... základní informace úvodní snímek E.z. BOL / H / 008

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odbornost Hasič III.stupně Ing. Milan TLAMKA
Advertisements

Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH
AMDS Automatic Message Delivery System (Automatický systém odesílání hlasových zpráv) Systém pro svolávání JSDHO pomocí hlasových zpráv na mobilní telefony.
Asociace bezpečnostních poradců
BACKDRAFT FLASHOVER ROLLOVER
GSM systémy pro vyrozumění a pro vyhlašování poplachu
•Satelitní komunikace – řešení pro jednotky na cvičišti i na bojišti, nezávislé na terénu, přímé linky do štábů - bez přepojování. Záložní linky pro pozemní.
Evidence ostatních činností jednotek PO v JMK
ZÁSAHY HZS JMK V ROCE 2012.
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS
Školení na radiostanice Matra
Sintony® 60 - bezpečný domov v elegantním hávu
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Radiofrekvenční řízení budov
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Téma I-I/1a) Základy spojení Základní pojmy
Ovládací jednotka AZJ 530 Přepínač „FUNKCE“ Osvětlení
Školení ARDS a Digitální
nprap. Lukáš Blažej Třebíč 2010
Řešení úrazů u členů JSDH obcí
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Plk. Ing. Štefan Hrtús Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje ředitel odboru OPŘ a KIS Program : organizační struktura oddělení KOPIS ( včetně TCTV 112.
Kontaktní a koordinační centra
Radioprovoz u JSDHO 1) Obecné zásady radioprovozu
Taktická a prověřovací cvičení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
ODBORNÁ PŘÍPRAVA ČLENŮ JSDHO
Taktické cvičení Hospoda pod Borovicí, Svatý Jiří konané dne
Být velitelem neznamená být diktátorem. Velitelem se nestává ten, kdo umí nejlépe křičet, ale ten kdo umí nejlépe poradit, pomoci, pochopit Velitel družstva.
1)Získání odborné způsobilosti v kurzech V-40. 2)Možnost získání odborné způsobilosti v kurzu V-40 formou e-learningu. 16 hod. výuky pomocí prezentací.
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
Jednotky požární ochrany
Administrativní náležitosti zřizování JSDHO
Letecká záchranná služba
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Informační podpora při krizovém řízení
Téma I-II/1 Popis radiostanic Popis G1 – MC 9610
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
Organizace, metodika spojení
BOJOVÝ ŘÁD Obecné zásady
Tisková konference ke spuštění multiplexu veřejné služby v Plzeňském kraji a ukončení analogového zemského vysílání ČT2 v Plzni Čtvrtek 5. června 2008.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
2N Net Audio systém. Co je 2N Net Audio systém? Kompletní systém veřejného ozvučení Systém pro přehrání podkresové hudby Veřejná hlášení In-Store Radio.
Security Systems BU Communication Systems Slide 1 a) Distribuce zpráv a upozornění na veřejných prostranstvích informační hlášení = místní rozhlas evakuační.
Služby poskytované HZS kraje pro jednotky PO zřizované obcemi Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje březen 2009.
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Změny ve sledování a evidování úkolů JPO v operačním a organizačním řízení ZOČ – zprávy o činnosti.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII RADIOKOMUNIKACE.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Záchrana pohřešovaných osob - pátrací akce v terénu STČ – 07/IZS Zdolávání mimořádných událostí.
Radiofrekvenční řízení budov
Radiové sítě u HZS Analogová radiová síť (ARS) Digitální radiová síť
Dotace Jihomoravského kraje Vodní záchranné službě Českého červeného kříže 10. srpna 2011.
AMDS Automatic Message Delivery System (Automatický systém odesílání hlasových zpráv) Systém pro svolávání JSDHO pomocí hlasových zpráv na mobilní telefony.
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Požární ochrana v obcích
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Jednotky požární ochrany
Služby poskytované HZS kraje pro jednotky PO zřizované obcemi
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

