ˇČESKÝ LES – MÍSTO, KDE ŽIJI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Podpora meziobecní spolupráce
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.06/
ECVET v Programu celoživotního učení
ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Představení zajímavých projektů OPVK
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Cesta k modernímu vzdělávání
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
PROJEKT: „VÝUKA MATEMATIKY POMOCÍ APLIKACÍ Z REÁLNÉHO ŽIVOTA ANEB MATEMATIKA NENÍ VĚDA“ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU - CZ.1.07/1.1.34/ Pilotní ověření.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Plánování prvních kroků
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

ˇČESKÝ LES – MÍSTO, KDE ŽIJI Reg.č.projektu CZ.1.07/1.1.30/02.0004 Nositel projektu: Základní škola Poběžovice Poběžovice 282, 345 22 Poběžovice ˇČESKÝ LES – MÍSTO, KDE ŽIJI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

ZAPOJENÉ ŠKOLY CÍL PROJEKTU ZŠ Poběžovice ZŠ Blížejov ZŠ Přimda ZŠ Bělá nad Radbuzou CÍL PROJEKTU stabilizace vztahu žáků k místu,kde žijí posílení touhy o rozvoj „svého domova“ posílení hrdosti k místu, kde žáci žijí zkvalitnění ŠVP a vlastní výuky .

Žáci škol a školských zařízení CÍLOVÁ SKUPINA Žáci škol a školských zařízení Žáci základních škol 6 – 9 ročníků – Poběžovice, Blížejov, Přimda, Bělá nad Radbuzou - 300 žáků Pracovníci škol a školských zařízení, vedoucí pracovníci škol a školských zařízení Ředitelé a pedagogové ZŠ – P/oběžovice, Blížejov, Přimda, Bělá nad Radbuzou - 24 pedagogů .

Vedoucí projektu – Mgr. Vladimír Foist Metodik – Bc. Lenka Vaňková PROJEKTOVÝ TÝM Vedoucí projektu – Mgr. Vladimír Foist Metodik – Bc. Lenka Vaňková Školní koordinátor – Mgr. Pittnerová Marie + 3 osoby ze spolupracujících ZŠ Finanční manažer – Helena Rybárová Odborný pracovník v regionu – Zdeňka Urbanová, Dana Vogeltanzová Lektor multimediální výchovy Odborníci v průřezových tématech – 6 osob Členové odborných pracovních skupin – 20 osob Jazykový specialista ICT specialista .

KA č. 1 – Příprava a tvorba publikace Český les – místo, kde žiji AKTIVITY PROJEKTU KA č. 1 – Příprava a tvorba publikace Český les – místo, kde žiji Termín realizace: 03/2013 – 10/2013 úvodní workshop diskuze nad výběrem vzdělávacích oblastí vyhledání vhodných podkladů pro tvorbu publikace (regionální cíle, komunikace s odborníky, starousedlíky, muzea…) úzká komunikace: odborníci v regionu – odborníci v průřezových tématech – pedagogové – vedení projektu VÝSTUP – publikace Český les – místo, kde žiji – 100 ks tištěné a 100 ks elektronické verze .

VÝSTUP – pracovní verze manuálu KA č. 2 – Implementace publikace do manuálu Český les – místo, kde žiji k výuce a tvorba pracovních listů Termín realizace: 09/2013 – 03/2014 manuál bude sloužit jako metodická pomůcka při výuce zaměřené na regionální specifika bude obsahovat návody, hry, pracovní listy pracovní schůzky odborných skupin, zpracování vlastních pracovních listů úzký dialog mezi pedagogy a odborníky se znalostí regionální problematiky VÝSTUP – pracovní verze manuálu .

KA č. 3 – Audiovizuální výukové pomůcky Termín realizace: 06/2013 – 08/2014 DVD lektor multimediální výchovy (MV) společně s žáky navštíví vybraná místa a společně tato místa zdokumentují lektor MV naučí žáky pracovat s technikou potřebnou k tvorbě filmu lektor MV společně s žáky sestříhají záběry a vytvoří tak autorské filmy filmy natočené žáky budou převedeny do profi podoby dodavatelem této služby nákup interaktivního setu (4ks), videokamer s fotoaparátem (4ks), vybavení multimediální učebny .

bude obsahovat sebrané lidové písně vztahující se k regionu CD bude obsahovat sebrané lidové písně vztahující se k regionu nazpívané žáky – starousedlíci, muzea, archivy 2 – 3 nové písně vztahující se k regionu zpěvník s notovými zápisy a fotografiemi Fotoexpozice Český les 50 ks velkoformátových fotografií pořízených během návštěv vybraných míst umístěných v prostorách škol VÝSTUP – DVD – 100ks CD - 100ks zpěvník – 100 ks fotoexpozice nákup techniky a vybavená multimediální učebna .

