTUPKU O UDÁLOSTI
PRVNÍ ZÁSAH NA MÍSTĚ ČINU
Potenciál zařízení Black Box pro posouzení dopravních nehod
Letecká záchranná služba
První pomoc Přivolání pomoci z okolí
Chemie jako věda, bezpečnost práce v laboratoři,
VÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ S ELEKTRICKÝMI ZAŘÍZENÍMI
Ročník:1. a 2. Vzdělávací obor:Strojírenská technologie, DIC Tematický okruh:Obrábění - soustružení Téma:Bezpečnostní předpisy pro OS na kov Jméno autora:FÜRST.
První pomoc - úvod K výukovým účelům zpracovala Mgr. Kubíková 11/2007.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Trest odnětí svobody a jeho výkon
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII -1.1 ZÁSADY BEZPEČNOSTI.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_19.
VY_52_INOVACE_05_04_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
Dětský aerobik Pod pojmem dětský aerobik rozumíme rozmanitá cvičení za hudebního doprovodu, která vycházejí především z aerobiku pro dospělé, ale také.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_19_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Ochrana před.
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 3.4 Lištové rozvody Obor:Elektrikář.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání.
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
Obor: Elektrikář Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Tento projekt je spolufinancován z
Interní předpisy hotelu
„DESATERO “ ZÁSAD BEZPEČNÉ PRÁCE V POTRAVINÁŘSTVÍ I.
VY_32_INOVACE_Sikorova_
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Čísla integrovaného systému
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu
Bezpečnost ve škole a školském zařízení
Bezpečnostní předpisy pro obsluhu a práci na elektrických zařízeních
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
Prázdniny bezpečnější
ZDRAVOTNÍ RIZIKO PŘI UŽÍVÁNÍ PLASTOVÝCH OKEN V DOMECH PRO SENIORY
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
1. Základní ustanovení nošení zbraní a BOZP
OZNÁMENÍ ÚRAZU POSTUP.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

PODZIM …a činnosti s ním spojené Obor Bezpečnost pro ČK PODZIM …a činnosti s ním spojené

bezpečnost v klubovne bezpečnost v telocvicne zachazeni s naradim a el. Spotřebiči Podzemí Horolezení

Zacházení s nářadím Práci je třeba přidělovat s ohledem na věk a schopnosti Pracovat na určeném místě a dodržovat pokyny, mít dostatečný pracovní prostor Udržovat pořádek na pracovišti

Zacházení s nářadím Používat bezvadné nástroje a nářadí, nářadí používat k tomu, k čemu je určeno Při práci ve výškách být zajištěn, zabránit upadávání nářadí (přivázat ho). s ostrými nástroji pracovat směrem od těla, dříví sekat na špalku Používat ochranné prostředky - rukavice, brýle, respirátor

Zacházení elektrickými spotřebiči Z elektrických nářadí mohou mladší 15 let pracovat pouze s vrtačkou a to pouze v souladu s návodem Výměna vrtáku pouze při odpojené vrtačce. Dbát na kvalitní stav elektroinstalace - pozor na mokro nebo vlhko Prodlužovačky rozvinovat a svinovat odpojené od sítě

Zacházení elektrickými spotřebiči Zapínat a vypínat složitější zařízení pouze na pokyn nebo s vědomím vedoucího Při výměně žárovky musí být vypínač vypnutý U plynových vařičů pozor na úniky plynu (je to cítit), přetečení vody a uhašení plamene. S jedy , výbušninami a těkavými látkami mohou pracovat pouze starší 15 let.

Bezpečnost v klubovně Při pohybu (hrách) dávat pozor na ostré hrany stolů, skříní, okna otevřená dovnitř atd. Důležitý je stav podlahy, pozor na díry, kluzký povrch, rozlitou vodu. Při výstupu do výšky používat žebřík, štafle, je-li třeba jistit vystupujícího

Bezpečnost v klubovně Udržovat v místnosti pořádek Pozor na rozpálená kamna Při odchodu zabezpečit klubovnu, zkontrolovat aby netekla voda, neutíkal plyn, nechat vyhasnout příp. vynést kamna, vypnout el. spotřebiče, zhasnout

Bezpečnost v tělocvičně, na hřišti Dodržovat provozní řád sportoviště Používat vhodný oděv a obuv Před sport. výkony se rozcvičit Dodržovat kázeň při sportování Mít o účastnících přehled, např. organizovat hry po skupinkách.

Bezpečnost v tělocvičně, na hřišti Zkontrolovat cvičební nářadí a používat jen bezchybné, v případě potřeby mít zajištěn u nářadí dozor a pomoc Přesvědčit se o účinnosti ochran oken, svítidel atd. (hlavně míčové hry) Dbát aby nedošlo k přetěžování organismu Na hřišti přizpůsobit oblečení a činnost povětrnostním podmínkám

Chování v krizových situacích Zde je krizovou situací myšleno především nebezpečná situace, která vznikla při skautské činnosti. Zvládnout takovou situaci nám pomůže několik zásad, které při práci dodržujeme:

Předcházení nebezpečným situacím Každý vůdce předvídá většinu potenciálně nebezpečných situací a podle možností se jim snaží pokud možno vyhnout, nebo míry rizika omezit. Takovému chování se také s určitou mírou přesnosti dá říkat zodpovědnost. Naším heslem je "Buď připraven"

Odborné vedení Při specializované činnosti musí být vůdce odborně na výši, případně si musí umět "odborníka" zajistit. To se týká např. zmiňovaných druhů aktivit: , Cyklo Voda VHT speleo, atd.

Znalost bezpečnostní problematiky Vůdce zná možná rizika I jejich následky zná u konkrétních typů také způsoby omezení rizika Ovládá postupy vedoucí k minimalizaci následků krizových situací.

Administrativní úkony spojené s následky krizových situací V případě úrazů nebo jiných závažných situacích je třeba:

Informovat rodiče postiženého Informovat co nejdříve nadřízenou složku (tedy např. středisko = vůdce střediska) V některých případech uvědomit Policii ČR (úraz s těžkými poškozeními zdraví nebo smrtí, trestný čin) Pro případ úrazu je pojištěn každý účastník skautské akce - z toho plyne, že je potřeba pro tyto účely zjistit všechny okolnosti nehody, případné svědky - spojení na ně, popis situace atd.

Postup při nehodě v bodech(1-4): 1.-8. ZACHOVAT KLID A ROZVAHU ! 1. Poskytnout první pomoc a zajistit opatření proti šoku 2. Zajistit osobní věci postiženého případně jiný majetek 3. Zajistit svědky události, zjistit přesné okolnosti nehody 4. Je-li potřeba, zajistit transport postiženého k lékařskému ošetření nebo místu naložení na sanitku apod.

Postup při nehodě v bodech(5-6): 5. Současně s transportem zajišťovat příjezd sanitky či jiného dopravního prostředku, nebo alespoň vyslat spojku napřed se zprávou (dnes nejčastěji obstaráte mobilním telefonem - je-li třeba, používejte čísla tísňového volání). 6. Je-li třeba vyrazit pro pomoc a zraněný se ponechává na místě, je nutné ho zajistit proti prochladnutí a dešti a ponechat u něj jednoho strážce.

Postup při nehodě v bodech(7-8): 7.Po předání zraněného do odborné péče je také třeba provést ostatní potřebné úkony jako je informování rodičů, nadřízených složek příp. policie, předat jeho osobní věci rodičům. Toto je potřeba provést bez zbytečných odkladů, obvykle ihned po skončení akce, nevyžadují-li to okolnosti dříve. 8. Postarat se o ostatní účastníky výpravy, dokončit akci, případně ji ukončit předčasně a dopravit účastníky do svých rodin.

Podzemí….

Horolezecká stěna Krč