CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU Hradec Králové, 15.5.2008 Blanka Jakubcová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Zastupování zájmů v EU Jak obhajovat zájmy podnikatelů v Bruselu? Praha I.Voleš,
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
ECVET v Programu celoživotního učení
Účast ČR na partnerství mezi AKT a Evropským společenstvím – výzvy a příležitosti Dagmar Kubínová zástupkyně ČR v PS Rady pro AKT Stálé zastoupení ČR při.
Svaz průmyslu a dopravy ČR Seminář „Programy a nástroje EU využitelné českými podniky“ Blanka Jakubcová.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Optimalizace nákladů na vybavení firmy v oblasti informačních a komunikačních technologií Petr Očko Seminář Hospodářské komory ČR Jihlava, 21. května 2009.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Optimalizace nákladů na vybavení firmy v oblasti informačních a komunikačních technologií Petr Očko Seminář Hospodářské komory ČR Hradec Králové, 26. února.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
BusinessCem Praha, 13. prosinec 2011 HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY A PODPORA PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 5. března 2009.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Znáte fondy a programy EU? - výsledky on-line ankety - Praha, 3. prosince 2007.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Programy EU v oblasti informační společnosti ISSS Hradec Králové,
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Transkript prezentace:

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU Hradec Králové, Blanka Jakubcová

CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU Zakladatelé: • Svaz průmyslu a dopravy ČR • Hospodářská komora ČR • Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR Podpora MPO - CzechTrade

Cíle CEBRE vyhledávání informací o předpisech EU pro konkrétní obory podnikání a předávání těchto informací prosazování českých podnikatelských zájmů na evropské úrovni zastupování českých podnikatelských asociací u evropských federací komunikační partner příprav na české předsednictví v Radě EU Cílem CEBRE NENÍ vyhledávání obchodních partnerů nebo zakázek pro české firmy.

Tým CEBRE: Michal Kadera Alena Vlačihová Pro Vás v Bruselu

•BÝT INFORMOVÁN V PŘEDSTIHU •Ucelený přehled •Konkrétní informace pro její obor •Možnost doškolení odborných pracovníků přímo v Bruselu (kontakty) •Znalosti jak vyhledávat a vhodně využívat euro-šance ve svůj prospěch Užitek pro firmu

Služby pro podnikatele •MONITORING EU programů a fondů •STÁŽE pro podnikatele přímo v Bruselu •Pravidelný MONITORING oborových aktualit •ANALYTICKÉ STUDIE pro firmy •Vyhledávání vhodných EU programů a fondů •Studijní pobyty pro delegace

Zastupování českých zájmů v Bruselu •při evropských asociacích: Eurochambres, BusinessEurope, Eurocommerce, UEAPME atd. •v Evropském parlamentu •v Evropské komisi •prostřednictvím spolupráce s jinými subjekty (regiony, partnerské sítě, zastoupení jiných ČS) •Důležitý partner: Zastoupení ČR při EU

Czech Business Today Čtvrtletník CEBRE pro bruselskou komunitu Informace o dění v české ekonomice, postoje českých firem k aktuálně projednávaným otázkám a evropským politikám

Některé aktuální aktivity • Přednášky pro české delegace přijíždějící do Bruselu • Přednášky na seminářích a konferencích v ČR • Účast na veletrhu komunitárních programů v Ústí n/L • Delegace Asociace manažerek • Česká Street Party v Bruselu

Komunitární programy EU •Podpora politik Společenství •Prohlubování spolupráce a řešení společných problémů členských zemí EU •Financování přímo z rozpočtu EU •Oblasti např. vzdělávání, výzkum a vývoj, ochrana životního prostředí, podnikání, kultura, dopravní a energetická infrastruktura, informační společnost, ochrana spotřebitele, rozvojová spolupráce…..

Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace (CIP) Rozpočet : 3,621 mld. EUR Cíle: - zlepšení přístupu k financím -podpora inovací, hlavně ekoinovací -rozšíření služeb pro MSP -rozšíření používání informačních a komunikačních technologií (ICT) -Snižování energetické náročnosti,zvyšování energetické účinnosti, obnovitelné zdroje

LIFE •Nahrazuje několik původních programů: Forest Focus, NGO Programme, Urban Programme, Life Programme…. •3 části programu: Příroda a biodiverzita Politika a správa životního prostředí Informace a komunikace •Rozpočet milionů EUR z toho cca 50 % na část Příroda a biodiverzita •Od roku 2008 mohou členské státy stanovit své priority

Program celoživotního vzdělávání •Nový program nahrazuje Socrates, Leonardo da Vinci a eLearning •4 sektorové programy: •Comenius – mateřské – střední školy •Erasmus – vysokoškolské vzdělávání •Leonardo da Vinci – odborné vzdělávání •Grundtvig – mobilita – vzdělávání dospělých •Jean Monet – podpora institucí v oblasti evropské integrace

Informace o výzvách ZRS EU

Informace o výzvách ZRS EU II.

Informace pro exportéry do třetích zemí

Market Access Database •Vyhledávání informací o trzích třetích zemí podle: země, sektoru nebo uplatňovaných ochranných opatření •Informace o dovozních formalitách do třetích zemí •Informace o celních sazbách ve třetích zemích •Statistiky, studie atd.

Děkuji za pozornost Kontakt: CEBRE – Czech Business Representation to EU Czech House, level 6 rue du Trone 60, 1050 Brussels, Belgium tel.: