Seznámení s BLMF Prezentace je určená pro nové týmy - získají prvotní přehled o BLMF.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STRUČNÝ PRŮVODCE PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍM Ve školním roce 2012/2013.
Advertisements

Přístupnost informací na webech Prezentace na seminář Parádní web Michal Rada, MVČR.
ČABR oblast východní Čechy sezóna Povinnosti rozhodčích.
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
FLORBAL pro trenéry navazuje na seminář „Florbal pro pedagogické pracovníky“ Lektor: Tomáš Hradil.
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_11
Návštěva areálů pro studenty středních škol V rámci FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování.
ČLENSKÁ SCHŮZE TURNAJ GEODETŮ A KARTOGRAFŮ 2007.
Návrh změn v organizaci a řízení soutěží Valná hromada MK Jihlava –
Soutěž v Bowlingu – Podniková liga 2013
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
Schůze rodičů hráčů FBC Plzeň
ÚRAZOVÉ POJIŠTĚNÍ administrace.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
FORMÁT SOUTĚŽÍ MUŽŮ ČSRU OBSAH: ZÁKLADNÍ PRINCIPY SOUTĚŽE SOUTĚŽNÍ CYKLUS VZHLEDEM K ROČNÍM OBDOBÍM TRÉNINKOVÁ ZÁTĚŽ HRÁČE V PRŮBĚHU ROKU NÁVRHY.
Seznámení s BLMF Pro: Schůze zástupců týmů Datum: Autor: Výbor BLMF.
Staň se rozhodčím softballu. Pojď se stát rozhodčím softballu Chceš se věnovat softballu jinak než jen jako hráč? Chceš být součástí důležitých zápasů?
Výchovný ústav, dětský domov se školou, základní škola a střední škola Dřevohostice pořádá 13. ročník turnaje v nohejbalu trojic a dvojic KDY: ve středa.
RS Cup 2014 Press F5 bro (zmáčkni F5 kámo). O CO JDE?
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Ředitel fiktivní firmy.
PŘIHLÁŠKA NA STŘEDNÍ ŠKOLU
HOKEJOVÝ KLUB VSK TECHNIKA BRNO
Technika řízení LH Přednáška 4 Vladimír Mana. Řady a předpisy ČSLH Soutěžní řád Disciplinární řád Registrační a přestupní řád Směrnice o licencích rozhodčích.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2015.
NOVÁ RODINNÁ SOUTĚŽ.  Logo soutěže PODROBNÉ INFORMACE O HERNÍM SYSTÉMU 1) ZÁKLADNÍ ČÁST:  Přihlášení hráči se spravedlivě spolu utkají systémem každý.
MHJ HS ŽABČICE.  Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 31. března 2012  V kolik: příjezd od 12,30 hod, zahájení ve 13 hod  Disciplíny: 1.Valčík 2.Charleston.
Vize softballových soutěží. Co chceme ? Co je cílem ? Pozvednout a rozšířit povědomí o softballu Vytvořit mediální obraz našich nejvyšších soutěží Vytvořit.
Extraliga juniorů a juniorek Co je cílem ? Extraliga juniorů a juniorek – kvalitativně a prezentačně druhé nejlepší soutěže po Extraligách mužů.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Soutěžení ve SH Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT) Přednáší: Doc. PhDr. D. Tomajko, CSc.
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 TURNAJ GEODETŮ A KARTOGRAFŮ 2006.
KM svaz stolního tenisu
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
SPORTOVNÍ AREÁL STRUPČICE NEDĚLE 4. ŘÍJNA od hodin TURNAJ V NOHEJBALE TROJIC Startovné 50,-Kč za družstvo Systém bude upřesněn podle počtu přihlášených.
Registr ČAST KM svaz stolního tenisu.
ROČNÍK 2002 A MLADŠÍ PROPOZICE TURNAJE 25. – Termín : 25. – Místo : Zimní stadión Valašské Meziříčí Počet mužstev : 8 Systém turnaje.
Asociace školních sportovních klubů České republiky Základní škola Hustopeče, Komenského 2 Preventan Cup Propozice V Y B Í J E N Á Okresní kolo ve vybíjené.
17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků.
Informace pro rodiče budoucích studentů I.A
Dalibor Wijas Jiří Vodička Filip Navrátil
NÁBOROVÁ KAMPAŇ FAČR PRO NOVÉ ROZHODČÍ PÍSKEJ – MÁVEJ - ROZHODUJ STAŇ SE ROZHODČÍM I TY!
Turnaj o pohár Hejtmana Kraje Vysočina
VÚ a SŠ Dřevohostice Turnaj v malé kopané pro VÚ ročník
Program MŠMT VIII v roce 2017
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
HOKEJBALPROTI DROGÁM SK KELTI 2008 Roman Novák
Turnaj o pohár Hejtmana kraje Vysočina
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Novoroční turnaj ve stolním tenise KDY: sobota 11. ledna 2014
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
ÍTĚZNÁ PÁLKA TURNAJ VE STOLNÍM TENISE ˇ O B E C V Í T E Z N Á
Reorganizace mládežnických soutěží od sezony 2009/2010
VÚ, DDŠ, ZŠ a SŠ Dřevohostice
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
REORGANIZACE TŘETÍ LIGY
MŠMT Program VIII Přímá podpora sportovních klubů a tělovýchovných jednot Podpora zabezpečení sportovní, pohybové, tělovýchovné činnosti dětí a mládeže.
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
TURNAJ O POHÁR PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY
NÁBOROVÁ KAMPAŇ FAČR PRO NOVÉ ROZHODČÍ PÍSKEJ – MÁVEJ - ROZHODUJ STAŇ SE ROZHODČÍM I TY!
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Přijímací řízení 2018.
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Zralostní model SK Florbal Benešov: komentář 2018
STRUČNÝ PRŮVODCE PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍM NA SŠ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019
Prezentace je určená pro nové týmy - získají prvotní přehled o BLMF
Transkript prezentace:

Seznámení s BLMF Prezentace je určená pro nové týmy - získají prvotní přehled o BLMF

Co je soutěž BLMF Založena v roce 2005 Pavlem Žižkou Šířit soutěžní florbal za minimum nákladů Veškerá legislativa je sepsaná v Zákoníku, jeho dodatcích a směrnicích. Nebojte se rozsáhlosti legislativy, je zde vše polopatě vysvětleno. Vysvětlení zkratky Založení 2005, Pavel Žižka – nastavil pravidla, nasměroval soutěž Poslání – široký okruh zájemců, malá města (malé haly) - dostupnější, minimum nákladů, studenti Ukázalo se, že je to úspěšný model --> soutěž se pořád rozvíjí a rozšiřuje … má vlastní: Legislativa (zákoník, registrační řád, matriční řád, … licenční, rozhodcovský, disciplinární, kontumační) Vedení – stará se o chod soutěže Galavečer – závěr sezony, vyhlašování nejlepších týmů, jednotlivců, předávání pohárů Inspirovala vznik Rozvojových soutěží v ČFBÚ Inspirovala vznik BLMFD, doposud nezávislá soutěž, letos bude začleněna do systému BLMFis Stále se rozšiřuje, 1. ročník 8 týmů, dnes cca 70, cca 1000 hráčů 2. největší organizovaná amatérská soutěž v ČR

