Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2012

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Živo na terase něco informací
Advertisements

Poznávačka obratlovců
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Ryby našich vod Přírodověda 4. ročník
Ptáci v okolí lidských sídel
Živočichové lesů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.24
STROMY A KEŘE II. LISTNATÉ STROMY
PTÁCI - pěvci POZNÁVAČKA.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Mgr. Jaroslava Novotná, Název: VY_12_INOVACE_35_PŘÍRODA Téma: Zvířata.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
VY_32_INOVACE_15_Kachna divoká Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Ptaci.v.okoli.obce.
LESY MÍRNÉHO PÁSU – VÝZNAM ZELENĚ PRO ČLOVĚKA
Pří_180_Rozmanitost přírody_Veverka obecná Autor: Mgr. Eliška Galíková
Veverka obecná Autoři:Barbora Pešičková Iveta Hejnová.
Volně žijící zvířata II obojživelníci, plazi a žížala
Rozmanitost podmínek života na zemi
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Made by David Křikava and Jakub Kanický
NAŠI KRKAVCOVITÍ PTÁCI
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Podnebné pásy – Mírný pás
Dudek Chocholatý.
Podnebné pásy - živočichové
Ptáci – hmyzožraví pěvci
VY_III/2_inovace_07_Ptáci
Společenstvo vod Přírodověda 4. ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Ptáci okrasných zahrad a parků 1
Sojka obecná Garrulus glandarius.
Ptáci okraje lesa křovin otevřené krajiny.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_143 NázevPoznej cizokrajné ptáky Téma.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s ptáky žijícími v lese Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodních druhů,
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
OBRATLOVCI PTÁCI 2 - PĚVCI.
Podnebné pásy, počasí a nadmořská výška
Autor: Mgr. Hana Krajčová
Ptáci sadů a ovocných zahrad (2)
VY_32_INOVACE_17_Štika obecná Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
VY_32_INOVACE_11_Srnec obecný Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Živočichové tropických deštných lesů (2)
CZ.1.07/1.4.00/
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: prosinec 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ NesoviceCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_26.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_17_Člověk a příroda Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VEVERKA OBECNÁ.
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: UMĚLÉ EKOSYSTÉMY
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_02_01_Zvířata
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Sada 4 Rozmanitost přírody Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Autor: Mgr. Irena Pohořalá Název:VY_32_INOVACE_11_PTÁCI III.
Dostupné z Metodického portálu ISSN
PTÁCI OKOLÍ LIDSKÝCH SÍDLIŠŤ
PTÁCI – LETCI (ŠPLHAVCI)
PTÁCI - PĚVCI.
ZVÍŘATA V ZIMĚ Některé živočichy můžeme vidět ve volné přírodě i v zimě. Tito živočichové si dokážou udržet stálou tělní teplotu, i když je venku zima.
Transkript prezentace:

Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2012 VY_32_INOVACE_Př2.10 Ptáci na krmítku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Kletečková Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2012

sýkora koňadra obr. 1 Největší sýkora, vyskytuje se v listnatých lesích, parcích, zahradách.

sýkora babka obr. 2 Na jaře a v létě se živí převážně pavouky a hmyzem, na podzim a v zimě zase hlavně semeny, které si z části ukládá do zásob, a to na nebo pod zem, mezi listy, do pařezů či pod mechy a lišejníky na stromech. Spíše v nížinách.

sýkora modřinka obr. 3 Obývá listnaté i smíšený lesy, parky, zahrady, ale i centra větších měst. Na zimu tvoří smíšená hejna a stejně jako ostatní sýkory vyniká neobvyklou čiperností a mnohdy při hledání potravy na větvích visí hlavou dolů.

sýkora uhelníček obr. 4 Nejmenším druhem sýkory, obyvatelem starých jehličnatých lesů, parků a zahrad s jehličnany.

pěnkava obecná obr. 5 Hnízdí v hustých keřích nebo stromech, hnízdo maskované mechem a lišejníkem, živí se semeny, mláďata hmyzem.

zvonek zelený obr. 6 V hejnech, živí se semeny, pupeny, na krmítku vyhledává semena slunečnic.

brhlík lesní obr. 7 Vyskytuje se v listnatých a smíšených lesích, zahradách, parcích, vyhledává hmyz pod kůrou, v zimě se sýkorami na krmítku.

stehlík obecný obr. 8 Část jedinců odlétá, obývá otevřené lesy, zahrady, ovocné sady, pole, louky, živí se semeny.

sojka obecná obr. 9 Vyskytuje se v lesích, parcích, živí se žaludy, bukvicemi, které si nechává na zimu, ale i ptáky, vejci, myšmi, hlemýždi.

strakapoud velký obr. 10 Vyskytuje se v lesích, parcích, zahradách, šplhavec, požírá hmyz, v zimě semena, hnízdí v dutinách stromů.

hýl obecný obr. 11 Žije v hejnech, skrytě v korunách stromů, živí se semeny rostlin.

vrabec domácí obr. 12 Hojně rozšířený, živí se semeny, odpadky z domácnosti, vyskytuje se v hejnech, hnízdo si staví často pod okapy.

dlask tlustozobý obr. 13 Mohutným zobákem vyklovává jádra z plodů, vyskytuje se v listnatých lesích, parcích, zahradách.

Použité zdroje: 1 – http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/Parus_major_m.jpg, autor: Sławek Staszczuk (photoss [AT] hotmail.co.uk), dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported 2 - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cf/Poecile_palustris_3b_Luc_Viatour.jpg, autor: Luc Viatour, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported 3 - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/88/Parus_caeruleus1.jpg, autor: Sławomir Staszczuk (bruce [AT] megapolis.pl, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported 4 - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/24/Parus_ater_1_%28Marek_Szczepanek% 29.jpg, autor: Marek Szczepanek, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora- Zachovejte licenci 3.0 Unported 5 - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7c/Fringilla_coelebs_chaffinch_male_edit2.jpg, autor : MichaelMaggs, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 2.5 Generic 6 - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/Carduelis_chloris_3_%28Marek_Szczep anek%29.jpg, autor: Marek Szczepanek, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported 7 - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/Sitta_europaea_wildlife_2_1.jpg, autor: Paweł Kuźniar, dostupné pod licencí: Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported 8 - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Carduelishembrabebiendo.jpg

9 - http://upload. wikimedia 9 - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/Garrulus_glandarius_1_Luc_Viatour.jp g, autor: I, Luc Viatour, dostupné pod licencí: Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported 10 – http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/DendrocoposMajor.jpg, autor: Sławomir Staszczuk, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported 11 – http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c0/PyrrhulaPyrrhulaAutumn.jpg, autor: Thermos, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 2.5 Generic 12 – http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/33/House_sparrowIII.jpg, dostupné pod licencí Svobodné licence GNU pro dokumenty 13 - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/67/Coccothraustes_coccothraustes_1_%2 8Marek_Szczepanek%29.jpg, autor: Marek Szczepanek, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported