Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po V

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_16.
Advertisements

Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po L
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po S
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po M
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.11 Anotace: Prezentace je zaměřena na procvičení pravopisu v koncovkách podstatných jmen. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura.
Vyjmenovaná slova V. Vyjmenovaná slova V Nauč se řadu vyjmenovaných slov: vy-vysoký-výt výskat-zvykat-žvýkat vydra-výr-vyžle povyk-výheň slova s předponou.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Vyjmenovaná slova V Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
EUpenizeskolam.cz Název projektu: Moderní škola 2010
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
VYJMENOVANÁ SLOVA PO V A SLOVA PŘÍBUZNÁ.
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po P
INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY SMĚŘUJÍCÍ K ROZVOJI ČTENÁŘSKÉ A INFORMAČNÍ GRAMOTNOSTI Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova- S,V,Z-opakování.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
Opakujeme vyjmenovaná slova P-S-V-Z
VY_32_INOVACE_15_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_Čj-vyjmenovaná slova
Homonyma ve větách Autor: Mgr. Monika Dudová
Český jazyk Vyjmenovaná slova po V Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P3_1.7 Tematická oblast: Práce se slovníky a Pravidly českého pravopisu Psaní i, í a y, ý Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Pravopis 1.
Opakujeme pravopis. Vyjmenovaná slova.
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po B
Psaní i,í, y, ý po měkkých a tvrdých souhláskách
která se různě píší, ale stejně vyslovují
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Vyjmenovaná slova po V - Z
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_18 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po V – opakování formou.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO V ROZLIŠUJEME
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná.
ICT ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova
TÉMA:VYJMENOVANÁ SLOVA PO V Vytvořila: Mgr
VYJMENOVANÁ SLOVA V.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_16 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po V – opakování formou.
Procvičování vyjmenovaných slov po
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_432_4TR_CJ Autor: Mgr. Iveta Grocholová.
Herní plán Obecné vlastnosti příčky
Český jazyk Vyjmenovaná slova souhrnné opakování č. 3
VYJMENOVANÁ SLOVA. VYJMENOVANÁ SLOVA vy vydra vysoký výr výt vyžle výskat povyk zvykat výheň žvýkat vy - vý.
PROCVIČOVÁNÍ PSANÍ Y/I PO V Vymaluj na louce všechny broučky. Klikni na libovolného broučka, pokud doplníš správné y/i ve slově, brouček se zbarví správnou.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_247_VYJMENOVANÁ_SLOVA_PO_V Téma: VYVOZENÍ.
Vyjmenovaná slova po V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Vyjmenovaná slova po v
VYJMENOVANÁ SLOVA PO V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_05 _Vyjmenovaná slova po s, v, z Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník Šablona projektu: III/2.
VY_32_INOVACE_04_Vyjmenovaná slova - homonyma i – y, í - ý Mgr. Danuše Manová Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
VY_32_INOVACE_08 08 hrajeme si se slovy autor: Mgr. Blanka Kunderová
Vyjmenovaná slova po v a slova s předponou vy-, vý- Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_Sib_I_11 Vyjmenovaná slova po V
Vyjmenovaná slova po v 2011/2012 Třetí Český jazyk
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí n.M., Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V.,
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_196_ČJ3
Vyjmenovaná slova V Základní škola a Mateřská škola
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Nové modulové výukové a inovativní programy
Vyjmenovaná slova po S,V,Z
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_17
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
VY_32_INOVACE_12_Vyjmenovaná slova po V
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Český jazyk – interaktivní procvičování vyjmenovaných slov po V
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Transkript prezentace:

Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po V autor: Jana Slejšková

vít výt vydávat zvuk splétat např. věnec

Strašidelně v _ l bolestí. Dívka na louce v _ la věneček. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Strašidelně v _ l bolestí. Dívka na louce v _ la věneček. Vlci dlouho v _ li na měsíc. Na louce tančila krásná v _ la.

Strašidelně vyl bolestí. Dívka na louce vila věneček. Zkontrolujte si podle správného řešení. Strašidelně vyl bolestí. Dívka na louce vila věneček. Vlci dlouho vyli na měsíc. Na louce tančila krásná víla.

vír výr točivý pohyb vody (vzduchu) největší sova

Na větvi seděl veliký v_r. Klacík náhle pohltil vodní v_r. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Na větvi seděl veliký v_r. Klacík náhle pohltil vodní v_r. Velký větrný v_r se nazývá tornádo. V_r je největší sova se štětičkami per na hlavě.

Na větvi seděl veliký výr. Klacík náhle pohltil vodní vír. Zkontorlujte si podle správného řešení. Na větvi seděl veliký výr. Klacík náhle pohltil vodní vír. Velký větrný vír se nazývá tornádo. Výr je největší sova se štětičkami per na hlavě.

vískat výskat probírat se ve vlasech radostně vykřikovat

Radostí si v_skal až do rána. Babička v_skala Barunku ve vlasech. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Radostí si v_skal až do rána. Babička v_skala Barunku ve vlasech. Při hře se ozýval radostný v_skot . Je ti v_skání ve vlasech příjemné?

Radostí si výskal až do rána. Babička vískala Barunku ve vlasech. Zkontrolujte si podle správného řešení. Radostí si výskal až do rána. Babička vískala Barunku ve vlasech. Při hře se ozýval radostný výskot . Je ti vískání ve vlasech příjemné?

přivykat na něco nového zviklat zvykat si přivykat na něco nového zbavit jistoty

Rychle si zv_káme na nové sousedy. Nedej se tak jednoduše zv_klat. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Rychle si zv_káme na nové sousedy. Nedej se tak jednoduše zv_klat. Zv_klala ho svou přesvědčivou řečí. Na nové prostředí si rychle zv_kneš.

Rychle si zvykáme na nové sousedy. Nedej se tak jednoduše zviklat. Zkontrolujte si podle správného řešení. Rychle si zvykáme na nové sousedy. Nedej se tak jednoduše zviklat. Zviklala ho svou přesvědčivou řečí. Na nové prostředí si rychle zvykneš.

vížka výška velká vzdálenost od země malá věžička

Známý malíř bydlel v malé v_žce. Z v_šek mám veliký strach. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Známý malíř bydlel v malé v_žce. Z v_šek mám veliký strach. Princezna utekla z v_žky po laně. V_ška domu dosahovala padesáti metrů.

Známý malíř bydlel v malé vížce. Z výšek mám veliký strach. Zkontrolujte si podle správného řešení. Známý malíř bydlel v malé vížce. Z výšek mám veliký strach. Princezna utekla z vížky po laně. Výška domu dosahovala padesáti metrů.

viset vyset zasadit semínka být zavěšen

Obilí se musí v_set včas. Nenechej obraz v_set nakřivo! Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Obilí se musí v_set včas. Nenechej obraz v_set nakřivo! Věnec klobás v_sel ve spižírně. Hospodář v_sel na pole kukuřici.

Obilí se musí vyset včas. Nenechej obraz viset nakřivo! Zkontorlujte si podle správného řešení. Obilí se musí vyset včas. Nenechej obraz viset nakřivo! Věnec klobás visel ve spižírně. Hospodář vysel na pole kukuřici.

Na závěr zkuste sami vymyslet další podobné dvojice slov Na závěr zkuste sami vymyslet další podobné dvojice slov. Napište je do sešitu a použijte je ve větách.