Co vzít na cestu a co raději nechat doma Doslovně i obrazně myšleno Plachtařský závod je skvělý podnik. Nemusím přemýšlet kam poletím. Ráno se probudím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Shrnutí výhod při použití plukotraku 1.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Vzdušný prostor ČR, SR a Polska
TOUR MORAVA, 0. ročník SPRING SCOOTER CLASSICS, Tour Morava není závod. Jde o přátelské jarní putování. Celkem cca 333km rozděleno do.
Výukově poznávací zájezd do Španělska
Provoz a údržba vodních toků
LPS BRNO Seminář ŘLP ČR a AeČR IATCC Jeneč 2012 Jaroslav Vašík.
Ochrana letišť Zákon 49/1997 o civilním letectví Pro výkon státní správy ve věcech civilního letectví je zřízen Úřad pro civilní letectví se sídlem v Praze.
AC Praha 1890 pořádá. 18.ročník terénního závodu.
Co vás tady čeká??? V 1.ročníku získáte základní informace o všech druzích dopravy.
Jak na to Část II – Přelet Mirek Burdych.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Vysoké Mýto SELFBRIE FING. LKVM – HRANICE LETIŠTĚ.
ohroženým domácím násilím
Orientační sporty a jejich aplikace
Autor: Miroslav VÁLEK, Horní Bečva 2008 Vedoucí práce: Prof. RNDr. Vít Voženílek,CSc Univerzita Palackého v Olomouci / Přírodovědecká fakulta / Katedra.
Program dovolené a seznam věcí potřebných pro absolvování pobytu
Tlak vzduchu, tlakové útvary
První plachtařské závody … aneb postřehy pro začínajícího závodníka Marek Švancara.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
ARCHIMEDIÁDA Základní škola Bratří Čapků 1332 Ústí nad Orlicí.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:30 Příjezd: 14:00
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
Na čem stavět vztah.
TANDEMOVÉ SESKOKY NEJVĚTŠÍ ADRENALINOVÉ DOBRODRUŽSTVÍ VAŠEHO ŽIVOTA SKYSPORT – TANDEMOVÉ SESKOKY S PROFESIONÁLY tel.
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
Autor: Jakub Dubrovský www:  Analýza procesu kontroly silnic  Získat data z GPS  Zobrazit data na mapě  Odesílat data do GPS  Vytvoření.
SELFBRIEFING. CONTEST AREA + AIRSPACE !!! Postupy / Procedures !!! Soutěžní oblast je prostor, do kterého budou voleny tratě a jsou zde otočné body,
První pomoc Přivolání pomoci z okolí
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Stará garda ročník v Hradci Králové disciplína -fleret, kord, šavle všech věkových kategoríí veteránů (AK0, AK1, AK2, AK3) pořadatel -šermířský.
Komplexní produktivní údržba (TPM)
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Pravidla atletiky 2014/2015.
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Dopravní kampaň pro základní školy „Oblékáme hada edu“
Anglie a Paříž pro základní školy
Soutěžení ve SH Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT) Přednáší: Doc. PhDr. D. Tomajko, CSc.
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Propozice volné střelecké soutěže
Technika jízdy skupiny. Technika jízdy skupiny Technika jízdy Technika jízdy pravidla příprava signalizace technika střídání a jízdy v háku Organizace.
SELFBRIEFING. Situace areálu Prosíme neparkovat v kempu Prosíme neparkovat na heliportu pro LZS.
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Vybrané sportovní soutěže organizované v rámci Hasičského záchranného sboru České republiky 2011.
ROČNÍK 2002 A MLADŠÍ PROPOZICE TURNAJE 25. – Termín : 25. – Místo : Zimní stadión Valašské Meziříčí Počet mužstev : 8 Systém turnaje.
Sluneční záření Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Platnost letového plánu na let VFR a související terminologie
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Nový Zéland Working Holiday
Název projektu: Moderní škola
Ekonomika – základní pojmy.
VYSOKOVSKÁ HVĚZDA 2016.
VYSOKOVSKÁ HVĚZDA 2017.
Projekt 1 - Zhodnocení vybrané sportovní akce (SA)
POŘADATEL 2018 PODMÍNKY SPOLUPRÁCE.
DENNÍ BRIEFING DEN 8 ( ).
DENNÍ BRIEFING DEN 1 ( ).
SŘ – ANNEX C OBECNĚ 1 Účel – pomoc, vysvětlování, doporučení ve vztahu k SŘ pro OO a piloty. Výklad případných nejasností a rady a pomoc méně zkušeným.
DENNÍ BRIEFING DEN 2 ( ).
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
DENNÍ BRIEFING DEN 7 ( ).
Rozšíření prostoru odpovědnosti FIC Praha od
JUNIORSKÝ MARATON 2019.
Vážení vozidel za jízdy WIM
Transkript prezentace:

Co vzít na cestu a co raději nechat doma Doslovně i obrazně myšleno Plachtařský závod je skvělý podnik. Nemusím přemýšlet kam poletím. Ráno se probudím a někdo to vymyslí za mně.

