Reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/12.0065 Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy 21. 10. 2011, Olomouc Olomoucké vysoké školství partnerem moravského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
RUD Rozpočtové určení daní Ing. Jan Mládek, CSc. Stínový ministr financí ČSSD Praha, Listopad 2011.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/ ,
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
P ř íprava nového zákona o RUD Mgr. Petr Gazdík -starosta obce Suchá Loz -člen komise MF pro přípravu nového zákona o RUD.
Pozice EP k budoucí kohezní politice Dominují národní zájmy nebo ideologie? Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Financování výkonu státní správy územních samosprávných celků
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
SITUACE V ODPADECH Z POHLEDU SVAZU MĚST A OBCÍ ČR Bc. Marek Sýkora člen Komise životního prostředí Předsednictva Svazu měst a obcí České republiky XII.
Současné problémy ve financování obcí Úvodní slovo Ing. Oldřich Vlasák.
Rozpočtové určení daní – „U-křivka“ a nástrahy průměru Ing. Miroslav Uchytil starosta města Chlumec nad Cidlinou XII. Sněm, Zlín 26. a 27. května 2011.
EKONOMICKÉ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ Seminář v Senátu PČR „Návrh nového zákona o ochraně ovzduší“ 16. února 2010 Odbor ochrany ovzduší.
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
ROZPOČTOVÉ URČENÍ DANÍ PRO OBCE
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
VÝNOSY Z POPLATKU ZA SKLÁDKOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ 24. DUBNA 2013 BRNO SDRUŽENÍ PROVOZOVATELŮ TECHNOLOGIÍ PRO EKOLOGICKÉ VYUŽÍVÁNÍ ODPADŮ „ODPADY 2013.
Návrh na změnu RUD (kompromisní návrh) Miroslav Kalousek, ministr financí ČR.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Analýza potřeb venkova Josef Bezdíček místopředseda Svazu měst a obcí ČR Předseda Komory obcí 22. června 2012 Senát PČR, Praha.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Rozpočtová soustava Finanční zdroje územních samospráv
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Ministerstvo financí ČR červen 2011
Moje práce na Broumovsku
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/ Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy , Olomouc Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova

NOVÉ OTAZNÍKY A VÝZVY FINANCE OBCÍ NA KŘIŽOVATCE

Josef Bartoněk -předseda Sdružení místních samospráv ČR Aktuální názory a požadavky členů SMS ČR na budoucnost financování obcí SMS ČR – venkovských obcí a měst

Obsah: 1. K tomu, co dnes zaznělo 2. Rozpočtové určení daní Novela ministerstva financí Další návrhy změn RUD Příjmy velkých měst 3. Dotace Národní dotace Evropské dotace

1. K tomu, co dnes zaznělo Venkovu schází pevná opora: - formulace pojmu venkov - sjednocení pohledu politických subjektů na pozici a důležitost venkova - vize rozvoje a budoucnosti venkova jako místa pro život - podmínky pro naplňování vize

- EU vnímá potřeby venkova a venkov podporuje - Rozdrobenost obcí – efektivita malých obcí - Povinná spolupráce - vliv počtu obyvatel na vybavenost a úspěšnost obce

Významné závěry z Analýzy venkova: - větší finanční podpora státu obcím 45% při 7 možnostech - nespokojenost s RUD 88% (finanční možnosti jsou největší překážkou řešení potřeb) - různorodost spektra vnímaných hrozeb (potřeby obcí nelze řešit centrálními opatřeními – účelové dotace nejsou vhodný nástroj) - kladný vztah k obci 93% (potenciál k řešení problémů a potřeb)

2. Rozpočtové určení daní Novela ministerstva financí Sledované principy : • dosažení 3-násobku ve sdílených daních na obyvatele (Praha versus kategorie obcí s nejnižšími příjmy) • posílení RUD 7,0 mld. Kč – dotační programy z národních zdrojů • zařazení Brna, Ostravy, Plzně do propočtu mezi ostatní obce (u Prahy zůstává oddělený propočet) • ve srovnání se sdílenými daněmi dle stávajícího RUD ztrácí Plzeň, Ostrava, Brno a Praha Uplatněná kritéria a jejich váhy : • váha prostého počtu obyvatel zvýšena ze 3 % na 10 % • nové kritérium „počet žáků“ 7 % (začleněn "Příspěvek na školství" cca 1,5 mld. Kč; nyní ve VPS) • bez změny zůstává 3 % váha celkové výměry katastrálních území • na postupné přechody zbývá 80 % (váha tohoto kritéria činí ve stávajícím systému 94 %)

Dopad na místní samosprávy Navýšení daňových příjmů obcí a měst 15 – 40% Počet obyvatel Sdílené daňové příjmy (tis. Kč) Výnos na jednoho obyvatele (tis. Kč) Současný systém RUD Návrh RUD MF ČR Současný systém RUD Návrh RUD MF ČR Dřevohostice Náměšť na Hané Haňovice Veselíčko

Dopad na regiony Navýšení financí obcí v krajích v tis. Kč SČ JČ Plz KV Úst Lib KH Par Vys JM Olo Zl MS

Další návrhy změn RUD ODS – největším 4 městům se nesmí ubrat Nutnost nalézt prostředky ve státním rozpočtu Ostatní – spojování RUD s jinými reformními zákony Snaží se obcím vnutit názor o nevýhodnosti návrhu MF – navrhování pozměňovacích návrhů (výtěžnost) Hledání cesty, jak přesunout prostředky zpět k PBOP

Úhelný kámen sporů o RUD - příjmy velkých měst

Nejčastější argumenty zastánců PBOP: - 38 % stejných, některé nižší- větší náklady na občana - je mnohem menší, než tvrdí- daňová výtěžnost území - skutečná mobilita je 20%- služby pro cizí občany - stejné, i odpovědnost- více povinností - kompenzace- návrh je likvidační - příklad dalších měst - možnosti úspor - nesystémové zvýhodnění- oprávněnost privilegií

3. Dotace Dotace - příčina nerovnoměrného rozvoje území: -osobní a politické zájmy koncentrují dotace do výběrových lokalit a oblastí - podpora privilegovaných obcí na úkor ostatních samospráv Dotace – příčina plýtvání, omezení kompetencí, svobody a nezávislosti místních samospráv - utrácí se ne podle potřeb, ale podle vyhlášených titulů - svévolné a netransparentní rozhodování o přidělování dotací je živnou půdou korupce - složitost administrace a nerovnoprávné postavení žadatelů Převedení prostředků do nárokového RUDAnalýza Národní dotace

Evropské dotace - Radikální omezení počtu dotačních programů -Transparentnost všech procesů, zejména hodnocení žádostí a výběru projektů - Jednoduchost žádostí (žádosti, čerpání, vyúčtování) - Sjednocení žádostí a legislativního rámce - Omezení role krajů při rozdělování dotací - Odpovědnost řídících orgánů - Snížení nákladů na publicitu a technickou podporu na minimum - Zavedení možnosti nezávislého přezkumu hodnocení - Posílení právních jistot žadatelů

Ohrožení základních hodnot venkova Lidský potenciál – spolupráce a soužití občanů Nezájem občanů o spravování společných záležitostí Celospolečenské změny ve vnímání hodnot Nezdravý zájem o spravování společných peněz

Děkuji Vám za pozornost Kontakt:Josef Bartoněk -předseda Sdružení místních samospráv ČR