UKRAJINA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Londýn.
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Rok 2013 trochu hodnocení Připravili jsme 9 vycházek, navštívili jsme 8 muzeí a galerií, kde jsme shlédli 12 výstav.Poseděli jsme také v 9 občerstvovnách.
Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý – neděle
Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Navštivte hlavní město České republiky
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
Den Země. Den Země v datech  Roku 1970 poprvé slaven v Americe.  Rok poté začala Den Země slavit OSN.  Jakožto mezinárodní den se začal slavit roku.
RUMUNSKO Kristýna Šarounová.
VY_32_ INOVACE_4.1.GE3N.06/Dm Autor materiálu: Mgr. Jaromír Dümler Datum vytvoření: listopad Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Geografie.
Návštěva studentů z německého města Hermeskeil Úterý – neděle
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
ZIMNÍ VÝPRAVA BĚŽKY PÁTEK - PŘÍJEZD V pátek jsme statečně odvláčely všechny batohy a lyže do Mařenic. Zastávka byla sice přímo ve vesnici,
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Červen Nepomuk.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Listopad Nepomuk.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Rumunsko Termín: Účastníci: Petr Chlad Marek Spilko
Zájezd do Jindřichova Hradce
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
Školní výlet – Praha 2013/14.
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku 11/ Z Pavlovic do Tachova na rozhlednu- 24 kilometrů.
Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Březen Nepomuk.
Nevědělová Kateřina Valová Veronika tercie 2009/10.
Praha Hlavní město 1 mil. 140 tisíc obyvatel Zajímavosti: Pražský hrad
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Červen Strakonice, ten dudák je „nějakej divnej..“
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
května 2011 Program: Příjezd účastníků od 16 hod. do 18. hod. dne , včetně ubytování Srub K-S 14 - Prostřední Lipka Po večeři volná zábava.
Spanilá jízda veteránů (isk) Od roku 1959 se koná tato automobilová soutěž, která probíhá mezi Barcelonou a Sitges.
Máchovo jezero 16. – 20. června Naše společné týdenní putování začalo v pondělí na libereckém vlakovém nádraží. Rozloučili jsme s rodiči, naložili.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
NAŠE NÁVŠTĚVA UMĚLECKÝCH DÍLEN A MUZEA Připravily: Tomáš Haladej Pavel Strážnický Dan Gašper Jakub Grochol.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Duben Tradiční již 15. Apriliáda v Plzni.
Fotonoviny ze schůzek oddílu Pusíci a Knoflíci Nebe – Peklo připravili Pusíci pro ostatní kamarády.
Tip na jarní výlet Zell am see.
Praha Naše třída se nedokáže nudit, takže cesta ve vlaku nám ubíhala poměrně rychle.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Červenec 2014 prázdninové.
Hradec Králové město+akvárium. Historie  Z archeologických průzkumů vyplývá, že lokalita na soutoku Labe a Orlice byla osídlena již v období pravěku.
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
Start pochodu z nádraží ČD a celkem se zúčastnilo 218 pochodníků.
Autor: Markéta Hřivnová
Turecko Muratli-Tekirdag. Účastníci Aneta Preisslerová Filip Vítek Filip Chmelík Petr Kristen Mgr.Zuzana Jedličková Mgr.Jana Volejníková.
CESTA KOLEM SVĚTA Pavlína Srbová, 1.B.
Strážovské vrchy Ubytování Nitrianské Rudno kempink, chatky. Chatky byly starší, nebylo tam moc útulno. Ale bylo krásné teplé počasí, tak.
Odborná stáž - Galanta Žáci oboru Truhlář a Zpracování dřeva se zúčastnili oborné stáže na Slovensku, v malebném městě Galanta v termínu: 8.3. až
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Orlické hory pro všechny Cesta k certifikaci Nové Město nad Metují VÍTEJTE ! Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Zlínského kraje Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
Uvítalo nás sluníčkem a teplem. Navštívil jsem Athény – město bohů.
PODZIM POD ZELENOU HOROU 34. ročník turistické akce ve dnech v Nepomuku.
statutární náměstkyně hejtmana
ZA PRAMENEM RADBUZY Pramen Radbuzy Bělá nad Radbuzou Poběžovický zámek
Rok 2016 trochu hodnocení Plzeňská vycházka
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
FINSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Zájezd do itálie Adam Havlík 4.A.
Transkript prezentace:

UKRAJINA

PUTOVÁNÍ PO UKRAJINĚ Ve dnech 10 - 15. dubna letošního roku jsme se zúčastnili pouti po historii a krásách Ukrajiny.

První zastavení jsme měli ve městě Vinnica, kde se nachází soukromé muzeum pod Hlavním Hitlerovým stanem pro východní frontu Wehrwolf…

Po prohlídce nás čekala ukrajinská snídaně skvěle jsme si pochutnali na pohankové kaši s masem, zeleninou kdo chtěl byl k dispozici bílý chleba.

Dříve nebylo možno se tam podívat, byl to přísně střežený objekt . Další cíl naší cesty byla raketová základna Pjervomajsk, kde je dnes muzeum. Dříve nebylo možno se tam podívat, byl to přísně střežený objekt .

Výklad působil velice sugestivně opravdu bylo toho hodně k vidění…

Třešničkou bylo podívat se na operační středisko, kde by se odpalovaly samotné rakety - příkazem z Moskvy. To se odehrávalo 45 m pod povrchem země.

Ubytování bylo v samotné Oděse. Překrásné město plné památek Ubytování bylo v samotné Oděse. Překrásné město plné památek. Velice pěkně zapůsobilo na nás nádraží, kde se bylo na co podívat - srdeční záležitost.

V sobotu bylo na programu prohlídka Muzea partyzánské slávy Njerubajsk, kde se nacházejí katakomby, které sehrály důležitou roli v obraně města Oděsy .

Dalším místem bylo Muzeum hrdinné obrany Oděsy a i zde jsme byli přijati vlídně. Expozici si každý prošel sám opět bylo se na co podívat. Muzeum připravilo u příležitosti oslav osvobození města Oděsy kulturní program. Součástí byl i závod na 100 km na kole, kde vítězové byli oceněni sladkým dortem. V podvečer jsme měli možnost prohlídky Oděsy naše výprava se vydala na proslulé Potěmkinovy schody, které se objevily ve filmu Křižník Potěmkin. Do místa ubytování jsme dorazili již po setmění.

Každý účastník položil kytici květin k památníkům, které se zde nacházejí.

Při cestě domů jsme navštívili středověkou námořní pevnost Bělgorod Dněstrovskyj, která plnila funkci obrany pobřeží Černého moře.

Posledním zastavením naší cesty byla malebná vinařská obec Shabo Posledním zastavením naší cesty byla malebná vinařská obec Shabo. Prohlédli jsme si moderní výrobu a ochutnali místní víno, ale i jiné produkty výroby světové kvality.

Domů jsme se vrátili přes Moldávii, Rumunsko, Maďarsko, Slovensko. Celou cestu jsme prožili v klidné a pohodové atmosféře - byla to pěkná akce.

Zájezdu se zúčastnilo pět členů naší Jednoty ČsOL Moravskoslezského kraje.

UKRAJINA Konec?