PPZRS a projekty vnější spolupráce EU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava projektů do zemí mimo EU Seminář Přístup na třetí trhy: Indie - nová šance MSV Brno
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Svaz průmyslu a dopravy ČR Seminář „Programy a nástroje EU využitelné českými podniky“ Blanka Jakubcová.
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Facility management ČSN EN
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
Výběr informačního systému Karel Jaborník
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Motivační seminář Opava Východiska a zkušenosti pro vzdělávání pro sociální podnikání Karel Rychtář SČMVD Praha Tato prezentace je spolufinancována.
Podnikatelské prostředí: Mezoprostředí
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Rizikový kapitál jako zdroj financí Jindřich Šimeček Mezinárodní grantový projekt MŠMT (nositelem VŠMIE; zpracován ve spolupráci s Ruskou federací) „1P05ME816.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Ruská federace x WTO a OECD
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
1.Obsah marketingového řízení
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
MARKETINGOVÝ MIX.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
Česká exportní banka Spolehlivý finanční partner exportu Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
1 Partnerství neziskového a soukromého sektoru v oblasti zahraniční rozvojové spolupráce Daniel Svoboda člen SR FoRS Development Worldwide, spolek
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Rozvojová politika EU a podpora podnikání Věra Venclíková EUROPEUM 30. listopadu 2011.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
Soukromý sektor v rozvojovém rámci po roce 2015 Ivan Voleš, poradce prezidenta HK ČR pro mezinárodní vztahy a člen Evropského hospodářského a sociálního.
Smart Business Festival 2015 Praha, Vozovna Střešovice, Představení projektu Více informací na :
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Diskuse u kulatého stolu o udržitelných cílech rozvoje ve zdravotnictví.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Ochrana duševního vlastnictví v rozvojových projektech Seminář Věra Venclíková - PPZRS.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Vnější investiční plán EU
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Informační zdroje české veřejné správy
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Velvyslanectví Bulharské republiky
Transkript prezentace:

PPZRS a projekty vnější spolupráce EU Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci www.ppzrs.org PPZRS a projekty vnější spolupráce EU Věra Venclíková pro seminář MZV ČR Programy a nástroje EU využitelné českými podniky 24.6.2011 Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci

Cesta na rozvojový/rozvíjející se trh Výběrové řízení zákazník: veřejná instituce místní partner, informace, Podání nabídky, soutěž, smlouva o dodávce, Pojištění rizik, předfinancování produkce, logistika Komerční návaznost vnější spolupráce EU ? DODÁVKA

Zahraniční rozvojová spolupráce Účelem rozvojové spolupráce s partnery z rozvojové země není POMOC Je to snaha zvýšit úroveň partnera na stupeň, ze kterého je možné SPOLUPRACOVAT: hospodářsky, kulturně, politicky Ideálně = UŽITEK na obou stranách EFEKTIVNOST ZRS Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci

I. fáze: Podpora rozvoje trhů Dodavatel plní zadání dárce Příjemce přijímá, nenese odpovědnost

Cílená snaha zlepšit podnikatelské prostředí a umožnit tak změnu Podpora podnikání Cílená snaha zlepšit podnikatelské prostředí a umožnit tak změnu Z konečného příjemce - podnikatele Na podnikatele – zákazníka - partnera Pro podnikatelské partnerství oboustranného užitku

Rozvíjející se trhy

Cesta na rozvojový/rozvíjející se trh Výběrové řízení zákazník: veřejná instituce místní partner, informace, Podání nabídky, soutěž, smlouva o dodávce, Pojištění rizik, předfinancování produkce, logistika Obchodní případ zákazník: podnik, místní správa obchodní dohoda, finance pro zákazníka ?! Pojištění rizik, předfinancování produkce, logistika, DODÁVKA

Přístup „rozvojového“ zákazníka k financím Příjemce – zákazník Investuje do svého podniku, potřebuje půjčku a garance Projekt musí mít komerční návratnost Příjemce – partner dodavatel poskytne z vlastních zdrojů: finance nebo produkt Partner - investor potřebuje půjčku a garance Více o financování projektů insolventního zákazníka zde: http://www.ppzrs.org/rubrika/rozvojove-investice/

Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci DFI – Rozvojové finanční instituce 17 členů EDFI aws BIO CDC Group plc COFIDES DEG FINNFUND FMO MFB IFU/IØ Norfund OeEB PROPARCO SBI/BMI Sifem SIMEST SOFID Swedfund SOFID MFB Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci

Platforma podnikatelů pro ZRS Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) www.spcr.cz Svaz strojírenské technologie (SST) www.sst.cz Asociace podniků českého železničního průmyslu (ACRI) www.acri.cz Asociace a dvacet individuálních členů, včetně jednoho klastru, tvoří společně komunikační platformu pro více jak 1600 subjektů. Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci

Hlavní cíle a aktivity PPZRS Podpora účasti českých firem v rozvojových projektech Implementace zahraničních zkušeností do českého systému ZRS program PPP rozvojových projektů ZRS ČR Konzultace Informace Expertizy Vzdělávání Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci

Těšíme se na další spolupráci Vaše podnikatelské úspěchy Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Těšíme se na další spolupráci a Vaše podnikatelské úspěchy platforma@spcr.cz Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci