Region spokojeného života pro všechny Evropský zem ě d ě lský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Havlíčkův kraj, o.p.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Středočeský kraj.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace SPL Lípa pro venkov z.s. Zbraslavice
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
Místní akční skupiny Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava,
Spolupráce, která přináší plody
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Region spokojeného života pro všechny
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Agroturistika a podnikání na venkově
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Region spokojeného života pro všechny Evropský zem ě d ě lský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Havlíčkův kraj, o.p.s.

Rozloha území: 641,8 km ² 9,4 % z území Kraje Vyso č ina Po č et obyvatel: Po č et obcí: 61 Po č et č len ů /partner ů MAS: 97 Z toho sektor: Soukromý 28 Neziskový 30 Ve ř ejný 39 (40 %) Základní údaje Právní forma: obecně prospěšná společnost Vznik:

Personální zajištění

Vyhlášeno 10 výzev k p ř edkládání projekt ů - celkem 58 vybraných projekt ů - mezi tyto projekty bylo od roku 2009 rozd ě leno cca 31 milión ů korun - na 11projekt ů již nebyly finan č ní prost ř edky - 2 projekty vy ř azeny pro formální nedostatky v žádosti Realizace Strategického plánu Leader

Postupujeme dle finan č ního plánu stanoveném v SPL MAS má sedm Fichí: I Modernizace zem ě d ě lských podnik ů I Lesnická technika III Podpora zakládání podnik ů a jejich rozvoje III Ob č anské vybavení a služby III Podpora cestovního ruchu III Ochrana a rozvoj kulturního d ě dictví venkova II Neproduktivní investice v lesích Naplňování cílů stanovených ve Strategickém plánu MAS

Projekt z Výzvy č. 8 Žadatel: Zem ě d ě lská a.s. Krucemburk, akciová spole č nost Fiche: 1 – Podpora rozvoje zem. podnik ů Opat ř ení: I Modernizace zem ě d ě lských podnik ů Podopat ř ení: I P ř idávání hodnoty zem. a potraviná ř ským produkt ů m Náklady celkem: ,- K č Výše dotace: ,- K č Realizované projekty Rekonstrukce větrání a napájení stáje, k.ú. Vojnův Městec, č. kat. 370

Projekt z Výzvy č. 9 Žadatel: Lesní družstvo obcí P ř ibyslav Fiche: 2 – Podpora lesnictví Opat ř ení: I Lesnická technika Podopat ř ení: I Technické vybavení provozoven Náklady celkem: ,- K č Výše dotace: ,- K č Výsledkem projektu bude nákup moderních stroj ů pro vybavení lesní správy. Jmenovit ě se jedná o 4 ks k ř ovino ř ez ů, 4 ks zádových post ř ikova čů a 1 ks p ř ív ě su. Nákup lesnické techniky

Projekt z Výzvy č. 1 Žadatel: APOLY TRADE s. r. o., Ronov nad Sázavou Fiche: 3 – Podpora drobného podnikání v MAS Havlí č k ů v kraj Opat ř ení: III.1.2. Podpora zakládání podnik ů a jejich rozvoje Náklady celkem: ,- K č Výše dotace: ,- K č Zvýšení kvality technického vybavení

Projekt z Výzvy č. 5 Žadatel: Obec Podmoklany Fiche: 4 – Zlepšení kvality života v regionu Havlí č k ů v kraj Opat ř ení: III Ob č anské vybavení a služby Podopat ř ení: III Obnova a rozvoj vesnic Náklady celkem: ,- K č Výše dotace: ,- K č Přístavba hasičského domu v Podmoklanech

Projekt z Výzvy č. 9 Žadatel: Aleš Pecina, Ští ř í d ů l - Hluboká u Krucemburku Fiche: 5 – Cestovní ruch – záruka prosperity Opat ř ení: III Ubytování, sport Podopat ř ení: I Technické vybavení provozoven Náklady celkem: ,- K č Výše dotace: ,- K č Výsledkem projektu bude: nákup nízkoemisního automatického kotle, zrekostruovaná koupelna, restaura č ní my č ka, venkovní ví ř ivá vana s altánem a rozší ř ení kapacity o 4 l ů žka Rekonstrukce a inovace ubytovacího a stravovacího zařízení

Projekt z Výzvy č. 6 Žadatel: M ě stys Havlí č kova Borová Fiche: 6 – Kulturní a historické d ě dictví – bohatství regionu Opat ř ení: III.2.2. Ochrana a rozvoj kulturního d ě dictví venkova Náklady celkem: ,- K č Výše dotace: ,- K č Parkoviště a přístupová cesta ke kostelu a hřbitovu Havlíčkova Borová

Projekt z Výzvy č. 4 Žadatel: M ě sto Ždírec nad Doubravou Fiche: 7 – Podpora spole č enských funkcí lesa Opat ř ení: II Ochrana a rozvoj kulturního d ě dictví venkova Náklady celkem: ,- K č Výše dotace: ,- K č Lesopark Kopanina – obnova cestní sítě

Bez strome č ku nejsou Vánoce – výstava spojená se sout ě ží o nejhez č í strome č ek, letos 4. ro č ník Den MAS aneb není MASka jako maska – s podporou Fondu Vyso č iny z grantového programu Jednorázové akce Za č ínáme s Místní agendou 21 v MAS Havlí č k ů v kraj – podpora z Kraje Vyso č ina Společné akce

Bez stromečku nejsou Vánoce

Den MAS aneb není MASka jako maska Křižánky

Kulaté stoly: Svratka, Ždírec n. D., P ř ibyslav, Nové Veselí Začínáme s MA21 v Havlíčkově kraji

• Realizace projekt ů spolupráce • Spole č ná váno č ní výstava v Chlum ě tín ě a Havlí č k ů v kraj ve fotografii - spole č ná prezentace obcí Havlí č kova kraje • Práce na Integrované strategii území • Valná hromada MAS, evaluace • Další spolupráce s KS NS MAS kraje Vyso č ina • Ú č ast na veletrhu cestovního ruchu v Hradci Králové, na Zemi živitelce, Valná hromada NS MAS Č R aj. Co nás čeká?

Děkuji za pozornost Jaroslava Hájková, tel.: