Přeložený materiál ISF Základním záměrem této prezentace je správné pochopení principů a mechanik – filozofie postavení při posuzování hry na metách. Základním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunikace manažer - rozhodčí 11. Horská klinika 21. ledna 2011
Advertisements

Základní pohybový systém
Pravidla nadhazování 2010 Kapitola VI. - nadhazování
Systém 3 rozhodčích Hlavní zásady •inside – outside teorie –míč ve vnitřním poli, rozhodčí ve vnějším poli –míč ve vnějším poli, rozhodčí ve vnitřním.
Pravidla fotbalu-OFSAJD
Beach rugby
Výklad pravidel softballu
Stanovení úrovně vybraných herních dovedností v tchoukballe jako základní předpoklad jejich kultivace Ladislav Bláha KTV PF UJEP, Ústí nad Labem.
Softball.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
THROW to 2nd Base. Dovednosti Catchera Catcher Leader týmu  Vedení týmu  Vztah s UMP a P Catcher Hardest worker  Blokování  Postavení na HP  Hry.
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
Školení ROZHODČÍCH III.třídy 2011
Herní systémy Zásadní způsoby vedení hry celého družstva v útoku a v obraně, s předem vymezenými úkoly jednotlivcům, skupinám hráčů i celému družstvu po.
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
PRAVIDLA SOFTBALLU Pravidla softballu odpovídají obsahu mezinárodních pravidel Official Rules of Softball , vydaných Mezinárodní.
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
R2R2 R1R1 Základní pohybový systém nejkratší cestou, pokud je to možné, pokračovat přímo za branku nebát se být více v hřišti SPRÁVNĚ Schéma.
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Pravidla hry Základní informace  Hřiště je lepší oplocené, s jasným vyznačením půlící čáry  Počet hráčů: 2, 4, maximálně 6  Typ hřiště: malé - např.:
Systematika fotbalu.
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
Pohyby Země a jejich důsledky
Rovnoměrný pohyb po kružnici 2
SOFTBALL 1.
SOFTBALL 2.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Systém 2 rozhodčích. Hlavní zásady inside – outside teorie –míč ve vnitřním poli, rozhodčí ve vnějším poli –míč ve vnějším poli, rozhodčí ve vnitřním.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Vánoční – mocniny + bonus
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
PRAVIDLA ČBA ZMĚNY PRO ROK PRAVIDLA 2015 ZMĚNY Změna nepřesného překladu ohledně zakončení pálky 1.10b) Pozměněna poznámka pravidla 3.06 týkající.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
PYRAMIDA Celá čísla.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí Opakování před „přijímačkama“. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
REUVEN VIROVNIK, přeložil Mgr. Robert Vyklický
Aktuální formy a metody sportovních her np1107, nk1107 Mgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.Únor 2011.
Aktuální formy a metody sportovních her
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Mgr. Jan Charousek Liberec  Softbal je pálkovací hra dvou mužstev, která se střídají ve hře na pálce a ve hře v poli. Je to spojení kolektivního.
04/2012STROPY1 VY_32_INOVACE_514 Anotace: Materiál je vytvořen pro žáky 2. ročníku odborného vzdělávání s výučním listem oboru tesař. Je určen k zábavnému.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Útočné herní dovednosti PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem.
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva: Dělitelnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Šárka Macháňová. Dostupné.
Pravidla házené - obrázky. Obr. č. 1. Hřiště na házenou.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_20_Vědomostní soutěž TÉMA.
Výklad pravidel PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Softball.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
Systematika PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva: Trojúhelník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Šárka Macháňová. Dostupné.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Druhá lekce – základy součinnosti v útoku a v obraně (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento.
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Hodina pohybu navíc - Ragby
Chyby u sítě, překážení.
TENIS.
Odbíjená – základní pravidla
Vybraná témata teorie tělesné výchovy
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Základy součinnosti v útoku s využitím herních činností jednotlivce
UBM postupný útok.
Transkript prezentace:

Přeložený materiál ISF Základním záměrem této prezentace je správné pochopení principů a mechanik – filozofie postavení při posuzování hry na metách. Základním záměrem této prezentace je správné pochopení principů a mechanik – filozofie postavení při posuzování hry na metách.

 Spravná pozice  Spravná pozice – je o správném úhlu a znalosti, kterou situaci a kdy máte posuzovat (AUTOMAT)  Být včas na správném místě – dobré čtení hry…  Pozice míče, postavení hráče v útoku a hráčů v obraně, TI určí Tvou vlastní pozici. Toto nejsou pravidla, pouze návody !!!!!!!!!!

4 Základní prvky Hráč družstva v obraně (obránce) Míč Hráč družstva v útoku (běžec) Meta nebo místo, kde dojde k tečování

 Měj všechny základní prvky před očima (před sebou)

Neprovádějte rozhodnutí přes (zpoza) metu Neprovádějte rozhodnutí přes (zpoza) metu

 90 o úhel vůči METOVÉ DRÁZE nebo BĚŽCI  Postavení na HLAVNÍ (HRACÍ) hraně mety  90 o úhel vůči METOVÉ DRÁZE nebo BĚŽCI  Postavení na HLAVNÍ (HRACÍ) hraně mety

 90 o úhel vůči METOVÉ DRÁZE nebo BĚŽCI vzdálenost 2 – 4 metry

6 – 7 metrů metrů úhel k situaci přibližně 22.5 st.

Systém dvou rozhodčích — PICKOFF & KRÁDEŽ Pohyb paralelně s metovou dráhou (s dráhou běhu běžce)

Hrana hry (mety – tečování) =paralelní pohyb. B B R R R R B B R R RRR R B B

Pokud se běžec nebo běžící pálkař vrací na metu DRIL R R B

Na druhé metě DRIL B R R B R R

Na třetí metě DRIL R R RR B B