Profesionální líčení pro každé vystoupení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak měřit hlavu psa pro výrobu náhubku na míru
Advertisements

GIMP 3.L. Odkazy Zdrojů či návodů je na internetu téměř nekonečně, uvádím jen některé, které jsem zahlédl: • cafe.cz/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=53www.gimp.cz.
Základy informatiky část 13
Anatomie a fyziologie oka I.
Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Strečink Je možné provádět denně před i okamžitě po tréninku nejméně však 3x týdně nejlépe 2-3 hodiny po posledním tréninku dne (svaly již nejsou tak zakyselené.
Potřebné pomůcky Žák si připraví: ostré nůžky na papír
Základy informatiky část 13
Kočky Perské kočky.
Kristýna Mašková Ragdoll.
Připravený model na barvení řas a obočí
Velký münsterlandský ohař
Branislav Šturmankin GPJP
Otevírací doba: Po-Pá:od 9 00 hod – hod,13 00 hod hod Kontakt: Tel.číslo: Kde nás najdete: V Kladně, v ulici Nádražní 323.
GWEB2 MGR. VLASTISLAV KUČERA 3. PŘEDNÁŠKA. Obsah přednášky  CSS3  barvy  border-radius  box-shadow  text-shadow.
Fetální období.
MINIKURZ LÉČEBNÉHO MEDICÍNSKÉHO LÍČENÍ Neutralizace zelenou korekční tyčinkou Neutralizace zelenou korekční tyčinkou.
Digitální učební materiál
Etnická antropologie Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zjasnění Hydratování Revitalizování Tři kroky ke krásné pleti Zjasnění Hydratování Revitalizování Zjasňující, revitalizující, hydratační maska.
Kánon hlavy (Unface) Základní pravidla pro kresbu portrétu
OKO Marcela Hanáková.
Š I L H Á N Í (strabismus) zraková vada, při které je porušena vzájemná spolupráce obou očí každé oko míří jiným směrem v naprosté většině případů se jedno.
Když na rozhraní dvou prostředí dopadají dva paprsky různých barev (např. červený a fialový) pod stejnými úhly dopadu, budou úhly lomu obou paprsků různé.
Tužka na vyhlazení vrásek
Lidské rasy.
Reklamština Jak ji pochopit.. XXL Tlustý – řečeno slušně.
Encaustika pro začátečníky
Základy informatiky část 13
Podzimní věnec.
Rozklad světla optickým hranolem
KRÁSNÉ VÁNOCE S MARY KAY
Autor: Mgr. Vladimír Drápal
LIDSKÉ RASY (PLEMENA) 8. ročník.
Robo Portrét Tento program umí vytvořit Vaši obrazovou podobiznu podle Vašich údajů a přání.
KOSMETIKA.
Speciální vánoční balíčky
Kánon hlavy (Profil) Základní pravidla pro kresbu portrétu
PORTRÉT EN FACE (ánfas)
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Lidské Oko Michal Davídek X33BMI.
BOZP – Práce s počítačem
je neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna.
VY_52_INOVACE_ZB03_1364TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
PROFIL (pohled na hlavu ze strany)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
KRÉMOVÝ ZESVĚTLUJÍCÍ SYSTÉM VIACOLORE ODSTRANĚNÍ UMĚLÝCH PIGMENTŮ PRODUKTY KOMPAKTNÍ ZESVĚTLUJÍCÍ SYSTÉM.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_10_NÁKUP.
JAFRA COSMETICS představuje NOVINKY Revitalizační čistící prášek Rozjasňující pleťové tonikum Rozjasňující denní emulze SPF 15 Rozjasňující.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_BOZENA_SEDIVA_HOLENI_A_ UPRAVA _VLASU_ A_ VOUSU_13 Název školy Střední škola služeb,
Make-up kolekce podzim/zima 2011/12 Make-up kolekce podzim/zima 2011/2012.
OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U Rasy a národy, rasismus.
SOTHYS make-up kolekce jaro/léto Make-up trendy TRENDYTRENDY PODLENELLY RODIPODLENELLY RODI Barvy květin na rtech a nehtech Lehké opálení, velice.
Kánon hlavy (3/4 pohled) Základní pravidla pro kresbu portrétu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Križko. Dostupné z.
Móda krátkých vlasů 30. léta Třicátá léta jsou charakteristická ondulací železem a rozvojem termické preparace Josef Mayer- zdokonalení termické.
Kontext MAKE-UP KOLEKCE LÍČENÍ JARO/LÉTO 2016 VINTAGE SPORT. Otevřete dokořán dveře a svou mysl lehkosti a jednoduchosti! V jemné atmosféře se objevuje.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_52_INOVACE_F.7.Vl.16_Světelné_jevy.
LIDSKÉ RASY.
1. 2 Výčet několika t ržních trendů… Produkty –Nu Colour® Advanced Tinted Moisturizer –Nu Colour® Advanced Liquid Finish Obsah.
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Ivča Lukšová Petra Pichová © 2009
Teplé a studené barvy Název školy
NAJDĚTE TO, CO VÁM VYHOVUJE
Osnova 1 Úvodní snímek 2 Fotogalerie 3 Barvy 4 Délka 5 Kdy vychází
Základní škola, Hradec Králové
PRO MELÍROVANÉ HNĚDÉ, BLOND & STŘÍBRNÉ VLASY
Popis svalových skupin
Reklamština Jak ji pochopit..
Času máš dost, tak se usaď, pust si zvuk a vyzkoušej si svůj postřeh.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Profesionální líčení pro každé vystoupení Tales of Sahara AFSANA

Osnova Nejčastější chyby/nedostatky Specifika prostor Produkty a štětce Aplikace Tipy pro specifické problémy Péče o štětce, péče o pleť Závěrečné rady

Proč se líčit?

Proč se líčit? Sjednocení barvy pleti Viditelné rysy obličeje, oči, … Bez viditelného obličeje neukážete emoce Korekce nedostatků Kostým nekončí pod bradou

Nejčastější chyby Žádný nebo velmi slabý make-up

Nejčastější chyby Nedostatečně rozetřený make-up (maska) Obličej není vymodelovaný Opomenuté nebo špatně vymodelované obočí

Nejčastější chyby Špatně zvolené barvy

Specifika prostor Světlo x vzdálenost publika Slunce zvýrazňuje Večerní světlo ubere 30-40% Klub, čajovna 50-60% Jeviště 60-80% Vzdálenost 3 metry -20%

Denní světlo Make-up v odstínu pleti

Kluby Líčení, které odráží světlo (nebo) Tmavé líčení očí Pozor na velmi hluboké stíny

Menší pódia Výrazný make-up tónově tmavší Obočí! Zblízka může ještě vypadat pěkně

Líčení pro velké jeviště Zblízka se vás musí leknout

Líčení pro velké jeviště Make-up i o dva tóny tmavší Výrazná konturace Výrazné obočí, dlouhé řasy a tmavé linky

Produkty Podkladová báze pod make-up Kvalitní dlouhotrvající make-up v odstínu pleti poskytující plné krytí. (Druhý make-up o dva odstíny tmavší)

Matný bronzer pro konturaci Světlý třpytivý bronzer Tvářenka Sypký transparentní fixační pudr (Korektor)

Oční stíny – bílý, světlý a tmavý Další barvy očních stínů pro variace Tužka na obočí o jeden až dva odstíny tmavší než je barva obočí Umělé řasy a průhledné lepidlo na řasy Černá kajalová tužka na oči

Podkladová báze pro oční stíny Černé gelové linky Bílá tužka na oči (Dlouhotrvající řasenka) Konturka na rty (Rtěnka) Světlý lesk na rty

Štětce Velký kulatý na tvářenku a pudr Houbička na make-up Zkosený na konturaci obličeje Vějíř dvojité vlákno Kartáček na obočí Tenký pevný zašpičatělý na oční linky Pěnový aplikátor Plochý měkký plnější na oční stíny Plochý pevný na záhyb víčka Kulatý měkký na barevné přechody (Malý pevný rovný nebo zkosený na stíny ke konečkům řas nebo širší linky) (Štěteček na rtěnku)

Pořadí nanášení Báze Světlý stín Tmavý stín Pod obočí Obočí Linka Vyčistit pleť Nanést hydratační krém – počkat Vyhlazující báze – počkat Make-up – počkat Korektory Fixační pudr Matný bronzer Projasňující bronzer Tvářenka (Fixační pudr) Báze Světlý stín Tmavý stín Pod obočí Obočí Linka Umělé řasy Dokreslit linku Spodní linka Značky, bindi, glitry

Aplikace – postupy Make-up nanést i na krk a za uši, linie vlasů roztírat směrem dolů Korekce oranžový – modrá žlutý – fialová zelený, modrý - červená Konturace tváře Tmavý matný pod lícní kosti a po krajích nosu Světlý třpytivý na lícní kosti a nos Tvářenka na jablíčka (usmát se a krouživým pohybem nanést) Při aplikaci pudrových přípravků štětcem přidáváme produkt postupně (ztmavujeme do požadovaného odstínu.).

Vše dobře rozetřete

Postupy 2 Oči a obočí Stíny nanášíme ťupkáním, ne tahem Tmavý stín nanášíme do záhybu očního víčka a lehce vytáhneme k obočí Pokud víte, že vám tmavý stín opadává při nanášení, naneste pod oko silnou vrstvu pudru, kterou potom lehce i s opadanými stíny oprášíte

Postupy 3 Vyhněte se pastelovým barvám. Volte (mastnější) stíny s vysokou pigmentací. Stíny při nákupu vždy vyzkoušejte. Oční stíny dlouho vydrží, pokud použijete bázi pod oční stíny. Pod obočí patří bílý perleťový stín (pro větší jeviště), případně matný. Linky nanášíme před lepením řas. Na vykresleních spodních linek používáme pouze kajalové tužky. Obočí musí být dostatečně zvýrazněné a to i pro blondýnky!

Aplikace umělých řas Pokud jsou vaše vlastní řasy světlé, naneste tmavou řasenku. Řasy zkraťte na potřebnou délku (zastřihujeme od vnější strany). Umělé řasy by měly začínat tam, kde začínají růst vaše přirozené řasy. Naneste dostatečnou vrstvu lepidla (více na kraje) a chvilku počkejte. Lepidlo by nemělo být průhledné, ale stále ještě mléčné (ne však vodové). (U nových řas většinou nechám lehce zavadnout a pak nanesu druhou vrstvu lepidla. Potom teprve lepím na oči.) Řasy přitiskneme od středu ke krajům. Pomáháme si pinzetou. Přesvědčíme se, že umělé řasy dostatečně přiléhají ke kořínkům řas. Chvilku počkáme a pak lehce přitlačíme např. pomocí opačného konce tenkého štětce. Lepidlo nikdy nenanášíme přímo na kůži. Řasy vždy aplikujeme na nalíčené oči.

tip Řasy můžete levně koupit na ebay Nebojte se vyzkoušet i různé peříčkové nebo barevné. Lépe se lepí řasy s měkkým upevněním

glitry

Nanášení rtěnky Balzám na rty pro zvlhčení Konturka (o tón tmavší než rtěnka). V koutcích míří dovnitř. Rtěnka – první vrstva Přitisknu papírák, velkým kulatým štětcem naberu fix. pudr a lehce opráším a pak přes papírový kapesníček ťupkuju pudr do rtů. Druhá vrstva rtěnky (Lesk – pro větší objem pouze na střed)

tip Při kreslení linek u očí nebo rtů se lehce opíráme o tvář/bradu prsty a polohu neměníme. Je dobré mít opřený loket. Aby rtěnka vydržela, můžeme rty lehce celé vykreslit konturkou. Zabráníte také „snědené rtěnce“. Jak nemít rtěnku obtisklou na zubech – stisknout mezi rty papírák nebo strčit do našpulených rtů prst a vytáhnout. Pokud se vám lepí rty na zuby, můžete si zoubky lehce namazat kosmetickou vazelínou.

Zapadlé oči

Jak na to Soustředíme se na protažení oka do strany. Umělé řasy jsou nutnost. Na horní víčko nanášíme pouze světlý stín. Středním tónem můžeme oko vytáhnout do strany. Soustředíme se na pěknou spodní linku, kterou protáhneme lehce do strany. Můžeme nanést i bílou linku. Správně a dostatečně vykreslené obočí se zářivým stínem pod obočím pomůže oko otevřít. Krátké obočí více protáhneme a vytáhneme oblouk nahoru. Pozor na příliš silné obočí.

Zralá pleť Příliš make-upu bude vytvářet linky a zatékat do vrásek. Používejte spíše tekuté přípravky včetně tvářenky. Pudrové produkty budou více vysušovat pleť a vytvářet efekt masky. Nepřehánějte to s pudrem. Zvýrazněte obočí! Pozor na přespříliš třpytu.

Aby make-up vydržel Podkladová báze Dobré rozetření a zapracování, fixační pudr, dlouhotrvající produkty Raději více tenkých vrstev než jednu tlustou Ve velkém vedru nanášejte jen lehkou vrstvu a mějte po ruce pudr (případně i odmašťovací papírky).

odlíčení dvousložkový odličovač nebo oliváč nechat obličej odmočit, navlhčený vatový tamponek přitisknout a pak lehce setřít nedřít kůži, třpytky pouze vodou! dočistit pleť. vodou hydratace

Péče o štětce vozte je ve zvláštní taštičce pravidelně je perte nepůjčujte ostatním Praní1x týdně až měsíčně dle frekvence používání Štěteček od gel. linek se musí vyčistit vždy Na papírovou utěrku nakapejte olej a štětec krouživým pohybem očistěte. Na houbičku naneste dětský šampon (ne mýdlo!) a napěňte. Štětec vyperte a nakonec propláchněte vlažnou vodou. Sušte v horizontální poloze. Vyhněte se namočení upevnění držadla. Nenamáčejte v horké vodě.

Tipy a triky Jak posoudit, zda máte dost make-upu: odstupte několik metrů od zrcadla nebo požádejte někoho v šatně Otevření oka – bílá tečka do vnitřního koutku Se špatnými produkty a špatnými štětci neuděláte krásné líčení

závěrem Nepodceňujte důležitost líčení Trénujte Vyhledejte pomoc (youtube, články, …) Experimentujte Nespokojte se s málem Užívejte si to

Občas se to nepovede…

… a jindy zase ano

Zdroje http://princessraqs.blogspot.cz/ www.youtube.com www.makeupgeek.com www.profiliceni.cz

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST www.afsana.cz