Jakub Ježek 2IT Ubuntu. Co je Ubuntu?  Ubuntu je operační systém založený na kernelovém jádře a unixové struktuře  Je distribuován pod licencí GNU-GPL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Software start počítače a operační systém.
Informatika Licence pro používání software Počítačová kriminalita.
Martin Holý.  Druhá světová válka  První generace (1945 – 1951)  Elektronky, relé = drahé, pomalé  Druhá generace ( )  Tranzistory = zmenšování.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_13_16_operační systém.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Operační systém Linux.
Operační systém Adam Greguš, 4.A.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Architektura systému Windows
Konektory napájecího zdroje
Co je Linux? Základní pojmy
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Pásková jednotka Páskové jednotky pracují na magnetickém principu podobně jako diskety nebo pevné disky. Rozdíl je pouze v tom, že se záznam provádí na.
Flash disk Je to polovodičová paměť EEPROM, která se dnes používá jako náhrada disket. Připojuje se pomocí sběrnice USB a může mít různou podobu. Obr.
Informatika I 7. a 8. hodina 4. týden. Operační systémy I Operační systém (dále také OS) je základní programové vybavení počítače (SW), které je zavedeno.
Historie operačních systémů Fiala Filip, 4.C. 50. léta Počítače bez OS Programy se psaly pro konkrétní počítače, často v binárním kódu Až ke konci 50.
Webová aplikace: Publikační systém. Členové týmu Jan Suchan Štěpán Hašek Jakub Hušek Petr Horský Bc. Petr Salač (SI2)
Operační systémy.
Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
alternativní operační systém
Debian Unixová distribuce. Historie První zmínka pochází z 16. srpna Zakladatelem je Ian Murdock, který v té době studoval na univerzitě. Je vytvářen.
David Kratochvíl. * Linux – označení pro operační systém (OS) * 1,3 milionu mobilních zařízení s Androidem aktivováno každý den * Většina ze TV.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Operační systém Android
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Internetový prohlížeč
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
Operační Systémy pro osobní počítače Obhajoba závěrečné maturitní práce Pavel Čurda 4.B 2009/2010.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Distribuce Linuxu Petr Novák. Obsah Distribuce - typy a trendy Konkrétní systémy: – Pro začátečníky: Ubuntu Fedora OpenSuSE PCLinuxOS – Pro pokročilejší:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Zkušenosti s nasazením svobodného software při výuce
OPERAČNÍ SYSTÉMY ICT – Mgr. Milan Šimek. Nejznámější operační systémy DOS – textové rozhraní OS/2 – podobný Windows, ovládán hlasem UNIX – stabilní, otevřený,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Operační systémy Název a adresa školy
Operační systém GNU Linux
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Windows 7.
Operační systémy. Výpočetní systém Stroj na zpracování dat vykonávající samočinně předem zadané operace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Základy operačních systémů
Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.
GNU/Linux BRUNO PFOHL. Co je to Linux ?  Operační systém založený na Linuxovém jádru  Vychází z myšlenek unixového jádra a proto se občas můžete setkat.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Část Alternativní OS Zpracovala: Mgr. Marcela Cvrkalová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
Tato prezentace byla vytvořena
Srovnání operačních systémů
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Historie operačních systémů úvod
Linux UBUNTU Robert Mohos, 3IT.
Operační systémy Emanuel Soule.
OPERAČNÍ SYSTÉMY ICT – Mgr. Milan Šimek.
Operační systémy.
Volba PREZIDENTA REPUBLIKY LEDEN 2018
Postup instalace - GALAXY
Program Software602 Form Filler
Transkript prezentace:

Jakub Ježek 2IT Ubuntu

Co je Ubuntu?  Ubuntu je operační systém založený na kernelovém jádře a unixové struktuře  Je distribuován pod licencí GNU-GPL tzn. je distribuován zdarma a nemusí se platit žádné licenční poplatky

O Ubuntu  Ubuntu lze stáhnout jako 32 a 64 Bitovou verzi  Lze ho stáhnout i ve verzi pro desktop, server nebo jako Windows instalátor  Ubuntu je v 25 jazycích včetně češtiny  Ubuntu lze spustit tzv. Live z CD tzn. Že není potřeba Ubuntu instalovat  Ubuntu se instaluje jen 25 minut a hned po instalaci je připraven k práci  Ubuntu částečně vychází z distribuce Debian

Systémové požadavky Ubuntu  512 MB RAM  5 GB volného místa na disku

Nové verze Ubuntu  Nové vydání Ubuntu je každých 6 měsíců tj. duben a říjen  26. dubna 2012 vyjde Ubuntu Precise Pangolin  Poslední verze Ubuntu je Ubuntu Oneiric Ocelot

Odnoše Ubuntu  Edubuntu – je určeno pro použití ve výuce a vzdělání  Xubuntu – používá grafické rozhrani Xfce, díky tomu má nižší HW požadavky a je vhodný pro starší počítače  Lubuntu - používá grafické rozhrani LXDE, díky tomu má nižší HW požadavky a je vhodný pro starší počítače  Ubuntu studio – je určeno pro multimediální tvorbu  Mythubtu – je určeno pro snadné vytvoření domácího multimediálního centra

Zabezpečení Ubuntu  Pro každou verzi Ubuntu jsou vydávány bezpečnostní aktualizace - zdarma - po dobu minimálně 18 měsíců.  Jednou za dva roky je vydána verze "dlouhodobé podpory" (LTS), s níž získáte tříletou podporu pro osobní počítač a pětiletou pro server.  Aktualizace na nové vydání se provádí stejně jako instalace aktualizací.

To je vše děkuji za pozornost.