Přihláška na závody  Informace získám na adresách • Přihlášení bude platné po platné registraci po zaplacení startovného

Bez čeho se neobejdu  Kluzák se sadou platných dokladů  Transportní vlek s platnými doklady  Auto s tažným zařízením s platnými doklady  Padák s platnými doklady  Platné osobní doklady (OP, Pilotní průkaz, Průkaz radiofonisty, Průkaz AeČR, zápisník letů)  Záznamové zařízení ( recording-devices/igc-approved-flight-recorders)

Na co je dobré nezapomenout  Aktualizace databáze  Příprava kluzáku (polepy křídel)  Zařízení pro přenos dat, prodlužováky, nabíječky atp.  Osobní výbava (brýle, osobní věci všeho druhu)  Užitečné domácí zvířátko, tj. pomocníka opatřeného řidičským průkazem, navigačními a opravárenskými dovednostmi, popř. bednou s vercajkem, o trpělivosti a dobré náladě ani nemluvě (nebo bytost s jinými přednostmi nutnými pro pohodu v týmu)

Co nás čeká první den?  Registrace soutěžícího  Vážení  První briefing, rozlosování startovního pořadí pro první soutěžní let  Ubytování  Volný večer, setkání s přáteli, popř. pozorování hektické aktivity pořadatelského týmu

Je tady první soutěžní den  Stavění letadel, stavění na grid  Briefing  Příprava na let, navigační příprava  Soutěžní disciplína  Odevzdání IGC souboru  Údržba letadla a odpočinek  V horším případě „hasičské cvičení“  Fakultativně: cesta z pole a bezesná noc naplněná sebezbytem

Soutěžní disciplíny  Rychlostní let po deklarované trati  Rychlostní úloha přes určené prostory AAT (Assigned area task)

AAT

Start a odlet na trať  Aerovlek do vypínacího sektoru (600 – 700 m QFE)  Oznámení času startu (20 min po startu posledního v dané třídě, je opakovaně hlášeno do rádia)  Start je možno opakovat, počítá se čas skutečně strávený na trati po „ostrém“ protnutí pásky

Nějaká překvapení?  Ve vypínacím prostoru je jediný stoupák a jsou tam všichni  Rychlosti v kroužení jsou vyšší než jsme zvyklí  Spolupracující skupiny za letu  „Odstartuj první a bezpečně přistaň“

Přílet na cílové letiště  Cílový kruh má průměr 2-3 km se středem situovaným ke vztažnému bodu cílového letiště a výška jeho dosažení není limitována  Závodník hlásí dosažní 5. km ke vztažnému bodu letiště do rádia  Po dosažení cílového kruhu závodník bez prodlení disciplinovaně přistane

Přistání do terénu  Po přistání do terénu závodník bez prodlení nahlásí pořadatelům souřadnice místa přistání  Transport z pole si závodník zajišťuje sám  Při přistání na blízké letiště je možno zpravidla dohodnout s pořadateli převlek

Kalkulace ceny za závody  Startovné  Aerovleky  Ubytování  Stravování  Případné vedlejší náklady (cesty z pole, drobné opravy)  Dovolená (dostatek volného času)

Osobní bezpečnost a zdraví  Dodržování pitného režimu (schopnost těla vstřebat tekutiny je podporována cukrem, jednorázově nelze hydratovat)  Alkohol v pitném režimu nenahradí vodu  Ochrana před sluncem  Uvědomění si únavy a jejího vlivu na celkovou kondici a pozornost

I soutěžní let je přelet  Nepodceňovat pravidla pro výběr nouzových ploch  Nezapomínat na obecná pravidla  Zachovat si rozvahu a důvěřovat vlastnímu úsudku

Otočný bodVzdálenostKursPozorovací sektor 001 HOSIN2,0km K následujícímu OB, Ohraničení 6,0km 177 FURTHER DRACHENH 121,5km284° Cylindr R=500m 064 KAPLICE133,9km117° Cylindr R=500m 065 KASPERK83,0km305° Cylindr R=500m 001 HOSIN67,1km101° Cylindr R=2,0km Celkem:405,5km