ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ NEŠTĚMICE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ
Advertisements

Mateřská škola Olomouc - Holice
ZŠ a MŠ Frenštát p. R., Tyršova 913
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
ZŠ Rakovského v Praze 12.  Ve škole je integrováno 35 dětí cizích státních příslušníků  Nejpočetněji je zastoupena skupina vietnamských žáků  Dále.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400
Výstavba sportovního areálu 20
Mgr. David Mánek Josefův Důl
• Ve školním roce 2010/2011 chodí do přípravných tříd 18 dětí, 9 dívek a 9 chlapců. Žáci byli rozděleni do přípravné třídy A: 5 dívek a 4 chlapci a do.
Základní škola Mikulov, Valtická č. 3,
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Vysoké mýto.
Úvodní stránka.
Spolupráce se školami a domovy mládeže Aneb jak to děláme v Pontonu….
VEDENÍ ŠKOLY Ing., Bc. Karel Matějů Bc. Marie Baštová Radka Mazancová
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
odloučené pracoviště Teplice, Kapelní 2
střední odborná škola služeb
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Pobytové středisko Zastávka
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE Tyršova 482, Trmice IČO:
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Základní škola Lenešice
Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Komunitní a otevřená škola
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Minimální preventivní program školy
Základní informace a kontakty
ZŠ KLENOVICE NA HANÉ Základní škola v Klenovicích na Hané poskytuje vzdělání žákům od první do deváté třídy V současnosti školu navštěvuje 190 žáků. Kromě.
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Základní škola, Praha 13, Kuncova 1580
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Základní škola Přimda. Poloha ZŠ Přimda se nachází ve městě Přimda, okres Tachov, Plzeňský kraj. Přimda se nachází v pohoří Český les.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Rizikové chování1 Prevence rizikového chování dětí a mládeže Mgr. Jana Smíšková školní metodička prevence výchovná poradkyně ZŠ T. G. Masaryka.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2013/2014 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2016/2017 ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Plán společných akcí ŠD ve školním roce 2018/2019
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Vítejte milí žáci/studenti!
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
OA a VOŠS OSTRAVA – MARIÁNSKÉ HORY
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
Školní schůzka – zahájení školního roku 2019/2020
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ NEŠTĚMICE Kateřina Jenčíková

základní údaje o škole charakteristika školy sportovní akce aktivity školy činnosti přípravného ročníku

Základní údaje o škole Název: Základní škola praktická, Studentská 297, 403 31 Ústí nad Labem Forma: Příspěvková organizace Zřizovatel: Ústecký kraj Ředitelka školy: Mgr. Bohuslava Pavelková Vzdělávací programy: Naše škola vzdělává žáky formou denního studia. Žáci jsou vyučováni podle vzdělávacího programu 79-01-C/001 Základní škola, vzdělávacího programu 79-01-B/001Pomocná škola a dále programu č.j.1197/07 „Vše pro Dítě“ 79-01- C/01 Základní škola.

Charakteristika školy Naše škola se nachází v Ústí nad Labem, v městské části Neštěmice. Do školy chodí žáci ze sociálně znevýhodněných lokalit a rodin. Školu navštěvují žáci romských, slovenských, vietnamských či makedonských národností. Škola podle vyhlášky48/2005 ost.1 poskytuje žákům bezplatně učebnice a učební pomůcky. Škola má 16 tříd ZŠP od 1. Do 9. Ročníku, 1 třídu základní školy speciální. Celková kapacita žáků je 280. Pro žáky, kteří jsou vyučování podle vzdělávacího programu „pomocné školy“ s 6.,8.,9., a 10. rokem školní docházky. Máme 1 přípravný ročník s 13 žáky ze sociokulturně znevýhodněného prostředí. Dále pak máme školní družinu pro 20 dětí.

Naše škola má k dispozici počítačovou učebnu, třídu s interaktivní tabulí, keramickou dílnu, cvičnou kuchyň s jídelnou, kovo a dřevo dílnu, knihovnu a tělocvičnu, dále máme v pronájmu víceúčelové hřiště v blízkosti školy. Vzájemné spolupráci v oblasti primární prevence spolupracujeme s Občanským sdružením Drak, Spirála, Sokrates, YMKA, K-centrum, Centrum zdraví, Policií ČR, společností ČLOVĚK V TÍSNI a kurátory Magistrátu města ÚL.

Přednášky a besedy pro žáky 1 Přednášky a besedy pro žáky 1. stupně jsou zaměřeny k osvojení vztahu ke škole, komunikačním dovednostem, bezpečnosti na ulici, využití volného času, záškoláctví, kriminalitě, zvládání konfliktů, vtahům v rodině. V rámci těchto přednášek bylo úspěšně realizováno 2. Kolo projektu „ Kontinuální práce s rodiči“ jejichž cílem je vzájemná spolupráce s rodiči i žáky. Na 2. stupni se přednášky a besedy zaměřují více na šikanu, jak se jí bránit, problematice drogové závislosti a kouření, dospívání, prevencí před početím a pohlavními chorobami, vandalismem a boji s ním, možnostem jak trávit volný čas, výchově k toleranci a eliminaci záškoláctví. Vycházející žáci navštěvují s výchovnou poradkyní vybraná učiliště a střední odborná učiliště. Minulý rok byli všichni žáci přijati do zvolených studijních oborů.

Sportovní akce Sportovní hry mládeže Plavecký kurz v bazénu Základní školy speciální pro žáky 5.ročníků Bruslení v Povrlech pro žáky 6.ročníků Lyžařský výcvik pro žáky 7.ročníků Branný závod Městské Policie – 3. místo Neštěmická laťka Vybíjená Soutěž o nejzdatnějšího žáka – silový trojboj – 2.místo Nohejbal Sportovní hry mládeže

Soutěž o nejzdatnějšího žáka – silový trojboj – 2.místo

Sportovní hry mládeže

Aktivity školy Dopravní výchova: Práce a cvičení s Ajaxem pro 3. ročníky Bezpečnost a chování na silnici Dopravní výchova na Dopravním hřišti Krásné Březno pro 5.ročníky Dopravní výchova - přednášky pro 6.,7.,8. a 9. ročníky Den bez úrazu – pro žáky 2.,3.,4.r.

Dopravní výchova na Dopravním hřišti

Aktivity školy Kulturní aktivity: Činoherní studio – divadelní představení pro 7.,8.r. Dlouhý, Široký a Bystrozraký Doučovací hodina pro zapomětlivé Sexuální prevence a partnerské vztahy, rizika sexu Přednášky a vzdělávací akce: Na naší škole vedeme děti k ekologické výchově. Žáky učíme třídit odpad do speciálních popelnic a kontejnerů. Dětičky z přípravné třídy nasbíraly baterie.

Ekologické výchova

Další vzdělávání „Slušné chování“ – ve spolupráci s Metodickým poradcem pro 1.,2.,3.4.ročníky „Základy právního vědomí“ – ve spolupráci s Metodickým poradcem pro 5.,6.,7.ročníky Pobyt v Holanech pro vybrané žáky – vyhodnocení projektu Právní vědomí Veletrh vzdělávání – 8.,9.10. r. Den otevřených dveří na SOU – pro vycházející žáky Sexuální prevence a rizika sexu Mluvíme s dětmi o infekčních chorobách Projekt „Voda“ 6.třídy Projekt „Putování Českým Středohořím“ – Pověsti Labská královna 7.třídy Výtvarná soutěž – namaluj naše město Ústí nad Labem a její dominanty

Akce mimoškolní, spolupráce s ostatními školami a veřejno-právními institucemi Vánoční odpoledne v parku před ÚMO Neštěmice vánoční trhy hudebně taneční vystoupení žáků Př.r.,3.A, ŠD Velikonoční odpoledne v parku před ÚMO Neštěmice velikonoční trhy hudebně taneční vystoupení žáků Př.r.,3.A,ŠD Zlaté kladívko – 3.místo Policie ČR – exkurze na služebně – pro 8.,9.r. Člověk v tísni - konzultace a spolupráce

Přípravný ročník Ve školním roce 2009/2010 chodí do přípravného ročníku 13 dětí ze sociokulturně znevýhodněného prostředí. Z toho 6 dívek a 7 chlapců. Spolupráce s rodiči je každodenní. S dětmi společně zdobíme třídu a šatnu, pomáhají ochotně a s radostí.

Aktivity přípravného ročníku Domov důchodců Dobětice – hudebně taneční vystoupení, děti z přípravného ročníku a 3.A potěšily babičky ke dni Matek a obdarovaly je malými dárečky

Aktivity přípravného ročníku Silový trojboj - děti z přípravného ročníku a 3.A povzbudily tanečním vystoupením naše žáky z 2.stupně při závodech

Aktivity přípravného ročníku To je naše skoro celá parta, rádi si hrajeme na písku, houpeme se a rádi jezdíme na skluzavce na naší školní zahradě.

Aktivity přípravného ročníku Hrajeme si na povolání

Aktivity přípravného ročníku Zábavné dopoledne k Mezinárodnímu Dni dětí - hry na dopravním hřišti organizovaný  policií ČR. Děti z přípravného ročníku, 1.,2.3.tříd soutěžily ve skládání pexesa, skoku v pytli, malování křídami, skládání letadélek a seznámily se s pravidly chování na silnici. Děti soutěže moc bavily a vyhrály spoustu cen.