Výroční konference IMPEL TFS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnost Bipartitní dialog v odvětvích.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Pohled na budoucnost JE Dukovany ve světle státní jaderné legislativy Dana Drábová.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Konference IMPEL - Holandsko - Utrecht ve dnech 10. až Téma - porovnávání podmínek povolování a inspekcí IPPC farem pro prasata a užití BAT.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Cement, váprno, ekologie, , Lísek u Bystřice nad Pernštějnem Požadavky na paliva z hlediska ochrany ovzduší pohled do nejbližší budoucnosti Kurt.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
European Urban Knowledge Network
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
PRACOVNÍ SKUPINA pro přírodu a krajinu Valná hromada ČKA,
SMĚRNICE pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v ČR PhDr. Jaroslav Nekola Antidopingový výbor České republiky.
W orkshop IMPEL PIAQ Srovnávací program pro kvalitu standardů kvality ovzduší v průmyslově znečištěných oblastech 14. – Praha, ČIŽP.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Zkušenosti AIP s aplikací systému IPPC Ing. Monika Přibylová Agentura integrované prevence, ČEÚ Internet:
Vzpomínka k mezinárodnímu dni BOZP a informace k aktivitám Evropské agentury pro BOZP v roce 2007 RNDr. Sedlák, ředitel odboru bezpečnosti práce a pracovního.
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
IMPEL-TFS NCP Exchange Day Vídeň,
INSPIRE Stav a výhled.
Znalostní portál CHEMSAT
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
3. Valné shromáždění IMPELu Praha 3.6. –
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Strana 1 INTEGROVANÉ VERSUS SLOŽKOVÉ POVOLOVÁNÍ Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental.
Vítejte na setkání partnerů digitálních technických map krajů Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Setkání expetního týmu pro přesahové nástroje a přístupy
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Valné shromáždění v Bratislavě ( – )
Česká inspekce životního prostředí
IMPEL-Enforcement Action Meeting
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
25. porada národní sítě IMPEL a porada národní sítě IMPEL a 41. porada skupiny pro mezinárodní spolupráci ČIŽP 29. červen 2017.
Analýza minimálních kritérií pro inspekce ŽP
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
IMPEL-TFS NCP Best Practise Meeting 2016
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Praktické zkušenosti z kontrol provozovatelů významných zdrojů znečišťování ovzduší Ing. Radomír Štěrba ENVIRO 2016, Ostravice.
EVVO v operačních programech
Hlavní manažér SP Kvalita I
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Inspekční činnost ČIŽP v rámci integrované prevence
Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE
Transkript prezentace:

Výroční konference IMPEL TFS Utrecht, 18. 6 – 20. 6 2013 RNDr. Jitka Jenšovská, ČIŽP OOH Ing. Jana Samková, MŽP Odbor odpadů PPO

PROGRAM KONFERENCE Hostitel: Ministerstvo pro infrastrukturu a životní prostředí – inspektorát ochrany ŽP a transportu Místo konání: Utrecht Počet účastníků: 80 z 26 zemí Zahajovací workshopy: Enforcement Action III Skupina pro kriminální vyšetřování

PROGRAM KONFERENCE Enforcement Action III – Best practice meeting Přehled akcí od minulého setkání Vyhodnocení aktivit za rok 2012 Kontrolní akce v roce 2013 Diskuse v podskupinách (repatriace, jednotné vyplňování formulářů, kontrola nakládky odpadu před odesláním, komunikace, kontroly ve velkých přístavech) Webinar

PROGRAM KONFERENCE -pokračování Hlavní část – Přeshraniční přeprava odpadů Zahájení (John Seager –IMPEL, Rob de Rijk – Public Prosecutor Service, Roeland Nieuweboer – Ředitel odd. nebezpečných látek a produktů) Prezentace: závěry konference Basilejské úmluvy, aktivity EK(DG Environment), monitorování nakládání s odpady z vesmíru, setkání veřejných žalobců, studie z 8 zemí EU-prosazování WSR, EAIII

Jaká je budoucnost TFS ??? Je možné rozšířit „sféru zájmu“ o další technické složky ? Bude potřeba přizvat další odborníky z této oblasti ? Jak vylepšit „komunikaci“ na národní a mezinárodní úrovni Sociální dopady nelegální PPO Hodnocení dopadu změn legislativy jednoho státu na okolní země (NL, DE…)

Děkuji za pozornost. jensovska_jitka@cizp.cz