Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vyjmenovaná slova V Základní škola a Mateřská škola

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vyjmenovaná slova V Základní škola a Mateřská škola"— Transkript prezentace:

1 Vyjmenovaná slova V Základní škola a Mateřská škola
Knínice u Boskovic, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ číslo DUMu: VY_32_INOVACE_16_CJ3_Vyjmenovana_slova_V Tématický celek: Český jazyk a literatura Autor: Mgr. Eva Vlachová

2 Anotace: Materiál se je určen k výuce a procvičování českého jazyka ve 3., 4., a 5. ročník základní školy, tematický okruh Vyjmenovaná slova, téma Vyjmenovaná slova po V Při používání tohoto materiálu je důležité, aby žáci znali vyjmenovaná slova po V Využití: Materiál lze využít na interaktivní tabuli pod vedením učitele, i jako samostatnou práci žáků na PC. Je nutný aktivní přístup žáků při práci s tímto materiálem. Žáci si zopakují vyjmenovaná slova po V, rozhodnou o správnosti i/y u vyznačených slov a doplní i/y na vyznačených místech. Materiál obsahuje okamžitou kontrolu. Duben 2012

3 Vyjmenovaná slova po V Vy
vy vysoký výt výskat zvykat žvýkat vydra výr vyžle povyk výheň Vy vyžle

4 Rozhodni, zda je i/y správně a proč
Fotbalisté výskali radostí z výhry. Kostel v naší vesnici má vysokou vížku. Viděl jsem, jak se na rybníce udělal vír. Moje malá sestra ráda vije věnečky z pampelišek. Přes velkou řeku byl visutý most. Náš pes Brok vypadá jako vyžle. V Zoo na nás ze stromu koukal výr. Večer vyli vlci v lese. Visutý most – od slova viset!

5 Doplň i/y a odůvodni pravopis
V_brané družstvo zv_tězilo. Vybrané družstvo zvítězilo V_mysli nějakou v_zdobu na diplomy v_tězů. Vymysli nějakou výzdobu na diplomy vítězů. Jsem zv_klí nejprve se na všechno v_ptat. Jsme zvyklí nejprve se na všechno vyptat. Při procházce děvčata v_skala a smála se. Při procházce děvčata výskala a smála se. Pes v noci dlouze v_l na měsíční úplněk. Pes v noci dlouze vyl na měsíční úplněk. Pod jezem se tvořili velké vodní v_ry. Pod jezem se tvořili velké vodní víry.

6 Nemohu si zv_knout na jízdu ve v_tahu.
Nemohu si zvyknout na jízdu ve výtahu. Pov_dky napsal známý spisovatel. Povídky napsal známý spisovatel. V_soká sv_ce hořela několik hodin. Vysoká svíce hořela několik hodin. Budeš chodit do v_tvarné v_chovy? Budeš chodit do výtvarné výchovy? V_r patří mezi sovy. Výr patří mezi sovy. Do malé kamenné v_žky vedly dřevěné schody. Do malé kamenné vížky vedly dřevěné schody. Na stěně v_sí fotografie. Na stěně visí fotografie.

7 Zdroje: Obrázky: Nástroje sady Microsoft Office 2011:


Stáhnout ppt "Vyjmenovaná slova V Základní škola a Mateřská škola"

Podobné prezentace


Reklamy Google