Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."— Transkript prezentace:

1 Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová Základní škola a Mateřská škola Větřní Školní 232 382 11 Větřní Téma hodiny: Vyjmenovaná slova S - sýkora,sýček,sysel

2 SÝKORA, SÝČEK, SYSEL Slož slovo a vymysli větu: S E L Y S ……………………………………….. Ý K S O A R ……………………………………. K Ý Č E S ……………………………………….

3 Doplň Sluníčko se v__koupalo v červáncích a zm__zelo za horou. Na měkkém sněhu se zatřp__til b__lý sv__t měsíce. Ve vzduchu se nesl__šně vznáší chm__ří a drobný hm__z. Na m__tině rozkvetl l__kovec. M__nuta za m__nutou se vleče jako hlem__žď. Na v__sluní rozv__la l__ska své první jehnědy, oz__vají se s__korky a ml__naříci. Podz__m se už ohlašuje s__chravým počas__m. L__pové dřevo je měkké S__čci přečkávají den v temných úkrytech. Ještě v dubnu b__l průsm__k zapadlý s__pkým sněhem. Křesom__sl prom__nul Horym__rovi jeho provinění. Alois Jirásek působ__l několik let v L__tom__šli. Do prázdnin zb__valo už jen několik dní.

4 Vyluštěte křížovku 1. hlučný __ L __ __ T __ 2. mléčný výrobek __ __ 3. houba __ __ CH __ __ __ 4. umělé vlákno S __ __ N 5. žlutý nerost __ __ __ 6. zvukový signál S __ __ É __

5 Doplň, umíš vysvětlit? Stále s__čkuje. Jez do polos__ta, pij do polop__ta. S__tem vodu nenabereš. S__tý hladovému nevěří.

6 Opakování: Hlem__žď se brz__ schoval do své ul__ty. Mám z vrbového proutku p__šťalku. Děti sb__raly různé léčivé b__l__ny. Sl__šeli jsme s__pavé zas__čení zm__je. Po chv__li jsme se ub__rali domů. P__šní holubi se čep__řili na b__dle. Starob__lý náb__tek. Pavel__ nas__pal holubům ob__lí. Mosazné sv__cny se krásně bl__skaly. Brz__čko ráno jsme šli do bl__zkého lesa. Vstoup__li jsme do starob__lého paláce, kde b__ly uloženy cenné sb__rky. Z__tra již budeme l__žovat ve V__sokých Tatrách. B__dleli jsme v novém b__tě na s__dl__šti Petr si prohl__žel svou sb__rku známek. Jeho s__n Zb__něk chodí do školy. Ub__tovala se v hotelu s krásnou v__hl__dkou. L__bor není dom__šlivý ani l__ný. Každou chv__li se oz__valo p__skání fanoušků. Voz__k s p__tlem ob__lí se rozb__l.

7


Stáhnout ppt "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."

Podobné prezentace


Reklamy Google