Zdravotní a sociální aspekty života na ulici -Výchozí zdravotní situace jednotlivce -Výchozí sociální situace jednotlivce -Zdravotní a sociální politika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průzkum v azylových domech
Advertisements

NÁSILÍ V RODINĚ.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Etická hlediska péče o staré občany
Zákon o sociálních službách
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Mgr. Miroslav Prchal, DiS. BRNO, OLOMOUC 2013
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Sociální zabezpečení a důchodová politika
Veřejné projednání návrhu 2
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Klíčová otázka č. 4 Specifika péče o osoby bez přístřeší na akutní příjmové ambulanci z pohledu všeobecné sestry Mgr. Patrik Burda 26. – 27. listopadu.
Datum: Zpracovali: Tomáš Hirt, Daniel Hůle, Ladislav Toušek Analýza potřebnosti služeb sociální prevence v Plzeňském kraji Zadavatel:
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Alkoholismus.
Zdravotní péče o osoby bez domova z pohledu azylových domů.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
OBORY PSYCHOLOGIE Milana Reichlová.
Projekty ROP Moravskoslezsko Nové perspektivy v sociální integraci Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava David Sventek.
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Základní principy geriatrie
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Národní zdravotnický informační systém
Děti v riziku Lenka Hloušková Dana Knotová Petr Novotný Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Pedagogika II. Lekce 8: Poruchy učení a chování
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Funkce a mezipředmětové vztahy předmětu sociální péče.
Speciální pedagogika Doc. PaedDr. Olga Zelinková, CSc.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Denní stacionáře.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Týdenní stacionáře.
Národní zdravotnický informační systém
Pedie Co mají společné?.
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
DISKRIMINACE Z POHLEDU PEČUJÍCÍ RODINY
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Výzvy v politice duševního zdraví 2019+
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Zdravotní a sociální aspekty života na ulici -Výchozí zdravotní situace jednotlivce -Výchozí sociální situace jednotlivce -Zdravotní a sociální politika -Obecný kulturně-sociální postoj ostatní veřejnosti k odlišnostem

Zdravotní stav - příčina •Dlouhodobé vleklé onemocnění •Náhlá příhoda (nemoc, úraz) •Porucha osobnosti, dlouhodobě neléčené duševní omenocnění, dlouhodobá závislost •Spojení zdravotních a sociálních aspektů

Sociální situace - příčina •Absence, popř. nefunkčnost původní rodiny •Trestná činnost – pachatelé X oběti •Náhlé změny (rozvod, úmrtí blízké osoby) •Proces zadlužení •Spojení sociálních a zdravotních aspektů

Politika a ekonomika •Garance státu v případě sociálního propadu rodiny či jednotlivce (souvisí s právem na vzdělání, s právem na zdravotní ošetření) •Sociální politika (podmínky sociálních podpor) •Zdravotní politika (podmínky zdravotnické péče)

Postoj „úspěšné“ populace •Člověk, který vidí jen výsledek (špinavého, hlučného, zapáchajícího a nevzhledného jedince – tzn. OBTÍŽNÉHO TVORA) •Člověk, který se zamyslí nad „příběhem“, který vedl k takovému výsledku •Člověk, který se zamyslí nad „příběhem“ a zároveň přemýšlí o možnostech, jak takovému konci v jiných případech předejít a v neposlední řadě, jak tomu předejít u sebe

Integrační plán •Terénní práce •Nízkoprahové denní centrum (strava,hygiena + výměna ošacení, lékařské ošetření, psychologická intervence, SOCIÁLNÍ PRÁCE směřující k vyššímu integračnímu stupni) •Noclehárna •Azylový dům

INTEGRACE •Ale co v případě duševní nezpůsobilosti k samostatnému životu???