Cesta byla dlouhá…. První žádost již v roce 2008, ještě se ZŠ Zeleneč

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_20 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. –
Advertisements

Spolu za vzděláním Název operačního programu:  Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název oblasti podpory: Rovné příležitosti.
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽK Ů pro školní rok 2012/2013.
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ • 2 přihlášky • termín odevzdání přihlášek: do • termín přijímacích zkoušek: 22. a 23. dubna.
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Projekt ZŠ Staňkov. O projektu  Projekt pro žáky s poruchami učení  Dotace z ESF – ,- Kč  Doba trvání – 2 roky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
ZŠ U Krčského lesa Informace pro rodiče Školní rok 2011/2012.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Podpora poradců Podpora poradců
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
ŠKOLY PRO REGION modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/ Datum zahájení projektu:
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Masarykova základní škola
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Základní škola Lenešice
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Září Školní řád  začátek vyučování  chování  omlouvání absencí (jednodenní nepřítomnost, vícedenní nepřítomnost  odhlašování obědů, provoz jídelny.
Centrum empirických výzkumů Fakulta veřejných politik Slezská univerzita v Opavě doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D. 3. září 2015, Opava.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
MAP – Místní akční plán ORP RK
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Šablony OP VVV a podpora nadání
Rodičovská schůzka září 2017.
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Aktuální informace o stavu
PŘÍPRAVA A REALIZACE VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ PRO PODPORU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Vzorový projekt pro ZŠ.
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

Spolupráce malých a málotřídních škol ke zvýšení rozmanitosti v jejich pedagogické práci

Cesta byla dlouhá…. První žádost již v roce 2008, ještě se ZŠ Zeleneč Druhá, přepracovaná žádost v roce 2011, již ve spolupráci s „Granthelpem“ Třetí, úspěšná žádost červenec 2012

A proto v pátek 22.3.2013 jsme v Jinočanech podepsali smlouvu o spolupráci

Naše „školičky“ ZŠ a MŠ Chrášťany (http://skolachrastany.webnode.cz/ ZŠ a MŠ Jinočany (http://www.skolajinocany.cz/ ZŠ a MŠ Tachlovice (http://www.skolatachlovice.net/ ZŠ Tursko (www.zstursko.cz)

Co máme společné Poloha vůči Praze Pouze 1. stupeň Velikost škol

24 pedagogických pracovníků 199 žáků Cílová skupina 24 pedagogických pracovníků 199 žáků

Cíle projektu Založit trvalou a dlouhodobou spolupráci Poskytnout učitelům příležitost k výměně zkušeností, nových podnětů, srovnání výsledků práce Vzájemnou spoluprací obohatit pedagogickou práci, inovovat ŠVP Poskytnout během společných aktivit našim žákům větší motivaci, větší konkurenci, příležitost k rozvíjení spolupráce, uplatnit specifické nadání

Fáze projektu Semináře pro učitele tematicky zaměřené na oblast hudební, tělesné a výtvarné výchovy a na oblast čtenářské gramotnosti Uplatnění nových znalostí v práci s dětmi. Inovace ŠVP, metodiky Společná aktivita žáků našich škol v uvedených oblastech

Klíčové aktivity Rozvoj hudební výchovy – Tursko Rozvoj sportovních aktivit – Chrášťany Rozvoj čtenářské gramotnosti – Tachlovice Rozšíření výtvarných aktivit o keramiku - Jinočany

Hudební výchova Seminář pěvecké a hlasové výchovy Seminář využití orffových a jiných nástrojů Seminář umělé písně a vlastní tvorba Inovace ŠVP, metodika, Třídenní hudební dílna pro 40 žáků , společná vystoupení v našich obcích, vznik nahrávky

Sportovní aktivity Jednodenní seminář „Míče a míčky“ Metodika výuky vybraných sportů Jarní lehkoatletický turnaj Vzájemná utkání škol v kopané a vybíjené Turnaj ve stolním tenise

Rozvoj čtenářské gramotnosti Seminář alternativní výuky čtení Seminář rozvoj čtenářské gramotnosti Seminář interaktivní učebnice a jejich využití ve výuce Inovace ŠVP, studie „Jak naučit dobře číst“ Štafetová tvorba 4 příběhů , doplnění ilustracemi, veřejné čtení, vydání čítanky

Keramika Dvoudenní seminář „Keramika na I. stupni“ Metodika Keramické dílny Společná výstava nejlepších keramických výrobků

Realizační tým Projektový manažer Finanční manažer Hlavní metodik Metodik hudební výchovy Metodik výtvarné výchovy Metodik tělesné výchovy Metodik čtenářské gramotnosti

Trvání projektu Od 1.9.2013 do 31.8.2014

Nejbližší úkoly Návrh realizačního týmu Podrobné zpracování harmonogramu projektu v souladu s organizací školního roku 2013/14 v partnerských školách Do 23. května v Chrášťanech?

Smysl projektu Projekt optimalizuje výhody malých škol s přívětivou atmosférou a individuálním přístupem k dítěti eliminací jejích nevýhod. Školy činí konkurenceschopnějšími ve srovnání s nabídkami nedalekých pražských škol. Žáky vyvádí z někdy malého a uzavřeného světa své obce do prostředí , ve kterém ho učí obstát a být užitečný pro druhé využitím svých specifických dovedností.