Stanislav Sedláček.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hans Christian Andersen
Advertisements

Osobnosti Chyšecka Antonín Šít.
Zabití tyrana není zločinem
Znojmo
ČESKÉ ŠKOLY V BLÍŽEJOVĚ Vypracoval: Lukáš Hruška Ročník IX. Šk. rok 2006/07 Šk. rok 2006/07.
Nový Hrádek u Lukova.
Řešení pro vítězství Volby do zastupitelstev 2010 Zdeněk Zajíček – volební štáb ODS.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT ORIENTACE V ČASE Jana Štadlerová ZŠ Věšín.
Karel Hynek Mácha Básník, prozaik, dramatik
Senička je nevelká obec s 349 byvateli a najdeme ji jižním směrem od města Litovel. Obec se rozkládá pod východními vrcholky Drahanské vrchoviny a v okrajové.
Stavebniny Dobrý den jmenuji se Tomáš Bejbl a vítám Vás na prezentaci naší nové firmy. Naše firma se jmenuje STAVTOBE.
Adolf Hitler * 20. dubna 1889 – Braunau am Inn Socialistický politik
Valná hromada MAS Šluknovsko Společenský klub Střelnice Varnsdorf 19. října 2013.
12. – 14. října 2012 PÁTEK Pivní pochod PPPPPP Podesáté Páteční Pěší Pivní Průzkumný Pochod – pěší trasa IVV - 10 km Nepomuk – Sokolovna.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
Vila prvního československého předsedy vlády Karla Kramáře tvoří bezesporu nepřehlédnutelnou dominantu letenského panoramatu. Pro její stavbu si Kramář.
Narodil se roku 1890 v Malých Svatoňovicích. Jeho otec byl lékař a jeho matka sbírala lidový folk l or.Měl bratra Josefa a sestru Helenu. Vystudoval gymnázium.
Jan Palach VY_32_INOVACE_2A2.
Bratři Čapkové.
Vítej na ministrantské schůzce
Český spisovatel, novinář,
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_08 Tematická.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
Jakub Jan Šimon Ryba Přeštice
DUCHOVÉ Jsou všude kolem nás... Nevěříš??? Tak proč se s námi nevydáš na cestu za nimi....?...čekají na tebe!!! PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!!
AUTOCAMP VÝR U obce Výrovice (cca 10 km severně od Znojma)
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
ÚŘEDNÍ HODINY OBECNÍHO ÚŘADU
TÁBOR ….
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Daniel.
Domácí odboj 1942.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
William Shakespeare 1564 *
Co si pamatuji z prvouky?
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY Josef Dobrovský Mgr. Ludmila Růžičková.
Hradec Králové město+akvárium. Historie  Z archeologických průzkumů vyplývá, že lokalita na soutoku Labe a Orlice byla osídlena již v období pravěku.
(*2.července 1930 Praha +31.března 1973 Praha)
Wolfgang Amadeus Mozart v Salzburgu
MÍSTNÍ REGION V RÁMCI ČR VŠEOBECNÉ INFORMACE. POLOHA Stát- Česká republika NUTS II- Jihovýchod Kraj- Jihomoravský Okres- Brno – venkov Obec s RP- Rosice.
Antropologický výzkum obyvatel hradiska Pohansko
Mořeplavec a kolonizátor.
 V jakém stavu je starý židovský hřbitov nyní? Je možné se tam podívat? Byla jsi tam ty? –jestli ne, zajeď! Tvé dojmy z návštěvy?  Mělo by se město.
Úřední hodiny Obecního úřadu Březnice: Tel: Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek –
ZŠ Brno, Řehořova 3 Autoři české a světové literatury Český jazyk 8.ročník III
Stopami dějin obce Rybníky a SDH Rybníky. Obec Rybníky.
Vlasta Faktorová rozená Daňková ze Sedlčan Zpracovaly Veronika Macháčová a Kateřina Cihelková Sedlčany 2015.
Nicolas Flamel. Možná jste o něm slyšeli, ale většina z vás zřejmě ne. Fanoušci Harryho Pottera jeho jméno zaslechli a pokud někdo z vás četl Alchymistu.
 narodila se 3. dubna 1928 ve Stonařově  celá rodina Schebestových byla německé národnosti  rodiče a dvě dcery hospodařili na statku  Hermina navštěvovala.
Příběhy našich sousedů. Josef Očenášek Narodil se 3. května 1925 Jeho otec byl legionář, který bojoval v první světové válce Vystudoval lesnickou školu.
SNĚŽNÉ.
2. Světová válka v Československu
Části roku Mgr. Lenka Stará
Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Protektorát Čechy a Morava
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BLÍŽEJOV ZÁVĚREČNÁ PRÁCE IX. ROČNÍK
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
FOTOGRAFIE třetí část 2017.
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Život za vlády prvních Přemyslovců
 Narozen: 12. května 1820  Úmrtí: 8. prosince 1871  Pohřben: Olšanské hřbitovy  Národnost: Čech Josef Mánes.
 Narozen: 12. května 1820  Úmrtí: 8. prosince 1871  Pohřben: Olšanské hřbitovy  Národnost: Čech Josef Mánes.
VY_32_INOVACE_03_Literatura 19. století Romantismus
Smrt ukončuje život člověka. Smrt ukončuje život člověka.
Šimon Molák, 9.A Garant: Mgr. Jan Gryc
Transkript prezentace:

Stanislav Sedláček

Údaje o životě narozen 5.9.1922 v Hrabí č.24 domovskou obcí bylo Hvozdečko (obec jeho otce) bydlel v Červené Lhotě č.59 jeho otec Josef Sedláček byl elektromontérem od 1.9.1928 začal navštěvovat Národní školu v Bílé Lhotě

národní školu ukončil v roce 1933 dále přešel zřejmě do měšťanské školy, zatím neznámo, do které dále vystudoval nějakou technickou školu a byl zaměstnán jako stavební technik byl členem církve československé husitské byl svobodný zemřel 6.5.1945, zastřelen pod hradem Bouzov pochován byl v Bílé Lhotě

Okolnosti smrti S.Sedláčka 4.května 1945 kolem poledne přijela na hrad Bouzov kolona šesti osobních aut s 20-30 lidmi. Jednalo se o část komanda ZbV 43 a tzv. Ludemannovo komando. O hodinu později dojelo ještě nákladní auto s ozbrojenou posádkou a šesti českými lidmi, kteří byli zadrženi při cestě v okolí Bouzova za nejasných okolností, jednou z osob byl S.Sedláček zadržené české osoby byly umístěny do skladu cementu v předhradí po vyvraždění a vypálení Javoříčka se Ludemannovo komando vrátilo v sobotu 5.5. odpoledne na hrad

v neděli 6.5.v podvečer byly zadržené osoby z předhradí propuštěny, pouze Stanislav Sedláček byl nedaleko od hradu v lese zastřelen údajně byl u něj v kapse nalezen granát jeho tělo bylo nalezeno až 7.5. , v den pohřbu javoříčských mužů podle vyprávění místních měl být před smrtí S.Sedláček donucen nacisty, aby vyryl na strom, před kterým byl zastřelen, hákový kříž. Dnes je již strom skácen, ale kříž na něm byl ještě před několika lety ke spatření

tělo Stanislava Sedláčka bylo na voze odvezeno domů, do Červené Lhoty a bylo pohřbeno 10.5.1945 v Bílé Lhotě, na hřbitově za kostelem církve Československé v den smrti měl 23 let, 3 měsíce a 26 dní na místě zastřelení byl postaven Stanislavu Sedláčkovi pomníček