VÝSTUP – tištěný manuál 20 ks tisk, 100 ks CD KA č. 4 – Pilotní ověření vytvořených materiálů, jejich evaluace a implementace do výuky, tisk manuálu Termín realizace: 04/2014 – 02/2015 zkušební výuka s využitím zpracovaného manuálu, pracovních listů a audiovizuálních pomůcek zpětná vazba žáků a peadgogů – dotazníky úpravy manuálu, tisk manuálu dvoudenní konference – diskuze nad formou způsobu zavádění nových výukových materiálů do výuky VÝSTUP – tištěný manuál 20 ks tisk, 100 ks CD .

KA č. 5 – Setkání žáků s místní samosprávou Termín realizace: 12/2013 – 12/2013 podpora zájmu žáků o místo, kde žijí seznámení s fungováním místní samosprávy žáci zpracují návrh své představy, jak by jejich obec měla vypadat v jejich dospělosti – prezentace na zastupitelstvu obce den na obecním úřadě – seznámení s fungováním samosprávy – činnosti zajišťující chod obce, nakládání s odpady, územní plánování VÝSTUP – přiblížení pohledu žáků na chod obce, ve které žijí .

VÝSTUP – fotodokumentace - fotoexpozice KA č. 6 – exkurze Termín realizace: 05/2013 – 12/2014 návštěva zajímavých míst v regionu s provazbou na místa uvedená v publikaci Český les – místo, kde žiji návštěva podniků, které historicky k regionu patří, skanzenů, památných míst minimálně 25 exkurzí VÝSTUP – fotodokumentace - fotoexpozice .

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Počet nově vytvořených/inovovaných produktů – 4 Publikace Český les – místo, kde žiji Manuál Český les – místo,kde žiji DVD – žákovské a profi film CD se zpěvníkem Počet podp.osob – pracovníků v dalším vzdělávání – 68 Pedagogové, kteří díky projektu získají nové znalostní kompetence k další výuce Počet podp.osob v poč.vzd. – žáci – 1 012 Žáci, kteří se účastní projektových aktivit Počet podp.osob – poskytovatelé služeb – 60 .

ROLE PEDAGOGŮ V PROJEKTU navrhují průřezová témata, pro která mají být vyhledávány místa pro zpracování publikace Český les – místo, kde žiji vytvářejí manuál k publikaci – tvorba pracovních listů, úkolů, soutěží spolupracují s odborníky v projektu na tvorbě publikace, manuálu pilotně ověřují zpracované materiály zavádějí nové materiály do výuky účastní se s žáky exkurzí .

ROLE ODBORNÍKŮ V PROJEKTU Odborníci v regionu - na základě komunikace s členy odborných skupin a odborníků v průřezových tématech sbírají informace o zajímavých místech v regionu, navštěvují je a dokumentují ze získaných materiálů seskupují data do podoby publikace Český les – místo, kde žiji zajišťuje pro žáky a jejich pedagogy na zajímavá místa v regionu Odborníci v průřezových tématech - pomáhají s vytipováním zajímavých míst v regionu,která mají být předmětem zpracování publikace a následně i manuálu pomáhají pedagogům s tvorbou pracovních listů .

ROLE MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV V PROJEKTU Projekt má za úkol podpořit vztah žáků k místu, kde žijí. Důležitým faktorem je, že žáci budou mít možnost vyjádřit své názory na současný stav, vzhled „své“ obce a nastínit jejich představy do budoucna. den strávený na OÚ (cca 8 skupin po 9 žácích) účast na zastupitelstvu obce (dle možností OÚ) .

DŮLEŽITÉ KONTAKTY Vedoucí projektu: Mgr. Vladimír Foist – 731 444 931 Metodik: Bc. Lenka Vaňková – 775 577 155, vankova.pob@seznam.cz Finanční manažer: Helena Rybárová – 734256463 rybarova@zspobezovice.cz Odborník v regionu: Zdeňka Urbanová – 737 251 475 Dana Vogeltanzová – 773 404 302 Koordinátorka Marie Pittnerová – 775675909 pittnerova.marie@zspobezovice.cz .

DĚKUJEME ZA POZORNOST A TĚŠÍME SE NA SPOLUPRÁCI S VÁMI Poběžovice 20. března 2013 .