... základní informace úvodní snímek E.z. BOL / H / 008 www.hasiči.bolatice.cz

komunikace v jednotce PO Komunikovat v jednotce PO je možné : verbálně radiostanicemi – analogová nebo digitální síť signály – tyto jsou předem přesně definovány v Bojovém řádu jednotek PO krizovým mobilním telefonem – např. spojení mezi velitelem jednotky a OPIS další snímek www.hasiči.bolatice.cz

komunikace v jednotce PO V České republice je radiokomunikace jednotek PO realizována pomocí: analogové sítě digitální sítě – MATRA Radiokomunikace se řídí Řádem analogové rádiové sítě HZS ČR a součinnosti v IZS. další snímek www.hasiči.bolatice.cz

RADIOSTANICE MOTOROLA GP340 komunikace v jednotce PO RADIOSTANICE MOTOROLA GP340 Kanálový volič Zapnutí / vypnutí / hlasitost Potlačení nežádoucího šumu Kličování Scanování Neobsazeno Anténa Výkon Hi / Lo Indikátor LED Mikrofon další snímek www.hasiči.bolatice.cz

RADIOSTANICE MOTOROLA GP340 komunikace v jednotce PO RADIOSTANICE MOTOROLA GP340 Obsazení kanálového voliče na radiostanici u JSDH Bolatice: Zásahový K Okresní F – Opava Převaděč – Vítkov Převaděč – Hlučín Součinnostní I Záložní zásahový N Výcvik U – soutěž Výcvik Y – soutěž 16. Zásahový K - pro komunikaci u zásahu - spojení mezi CAS a OPIS - spojení např. s letadlem, vrtulníkem ... - při přetížení zásahového kanálu K u zásahu - totožné s číslem 1. další snímek www.hasiči.bolatice.cz

Zapnutí / vypnutí / hlasitost Pohyb a ovládání Menu Kličování komunikace v jednotce PO 1 Přepínání kanálů Zapnutí / vypnutí / hlasitost Pohyb a ovládání Menu Kličování Programovatelná tlačítka 4 2 další snímek 5 3 6 www.hasiči.bolatice.cz

ZPŮSOB KOMUNIKACE POMOCÍ RADIOSTANIC komunikace v jednotce PO ZPŮSOB KOMUNIKACE POMOCÍ RADIOSTANIC Verbální komunikace s operačním střediskem při výjezdu jednotky PBR 100 zde POP 700 – jak mě slyšíte? - PŘÍJEM POP 700 zde PBR 100 – slyším dobře - PŘÍJEM PBR 100 zde POP 700 – vyjíždíme k požáru do obce Kobeřice - PŘÍJEM POP 700 zde PBR 100 – potvrzuji - PŘÍJEM další snímek POP 700 PBR 100 Zvuková ukázka www.hasiči.bolatice.cz

ZPŮSOB KOMUNIKACE POMOCÍ RADIOSTANIC komunikace v jednotce PO ZPŮSOB KOMUNIKACE POMOCÍ RADIOSTANIC Komunikace s operačním střediskem při výjezdu jednotky pomocí statusů Jedná se o komunikaci pomocí kódů typických činností (statusovými signály). Jejich navolení je možné v MENU radiostanice Motorola GM360. Výjezd jednotky Příjezd na místo události Lokalizace požáru Likvidace požáru Odjezd z místa události Na základně Připraveni k výjezdu … neobsazeno Žádost o pomoc – tíseň 0 Žádost o spojení další snímek www.hasiči.bolatice.cz

komunikace v jednotce PO další snímek VODU! - 1x trhnutí lanem (opakování v rozmezí 10 – 15 vteřin= ZVÝŠIT TLAK) VODU STAV! - 2x trhnutí lanem (možné opakování během 10-15 vteřin) NEBEZPEČÍ! VŠICHNI ZPĚT! - několikrát rychle trhnou www.hasiči.bolatice.cz

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE Tato prezentace byla připravena za účelem odborné přípravy členů jednotky SDH Bolatice.