Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podklady pro GP vydávané z ISKN prostřednictvím NVF
Advertisements

Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
5. a 6. listopadu 2007Vojtěch Zvěřina PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
MAPA BUDOV A ZAŘÍZENÍ V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OLOMOUCE Jan Příborský.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Digitální technická mapa města Pelhřimov.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Povodňový informační systém Ing
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Plzeňského a Karlovarského kraje
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
Metainformační systém založený na XML Autor: Josef Mikloš Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička, Ph.D. V/2004.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Digitální mapa Prahy.
Institut ekonomiky a systému řízení Oddělení GIS
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Zkušenosti se ZABAGED 1 Zlínský kraj RNDr. Ivo Skrášek, GIS.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
Realizační tým ICZ duben 2005
Jednotná digitální technická mapa studie proveditelnosti
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Mapové služby v životním prostředí, indikátory životního prostředí Ing. Kamila Vokřálová Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10,
Portál Jednotné digitální technické mapy
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Posouzení možnosti využití ArcIMS pro prezentaci rozsáhlých rastrových dat Diplomová práce Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková Zpracovatel:Tomáš Ježek.
Systém DESA DŮVĚRYHODNÁ ELEKTRONICKÁ SPISOVNA A ARCHIV
Mapové podklady Vyhláška č. 500/2006 Sb. Mapovými podklady pro zpracování územně analytických podkladů a územně plánovací dokumentace (dále jen "mapové.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Geografický informační systém jako nástroj pro plánování údržby veřejného osvětlení Zpracovatel projektu: Jiří Kostelníček Vedoucí.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Geografické informační systémy pojetí, definice, součásti
Portál územního plánování v praxi
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
Konference „Pět let činnosti Nemofora“, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2004 Katastr nemovitostí pracovní skupina č. 3 Ing. Václav Čada, CSc. ZČU v Plzni,
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Státní mapové dílo Petr Dvořáček Plzeň
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
AUTOMATIZACE PROCESU KoPÚ Ing. Jan Vorlíček konzultant HSI, spol. s r. o. Ing. et Ing. Luděk Drápal konzultant Státní pozemkový Úřad.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravní telematiky Geografické informační systémy Doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Geoinformatické modelování RNDr. Blanka Malá, Ph.D.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
24 let DTM Plzně Techmania SC Ing. Stanislav Štangl.
14 let DTM Zlínského kraje Plzeň
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Geografické informační systémy
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
GaP a správa úvazků.
Transkript prezentace:

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta

Útvar rozvoje hl. m. Prahy Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Útvar rozvoje hl. m. Prahy organizace města zaměřená mj. na územní plánování a rozvoj a na činnosti související s koncepcí a správou IS včetně zajišťování geografických dat o území Prahy a informačních služeb organizace nastupující na pozici IMIP http://www.urm.cz 31.07.2008 | Zahájen výdej Digitální mapy Prahy Od pondělí 28.7.2008 byl zahájen výdej dat Digitální mapy Prahy, která nahrazuje dřívější data Jednotné digitální mapy Prahy a Digitální referenční mapy Prahy.

Převod dat z původního formátu MAPA3 Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Účelem projektu je zajištění pružné a operativní správy DIGITÁLNÍ MAPY PRAHY Katastrální mapa (KM) Digitální katastrální mapa (DKM) přebíraná ve vektorové podobě z ČÚZK Digitální obraz katastrální mapy (DOKM) udržovaná v rámci projektu DMP Digitální technická mapa (DTMM) Účelová mapa povrchové situace (UMPS) Průběhy inženýrských sítí (IS) Správní členění Převod dat z původního formátu MAPA3

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Převzít stávající datový sklad IMIP a převést do nového datového modelu Návrh datového modelu (ORACLE SDO) Migrace dat Zajistit proces aktualizace Vytvořit aplikační prostředí pro aktualizaci jednotlivých tříd DMP Zajistit kontrolní mechanismus zapracovávaných dat Připravit SW pro užívaní dat DMP na URM Výdej dat dalším subjektů Export dat do (dgn, dxf, vtx, stx, dtmm) Náhled na data pro účely rozhodování Automatizované kontroly i v prostředí zákazníka Tisk jednotlivých datových sad

V brzké budoucnosti i výdej prostřednictvím www klienta Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Celý systém umožňuje řešit komplexní správu a výdej dat Data DMP Územní plán Letecké snímky 3D obraz území V brzké budoucnosti i výdej prostřednictvím www klienta

Podrobná dokumentace datového skladu Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Na úrovni fyzického datového modelu Na úrovni logického datového modelu Na úrovni konceptuálního datového modelu

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Podrobná dokumentace katalogu jevů

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat SW BENTLEY aktualizace a zpracování grafických dat RDBMS ORACLE Realizace datového skladu Vytvoření základní business logiky datových tříd Kontroly dat Uložení grafických prvků v SDO GEOMETRY Aplikace T-MAPY Evidence změnových dokumentů Evidence aktualizačních projektů Sledování plánovaných a provedených kontrol Import podrobných bodů Příprava dat pro samotnou aktualizaci ESRI ArcGIS publikace dat Aplikace T-MAPY Vyhledávání Výdej a export dat Správa výdeje Kontroly a reklamace Replikace

Propracovaný způsob aktualizace Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Propracovaný způsob aktualizace Jasně definované kroky zapracování změn Průběh aktualizace je průběžně monitorován Komplex cca 60 topologických a atributových kontrol Historizace datového skladu Pomocné nástroje pro SW Bentley pro aktualizaci V současné době: Na aktualizaci dat DMP pracuje 20 pracovníků na různých pracovištích Je zpracováváno kolem 1000 změnových dokumentů měsíčně

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Evidence změnových dokumentů

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Evidence aktualizačních projektů se sledováním parametrů: Lokalizace, stav probíhajících kontrol, editor (operátor) aktualizace, stav aktualizace (zahájený, dokončený, zkontrolovaný, splatněný)

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Přehled oblastí, kde probíhá nebo byla dokončena aktualizace

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Sledování plánovaných a provedených kontrol

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Příprava dat pro samotnou aktualizaci

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Definice výdejové sady Určení datového modelu v příslušném formátu Určení způsobu výpočtu ceny Správa oprávnění pro výdej této datové sady

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Výběr dat (atributový, polohový) Hromadné exporty Export do dalších formátů

ArcGIS a DTMM Symbolové sady Publikace dat v prostředí ESRI Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Publikace dat v prostředí ESRI ArcGIS a DTMM Symbolové sady Vytvoření *.ttf Geometrie mapových značek v návaznosti na ČSN Vytvoření *.lyr Vytvoření sad pro vizualizaci bodových a liniových prvků Zajištění offsetů mapových značek Definice taktů liniových symbolů

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Publikace dat v prostředí ESRI

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Publikace dat v prostředí BENTLEY

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Publikace dat v prostředí KOKEŠ

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat Shrnutí: Komplexní správa datového skladu DTMM, DKM, … Detailní zpracování katalogu jevů a datového modelu Kontrolovaný a dokumentovaný způsob aktualizace Pravidelně prováděné kontroly obsahu dat Práce s velkým a obsáhlým datovým skladem Uložení dat v relační databázi Konverze do většiny běžně používaných dat. formátů Vizualizace dat v SW různých technologií

Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat