Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PowerPoint - hudba na pozadí prezentace
Advertisements

 AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum6. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Obnovení systému Windows.
Práce s okny.
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Identifikátor materiálu: EU
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum8. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Jak zašifrovat složku.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
WINDOWS II Jak co otevřít v daném programu
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Hromadná korespondence, makro
Postup stáhnutí programu ActivInspire legální cestou
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
TEXTOVÝ EDITOR.
Animace v PowerPoint u Ročník: 7 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: PowerPoint - animace Ověřeno ve výuce: 1.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zálohování dat MS Windows - Aktovka.
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
T1: Základy práce s počítačem
Systém a zabezpečení možnosti napájení, zálohování
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Popis a ovládání Plocha I
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
Základní prvky internetového prohlížeče
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Propojování tabulek pomocí ukazatelů Andrea Vlasáková, 4. Y Klikni!
Pracovní prostředí počítače
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
INFORMATIKA 9. ročník.
Identifikátor materiálu: EU
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
Základy práce s OS Windows
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
WINDOWS Základní popis a údržba operačních systémů.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 6. Přenos modelu mezi programy „Inventor“ a „EdgeCAM“- základní nastavení.
PRÁCE NA PLOŠE PC VY_32_INOVACE_08
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Software počítače 2 - opakování
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Pracovní prostředí počítače
PRÁCE SE SLOŽKOU VY_32_INOVACE_09
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
VY_32_INOVACE_06_16_spouštění programů
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Jak definovat novou organizaci, se kterou budete pracovat
Postup instalace - GALAXY
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Transkript prezentace:

Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum 5. Června 2013 Ročník 3. Tematický okruh Práce s počítačem Číslo VM Anotace Přestane-li Windows fungovat nebo jsme něco klíčového pro jeho funkci omylem smazali, můžeme jej kompletně obnovit z bitové kopie, čímž se vyhneme nutnosti nové instalace a nastavení systému i všem programů

Bitová kopie celého systému Přestane-li Windows fungovat nebo jsme něco klíčového pro jeho funkci omylem smazali, můžeme jej kompletně obnovit z bitové kopie, čímž se vyhneme nutnosti nové instalace a nastavení systému i všem programů

Co se dozvíme? Začneme tím, že se naučíme, jak se vytváří bitová kopie Ukážeme si jak obnovit celý systém včetně všech nastavení, programů i datových souborů uživatele Doporučuji, abyste přečetli celou příští sekci a podle ní si vytvořili záložní bitovou kopii celého svého počítače (a tento postup opakovali alespoň jednou ročně)

Vytvoření bitové kopie celého počítače Windows 7 obsahuje všechny nástroje, které pomáhají vytvořit bitovou kopii celého pevného disku a následně ji uložit na několik disků DVD, do nějakého umístění v síti, anebo na jiný pevný disk Bez ohledu na to, pro jaké uložiště jste se rozhodli, postup bude vždy téměř stejný: Klikněte na tlačítko Start, napište Zálohování a obnovení a stiskněte Enter V postranním panelu klikněte na odkaz „Vytvořit bitovou kopii systému“

Vytvoření bitové kopie celého počítače Vyberte, kam chcete uložit bitovou kopii a klikněte na tlačítko Další

Vytvoření bitové kopie celého počítače Na další obrazovce si volíme, které diskové oddíly kromě toho systémového ještě budeme chtít do bitové kopie zahrnout Poté klikneme na tlačítko další

Na další obrazovce uvidíte souhrn svých voleb Pokud jste spokojeni, zahajte proces vytvoření bitové kopie kliknutím na tlačítko „Spustit zálohování“ (viz obrázek) Po zahájení zálohování se objeví ukazatel průběhu, proces trvá i pár hodin

Obnova počítače z bitové kopie Pokud se přihodí ta nepříjemná věc, že bude nutné počítač obnovit ze záložní bitové kopie, bude nutné, abyste spustili Konzolu pro zotavení systému To se udělá tak, že po zapnutí počítače budete bezprostředně po POST (Power-On Self Test) mačkat klávesu F8 tak dlouho, dokud nenaskočí na černé obrazovce dialog, kde vyberete volnu Opravit tento počítač. Pokud to nefunguje, alternativou je použít vlastní spouštěcí CD/DVD konzoly pro zotavení systému (Lze si jej snadno vytvořit) nebo lze ke spuštění konzoly použít instalační DVD Windows 7 (až DVD nabutuje, vybereme volbu „Opravit tento počítač“) Poté, co se konzola pro zotavení systému načte, postupujeme následovně: Vložíme poslední DVD médium ze záložní sady, kde máme kopii vypálenou, nebo vložíme USB harddisk či jiné médium s bitovou kopií V dialogovém okně „Možnosti obnovení systému“ klikneme na odkaz Obnovení z bitové kopie systému

Obnova počítače z bitové kopie Utilita by nyní měla automaticky najít nají vaši zálohu. Jestliže ji nenajde, ověřte funkčnost DVD mechaniky nebo USB vstupu, a zkuste kliknout na tlačítko znovu. Pokud jste uložili svou zálohu někam na síť, klikněte na tlačítko „Storno“ na obrazovce s textem, že Windows na tomto počítači nenašel bitovou kopii systému Na uvítací obrazovce klikněte na tlačítko „Další“ Pokud máte bitovou kopii počítače uloženou na nějaké umístění v síti, klikněte na tlačítko „Upřesnit“, aby se kopie mohla vyhledat na síti. Jinak tento krok přeskočte. Až uvidíte v seznamu bitovou kopii systému, vyberte ji a klikněte na „Další“ Od tohoto okamžiku se držte jednoduchých pokynů průvodce, který Vás provede celým procesem aplikování vybrané bitové kopie na váš počítač.