Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Individuální projekt Karlovarského kraje Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Shrnutí.
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Regionální péče v Praze
Karlovy Vary, Závěrečná konference,
Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Mgr. Barbora Wenigová Karlovy Vary, Kulatý stůl,
Plánovaný rozvoj služeb
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ing. Stanislava Správková
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Proces nastavení sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Mgr. Barbora Wenigová Karlovy Vary, Karlovy Vary,
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Město Ostrov Sdružení Krušné hory - západ. Město Ostrov ve spolupráci se Sdružením Krušné hory - západ je partnerem Karlovarského kraje v projektu Partnerství.
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Práce s pacienty s duální diadnozou v ambulantím programu ESETU v letech MUDr Lucie Jurkovská.
Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy
Teorie Case managementu Mgr. Pavel Říčan, MUDr. Jan Stuchlík
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Fokus Mladá Boleslav – Karlovy Vary –
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Fokus.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Strategie transformace psychiatrické péče – v čem je inovativní? Martin Hollý předseda Psychiatrické společnosti ČLS JEP Parlament ČR,
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Individuální projekt „Podpora zkvalitnění a rozvoje služeb pro osoby s duševním onemocněním“ Starzewská Sylvie, DiS
Reforma psychiatrické péče
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: oftalmologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/11 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: pracovní lékařství 2007–2016 NZIS REPORT č. K/27 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: lékárenská péče 2007–2016 NZIS REPORT č. K/30 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: zdravotnická dopravní služba 2007–2016 NZIS REPORT č. K/32 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: radiologie a zobrazovací metody 2007–2016 NZIS REPORT č. K/19 (08/2017)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Karlovy Vary, Závěrečná konference,
Ing. Stanislava Správková
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Obor zdravotních služeb MZ
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Individuální projekt Karlovarského kraje Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Shrnutí.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Centra duševního zdraví v kontextu reformy psychiatrické péče
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
OD KATALOGU K MAPĚ PODPORY
Spolek AktivSen Posláním spolku je podporovat a posilovat komunitní život v regionu, v duchu rovných příležitostí napomáhat všestrannému.
KA 4: Ambulance s rozšířenou péčí
Podpora nových služeb v péči o duševně nemocné
Restrukturalizace zdravotní péče v kraji Weiden
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Činnost pracovní skupiny styčného důstojníka pro národnostní menšiny
Transkript prezentace:

Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď

Působnost multidisciplinárních týmů v KK Okres Karlovy Vary Okres Sokolov Okres Cheb

Hlavní poslání Multidisciplinárních týmů Sdílet případy lidí s duševním onemocněním, kteří propadávají sítí služeb Vzájemná spolupráce na případech těchto lidí Učení se ze sdílených případů, hledání systémových řešení Vzájemná pravidelná podpora pracovníků pracujících s lidmi s duševním onemocněním

Organizace a instituce zapojené do práce Multidisciplinárních týmů. Policie ČR, Záchranný hasičský sbor KV, o.s. Fokus Mladá Boleslav, Studenti a pedagogové VOŠ Cheb, Psychiatrické oddělení nemocnice v Ostrově, Ambulantní psychiatři z KK, Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb, soc. odbory měst a obcí z KK, o.s. Světlo Kadaň, o.s. Joker, o.s. Kotec, Západočeský paprsek, OSSZ KV, PPP KV a Cheb, některé střední školy v KK, Ladara s.r.o., zástupce psycholgů z KK

Multidisciplinární tým pro okres Karlovy Vary 6 setkání Zapojilo se 14 organizací a institucí Sdílení 7 případů lidí s duševním onemocněním Návrhy pro koordinační tým: Nedostatečná kapacita k poskytování akutní péče osobám s těžkým duševním onemocněním Nedostatek psychoterapie Chybějící detox v KK Nedostatečné množství většiny zdravotnických profesí v oblasti péče o duševní zdraví Problematika lidí s Alzheimerovou demencí

Multidisciplinární tým pro okres Sokolov 5 setkání Zapojilo se 12 organizací a institucí Sdílení 10 případů lidí s duševním onemocněním Návrhy pro koordinační tým: Problematika osob s Alzheimerovou demencí Edukace obvodních a posudkových lékařů v problematice duševních nemocí Nedostatečné kapacity pobytových zařízení pro osoby s těžkým duševním onemocněním

Multidisciplinární tým pro okres Cheb 5 setkání Zapojilo se 12 organizací a institucí Sdílení 9 případů lidí s duševním onemocněním Návrhy pro koordinační tým: velkým tématem v okrese je nedostupnost psychoterapeutické péče nedostatek ambulantních psychiatrů Problematika klientů s duální dg.

Proč to celé? Řešení těžkých situací jednotlivých občanů s těžkým duševním onemocněním z KK Navázání bližší spolupráce mezi jednotlivými organizacemi a institucemi nabízejícími zdravotnickou a sociální pomoc Příležitost vytvořit funkční model, péče o osoby s těžkým duševním onemocněním na území kraje, který může být inspirací i v dalších regionech.

Poděkování Všem, kteří se do práce multidisciplinárních týmů zapojili a hodlají v této aktivitě pokračovat Karlovarskému kraji, který tuto aktivitu díky individuálnímu projektu umožnil