Komunitní knihovna v Břevništi

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Setkání knihovnic/knihovníků a starostek/starostů okresu Vsetín MVK Vsetín.
Advertisements

Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Webové stránky pro knihovníky Podívejte se a vyzkoušejte.
Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
MEZIKNIHOVNÍ VÝPŮJČNÍ SLUŽBA V OKRESE ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Mgr. Libuše Foberová Pardubice 15. – 16. dubna 2003 KNIHOVNA MATĚJE JOSEFA SYCHRY VE ŽĎÁŘE NAD SÁZAVOU.
Portál jihočeských knihoven Jihočeská vědecká knihovna PhDr. Zuzana Hájková
STATISTIKA 2013 NIPOS Kult (MK) STATISTIKA  Je věda, která se snaží zkoumat reálná data.  Je metoda, jak vyjádřit nejistá data s přesností.
Webové stránky jihočeských knihoven Lída Švíková.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Regionální funkce knihoven, Pardubice, Meziknihovní služby: platforma pro spolupráci knihoven Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR.
Regionální funkce knihoven v Jihočeském kraji Lidmila Švíková.
Tvorba výměnných fondů, jejich cirkulace a distribuce Definice závazného standardu výkonového ukazatele pro práci s výměnnými fondy Struktura výkonového.
KNIHOVNY soutěže Vesnice roku Do soutěže bylo přihlášeno 19 obcí, všechny zřizovaly knihovnu Hodnocení proběhlo od Komise měla 10.
Naše knihovna se nachází v objektu Obecního úřadu Roubanina.
Průzkum výkonu a struktura smluv na zajištění RF Marie Nádvorníková (Vědecká knihovna v Olomouci) Brno, 23. dubna 2002.
Seminář knihoven okresu Vsetín MVK Vsetín, Trendy rozvoje knihoven ve Zlínském kraji se zaměřením na malé knihovny.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Veřejné knihovny v regionu Blansko a Boskovice – proměny a srovnání Setkání starostů a knihovníků okresu Blansko
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
M ÍSTNÍ KNIHOVNA P ASOHLÁVKY Knihovnice Alena Kratochvílová
Sdílená katalogizace po pěti letech provozu Ing. Jiří Šilha,
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Pravidla pro zajištění regionálních funkcí v Pardubickém kraji Seminář RF – Pardubice.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
STATISTIKA Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci.
Statistické výkazy za rok 2013, hlavní problémy a na co se zaměřit v roce 2014 Mgr. Zbyněk Kotzian Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Seminář neprofesionálních knihovníků 23. dubna 2009 Knihovna Karla Dvořáčka.
Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Obec POZDEŇ finalista soutěže Zlatý erb místo v kategorii obce.
Základní dokumenty knihovny Zřizovatel knihovny: právní subjekt – obec – schvaluje zastupitelstvo jako organizační složku obce nebo je knihovna součástí.
…web sem, web tam… neoficiální soutěž o nejlepší web okresu Hradec Králové Knihovna města Hradce Králové Kateřina Hubertová.
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
 asi 60 km od Olomouce  Středisková obec  Necelé 2000 obyvatel  Středisková knihovna  Obsluhuje 12 knihoven  1 pracovník profesionální  úvazek na.
Zajištění regionálních funkcí formou objednávky knihovnických služeb PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše se sídlem ve Zlíně.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů a knihovníků Zlín – PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše.
Knihovna v obci Rohov. Místní knihovna ROHOV Adresa: Hlavní 180, Rohov Adresa: Hlavní 180, Rohov Knihovník: Markéta Kretková a Adéla Komárková.
1 Regionální funkce v roce 2005 „ Několik“ údajů z výroční zprávy Praha, 1. června řádné zasedání sekce SDRUK pro RF.
Regionální knihovní systém Region Jindřichův Hradec.
Současný stav regionálních funkcí v ČR Knihovnická dílna 2006 Praha, 7. dubna 2006.
Obec Nadějkov Jihočeský kraj, okres Tábor 736 obyvatel, ha, 17 osad Škola pro třídu, 18 dětí Nejbližší městečka: Jistebnice, Milevsko, Sedlec-Prčice.
1 Regionální funkce v roce 2004 Výchozí stav pro krajské spravování RF Pardubice, 1. listopadu 2005 Celostátní seminář.
Webové stránky v roce 2010 Region Pověřená knihovna Profesionální knihovny Neprofesionální knihovny Blansko 1 (1) 6 (6) 17 (49) Boskovice 1 (1) 4 (4) 21.
Služby knihoven knihovnám v roce Regionální služby  Knihovna BBB v Uh. Hradišti je pověřenou knihovnou z hlediska RF  Knihovna BBB zajišťuje výkon.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ S KNIHOVNOU MANŽELŮ TOMANOVÝCH ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM Dana Súlovcová.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Výroční zpráva o plnění regionálních funkcí krajských knihoven na území ČR za rok 2015 Vícezdrojové financování – možný trend regionálních funkcí… PORADA.
Městská knihovna Tábor a Souborný katalog ČR
Pět let RF v číslech úspěchy, rozpaky, hledání
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Knihovna Kroměřížska Odborný seminář
Výroční zpráva o plnění regionálních funkcí krajských knihoven na území ČR za rok 2015 Vícezdrojové financování – možný trend regionálních funkcí… PORADA.
Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
PORADA RF Holasovice
Nová koncepce regionálních funkcí knihoven ve Zlínském kraji
Automatizace venkovských knihoven – nutnost či luxus
Transkript prezentace:

Komunitní knihovna v Břevništi aneb přijďte se pobavit s kamarády a sousedy do knihovny i okolí

Mapa knihoven na Českolipsku

Knihovny okresu Česká Lípa 37 neprofesionálních knihoven a dvě pobočky Sedm profesionálních knihoven s jednou pobočkou Jedna městská knihovna pověřená regionálními funkcemi se čtyřmi pobočkami

Statistiky 2008 okres Česká Lípa má 103 254 obyvatel ve fondu knihoven je 477 854 svazků do knihoven přišlo 178 281 návštěvníků do knihoven se zapsalo 10 137 čtenářů čtenáři si půjčili 506 776 dokumentů internet využilo 41 998 uživatelů knihovny uspořádaly 795 kulturních a vzdělávacích akcí

Českolipsko trendy Zvyšuje se návštěvnost knihoven Zvyšuje se počet návštěvníků na internetu Snižuje se počet výpůjček naučné literatury Zvyšují se počty realizovaných akcí v knihovnách Stagnují finanční prostředky na nákup fondů I neprofesionální knihovny se postupně automatizují

Regionální služby Městská knihovna v České Lípě – dlouholetá tradice (již od 60. let 20. století) Přehled o fondech většiny knihoven (souborný katalog centrálního nákupu) Úzké vztahy s mnohými knihovníky Poskytování obvyklých služeb (zpracování statistik, konzultační služby, metodické návštěvy, porady, školení, nákup a zpracování knih, výměnné soubory, vydávání metodického zpravodaje „Knihovna“, pomoc při aktualizaci, revizi i stavění fondu, dodávání knihovnických pomůcek a tiskopisů, zajišťování dopravy)

Městská knihovna Česká Lípa

Obec Hamr na Jezeře

Základní údaje První zmínky v r. 1322 Počet obyvatel 372 (Břevniště 213) Konec 19. století – rekreační oblast 1965 otevřena první šachta na těžbu uranu V roce 1994 se připojila osada Břevniště a to včetně veřejné knihovny

Těžba uranu je v krajině stále znatelná

Paní Hývlová nás vítá před svou knihovnou

Vchod do knihovny zdobí práce dětí

Místní knihovna v Břevništi Existuje již od roku 1945 Původně pracovala ve škole, prvním knihovníkem byl řídící učitel pan Bláha Paní Irena Hývlová se o knihovnu stará od 1. 7. 1982 Za tu dobu knihovnu 3x stěhovala Nyní má knihovna k dispozici přízemní byt 3+1 v bytovém domě

Základní údaje o činnosti Počet knih: 3 582 svazků Počet návštěvníků: 904 Počet návštěvníků internetu: 355 Počet zapsaných čtenářů: 44 Počet výpůjček: 2118 Počet kulturně-výchovných akcí 41 Počet přírůstků: 48 Finanční prostředky na nákup fondu: 7 500Kč

Dětské oddělení

Který román si půjčíme?

Automatizace v knihovně Internet - projekt Internetizace knihoven Libereckého kraje a státní dotační program Projekt internetizace knihoven První zcela automatizovaná neprofesionální knihovna v okrese Česká Lípa Využití knihovnického programu LANius a posléze Clavius VISK 3 – příspěvek MK ČR na automatizaci Automatizované vkládání, on-line katalog, výpůjční protokol, revize fondu

Knihovna na internetu Šablona webu pro malé knihovny Webové stránky knihovny http://www.knihovnabrevniste.webz.cz/ On-line katalog – vystavený na stránkách obce http://88.103.209.86/katalog/ Co lze najít v katalogu

Internet je v knihovně od roku 2002

Z Lípy přivezli nové knihy

Kulturně výchovná činnost Výstavky – Návrat do dětských let Malé soutěže pro děti Celostátní akce – Kamarádka knihovna, Kniha mého srdce Nástěnky – připomenutí výročí Dětský kroužek založen v lednu 2007 Babský klub – malování na hedvábí, zdobení květináčů Výlety, sázení stromků, drakiády,pálení čarodějnic S akcemi pomáhá paní učitelka Lenka Voráčková, případně rodiče Finančně přispívá Obecní úřad Hamr na Jezeře

Návrat do dětských let panenky - výstava

A ještě panenky

Deník veřejné knihovny

Příprava na Velikonoce

Hřiště u knihovny

Konec prázdnin – nám to ale nevadí

Konec prázdnin

Najdeme nové kamarády?

Slavíme Vánoce a Silvestra

Slavíme Den dětí

A ještě Dětský den

Hry v přírodě

Poklad v koláči

Pálíme čarodějnice

Poznáte tu osobu uprostřed?

Knihovna roku 2008