Kdo může hrát BLMF Do BLMF můžete přihlásit jakékoliv družstvo (plně amatérské, začínající i zkušené) s právní subjektivitou i bez ní, které disponuje minimálním počtem hráčů (doporučujeme alespoň 10 členů) a zvoleným vedoucím (zástupcem), který komunikuje s BLMF jako takovou. (Účastnit se soutěží mohou mužská družstva, smíšená družstva a v soutěži žen i ženská družstva. Minimální věk hráče (neplatí pro soutěž žen) je 15 let v době jeho registrace. Na základě žádosti podepsané zákonným zástupcem, lze udělit výjimku hráči ve věku 14 let. Soutěže mládeže BLMF budou otevřeny v sezoně 2012/2013. Vysvětlení zkratky Založení 2005, Pavel Žižka – nastavil pravidla, nasměroval soutěž Poslání – široký okruh zájemců, malá města (malé haly) - dostupnější, minimum nákladů, studenti Ukázalo se, že je to úspěšný model --> soutěž se pořád rozvíjí a rozšiřuje … má vlastní: Legislativa (zákoník, registrační řád, matriční řád, … licenční, rozhodcovský, disciplinární, kontumační) Vedení – stará se o chod soutěže Galavečer – závěr sezony, vyhlašování nejlepších týmů, jednotlivců, předávání pohárů Inspirovala vznik Rozvojových soutěží v ČFBÚ Inspirovala vznik BLMFD, doposud nezávislá soutěž, letos bude začleněna do systému BLMFis Stále se rozšiřuje, 1. ročník 8 týmů, dnes cca 70, cca 1000 hráčů 2. největší organizovaná amatérská soutěž v ČR

Vedení soutěže Prezident (Pavel Žižka) Výbor (5 členů) Matriční komise (3 členové) Disciplinární komise (3 členové) Rada rozhodčích (3 členové) Rada BLMFD (3 členové) Prezident – zakladatel, podílí se na rozhodování výboru Výbor – s prezidentem rozhoduje o celkovém chodu soutěže, zajišťuje veškerou organizaci (administrativa, řešení problémů, plán a dohled nad TD, galavečer) Matriční komise – dohled nad přihlášením týmů, registrací hráčů, pohyby hráčů (přestupy, přístupy, hostování) – formou matričních žádostí – matriční kniha Disciplinární komise a komise rozhodčích – řeší prohřešky neboli kauzy z TD (např. ČK), přiděluje rozhodčí, licence rozhodčích, školení rozhočích

Komunikace s BMLF Web: www.blmf.cz, (zde funguje systém BLMFis) Emaily: Oficiální email BLMF: blmf@centrum.cz Poštovní adresa na webu ligy Mobily (pouze neodkladné případy) Veškerá komunikace probíhá podle schématu: BLMF ↔ zástupce (vedoucí) ↔ tým Veškeré info na webu www.blmf.cz, součástí je i BLMFis (termíny, výsledky, statistiky) Prostřednictvím emailu – hlavní mejlové adresy (oficiální, matrika, disciplináka) Plánuje se sjednocení emailů pod doménu blmf Poštovní adresa – fotky hráčů BLMF komunikuje se zástupci týmů – email, (v neodkladných případech mobil) Zástupce je styčná osoba, která předává informace dál do týmu Mobily – pouze neodkladné případy platí jak ve směru blmf-zástupce, tak opačně. Naše mobily jsou na webu.

Rozdělení soutěže BLMF je rozdělena do výkonnostních kategorií (1. liga, 2. liga, 3. liga, Regionální liga), od 3. ligy rozděleno do divizí. Postup, sestupy, play-off, nadstavby a baráže jsou vyhlašovány podle počtu přihlášených týmů před sezónou při maximální snaze dodržení vždy dvou přímých sestupů a dvou míst v baráži a odpovídajícího počtu postupujících z nižší soutěže. Kategorie 1-3 Počet týmů v každé soutěži cca 12-14 3. liga moc týmů, rozdělena na divize – byly 2 (A, B), budou 3 (dle regionů) Mezi kategoriemi se hraje o postup a sestup (obvykle 2 rovnou, 2 baráž) Části soutěže v průběhu sezony: Základní část (každý s každým 2x, zč mají všechny soutěže), play off (vyřazovací, pouze 1. liga, chystají se změny) baráže (o postup) nastavba 3. ligy Turnajové dny

Pořádání turnajových dnů Každé kolo (TD, turnajový den) je pořádán jedním týmem. Soutěže se hrají obvykle na 10 kol v období říjen-květen. Před TD je pořadatel povinen odeslat hlášenku Během pořádání je povinen zajistit bezproblémový chod jednotlivých zápasů (především zajistit samotný pronájem haly, vytisknout si zápisy o utkání a Zákoník ligy, zajistit časomíru, není-li napevno v hale, míčky, …) Náklady na jeden TD jsou cca 4-5 tis. (hala, odměny pro rozhodčí) Na několik málo družstev v soutěži obvykle pořádání nevyjde. Ti jsou pak nuceni zaplatit částku blížící se té, kterou by dali za pořádání, která se rozečte mezi pořádající družstva na konci sezóny. Jedná se o určitý princip solidarity. Hlášenka – rozeslat – důležité pro týmy i rozhodčí Pořadatel, zajistit halu, připravit halu, být tam celý den, mít vše potřebné, míčky (pokud možno rozlišováky) Časomíra, vyplňování zápisů o utkání (soupisky, branky, tresty, ..) Vybrat registračky Náklady – hala, rozhodčí – upozornit na různé licence, snaha o to, aby byli rozhodčí rovnoměrně Nepořádající týmy – platí pevnou odpovídající částku, ta je rozpočítána do kaucí ostatních

Jak se přihlásit do BLMF a jak zaregistrovat hráče? Zástupce musí poslat poštou podepsanou přihlášku do ligy (sekce Dokumenty) Zástupce obdrží přístupové údaje do elektronického systému BLMFis Zde pak může vykonávat veškeré matriční pohyby (např. registraci nových hráčů, přestupy atd.) Pro každý matriční pohyb je nutné zaslat fotku nebo existující registrační kartu na poštovní adresu Matriční komise Pro všechny případy: Manuál k BLMFis je na webu. Screenshot – viz manuál Manuál k BLMFis Přihlásit Matrika Nová žádost (typ nový hráč) Vyplnit údaje Zaslat fotky na poštovní adresu

Pro nové týmy nejdůležitější – nový hráč, přestup (pokud z jiného týmu), přístup (volný hráč) … vše na aktivní soupisku – omezená 18 hráči – proto existuje i neaktivní soupiska Neaktivní soupiska – zneaktivnění / zaktivnění

Kauce týmu Na začátku sezony 1000 Kč (účet týmu) Odečítají se z ní částky za matriční žádosti, sankce za provinění atd. !! POZOR !! náklady na pořádání TD a startovné se hradí zvlášť Převádí se do dalšího roku Na začátku 1000 – účet týmu v BLMFis Z toho se strhávají poplatky za pohyby, provinění Pozor - náklady za TD si hradí tým z vlastní kapsy Nepořádající týmy – platí pevnou částku – rozpočet do kauce ostatních týmů Pokud kauce dojde, nutno doplnit Převádí se do dalšího roku

Povinnosti hráčů a týmů Dodržovat zákoník BLMF Zodpovědně komunikovat, reagovat včas Chovat se zodpovědně, v duchu fair-play Dostavit se včas k zápasům (3+1) Mít v pořádku výstroj Doložit registrační karty na TD Uhradit startovné a kauci Mít 2 rozhodčí (školení jsou před každou sezóny a zástupci jsou včas informováni) Pořádat 1 TD za sezonu (není-li stanoveno jinak) Přečíst Zákoník, dodržovat Uspořádat td, kvalitně Odpovídat na mejl, oznamovat včas Týmů – kauce, startovné, 2 rozhodčí, dostavit se včas k zápasům min 3+1 Hráčů – registračky, praxe – má je zástupce, výstroj, zákoník, fairplay

Přejeme Vám mnoho sportovních úspěchů v Bohemia lize malého florbalu