Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Školní rok 2011/2012. Školní poradenské pracoviště tvoří:  školní psycholožka  výchovné poradkyně  školní metodičky prevence.
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Kariérové poradenství na ZŠ Přerov, Trávník 27
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Střední průmyslová škola, Karviná
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Informace o ukončeném projektu.
Vysoké mýto.
Centrum celoživotního vzdělávání
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Podpora poradců Podpora poradců
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Technické kreslení.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Nové možnosti ISA+ a jejich využití v kariérovém poradenství Mgr. Pavlína Šťastnová,
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Vzorový projekt pro ZŠ.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Kariérové poradenství a podnikavost
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/01.0194, realizace 1.3.2009– 28.2.2011 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekt je spolufinancování Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem ČR Základní škola Uničov, Haškova 211 Mgr. Svatopluk Vlk

Základní škola Uničov, Haškova 211 Leží v historickém centru malého města Má tři budovy : bývalý minoritský klášter (první zmínky ze 14.století, od roku 1844- škola), dívčí obecná a měšťanská škola (1900) a jídelna z osmdesátých let Je nejmenší ze tří škol v Uničově

Základní škola Uničov, Haškova 211 V posledních pěti letech proběhla řada oprav a modernizací: rekonstrukce vestibulu, šaten, keramická dílna, páteřní počítačová síť se serverem, multimediální F-Ch laboratoř, školní družina, počítačová učebna s 25 místy, multimediální učebna, multifunkční hřiště a řada dalších.

Základní škola Uničov, Haškova 211 Škola se profiluje na výuku angličtiny a ICT Snažíme se o praktické využití získaných dovedností formou školních i mezinárodních projektů Klademe důraz na vlastní zkušenosti žáků Naším cílem je komplexní služba pro rodiče dětí od 6 do 15 let, v čase od 6,30 do 16,30 hodin Snažíme se o rozvoj volnočasových aktivit a vtažení rodičů do života školy

Základní škola Uničov, Haškova 211 Projekty, které naše škola zpracovává, řeší primárně pocit úspěchu pro většinu účastnících se žáků. Je v nich obsažena široká škála činností, ve kterých mohou uspět žáci s různými typy i rozsahem nadání. Díky aktivitě učitelů podáváme ročně několik větších projektů (Comenius, Interreg, OP VK, rozvojové programy MŠMT, ESF, OP Česko- Polsko, soukromé nadace a fondy,….) celou řadu menších (město Uničov, Olomoucký kraj, soukromé fondy a nadace, sponzoři,…) Spolupracujeme nebo se účastníme projektů (VIP-Kariéra, RŠPP)

Základní škola Uničov, Haškova 211 Důvodem našeho zapojení do projektu Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel je, že na naší škole mají exkurze do místních podniků dlouhou tradici. V projektu jsme viděli možnost rozšířit naši nabídku a podělit se o zkušenosti. Možnost získat nové informace od dalších škol. Materiály pro podporu výchovy k práci. Chceme dát možnost zažít pocit úspěchu i dětem více zaměřeným na manuální dovednosti. Proto jsme v loňském roce také vybudovali keramickou dílnu, chceme ji doplnit o modelářskou část se sadou obráběcích strojů.

Základní škola Uničov, Haškova 211 Dnes je u nás hlavní náplní pracovních činností péče o domácnost, kde jsme podali projekt na modernizaci cvičné kuchyně svět práce s poznáváním jednotlivých profesí a jejich prostředím) rozšíření jazykové a počítačové gramotnosti, kde očekáváme výsledek podaného projektu z ledna letošního roku Se světem práce se ale žáci potkávají i v jiných předmětech a aktivitách

Základní škola Uničov, Haškova 211 ICT učebna: kurz psaní na klávesnici, grafické a reklamní techniky, ovládnutí PC jako pracovního prostředku ….. Fyzika : interaktivní učebna s žákovským slaboproudým obvodem umožňujícím praktické pokusy s elektrickým proudem Keramika: rozvoj manuálních dovedností v hodinách Vv, Pč Školní družina: keramika, paličkování, výtvarné a textilní techniky

Základní škola Uničov, Haškova 211 Jakoukoliv práci, při níž žák zpracovává nějaký materiál, považujeme za rozvoj manuálních dovedností. Činnosti, při nichž žák řeší „aby to fungovalo“ rozvíjí jeho technickou představivost. To všechno spolu se zájmem a praktickou zkušeností tvoří jeho předpoklady pro další technické vzdělávání. Jakmile žáci a jejich rodiče pochopí, že jakákoliv práce má budoucnost, máme všichni vyhráno. Žáci budou mít celoživotní náplň, rodiče děti zabezpečené na celý život a společnost osoby s odpovědností za sebe sama i své okolí.

Základní škola Uničov, Haškova 211 třída/ rok počet žáků z toho gymnázium SOŠ SOU tech.obory % dívky 06/07 A 26 18 7/7 14/11 5/0 6 23 06/07 B 27 10 0/0 24/10 3/0 9 33 06/07 celkem 53 28 7/7 38/21 8/0 15 28 07-08, A 18 14 3/3 8/6 7/5 5 27 07/08 B 10 1 0/0 5/0 5/1 6 60 07/08 celkem 28 15 3/3 13/6 12/6 11 39 08/09 30 17 6/5 14/7 10/5 12 40 09-10 14 7 2/2 7/3 5/2 6 43 Šatny před rekonstrukcí

Základní škola Uničov, Haškova 211 2009- 2011 2005-2008 Rady při výběru povolání našich žáků poskytuje školní poradenské pracoviště (školní psycholog, školní speciální pedagog, výchovný poradce a metodik prevence) Testy studijních předpokladů Testy profesního zaměření Osobnostní testy Řadu psychologických testů Individuální konzultace s jednotlivými odborníky podle zájmu Pravidelná návštěva Úřadu práce a Scholarisu Využívání internetového portálu www.otevrisedovednostem.cz, http://www.infoabsolvent.cz/ a dalších portálů Exkurze do podniků pro lepší poznání pracovního prostředí

Základní škola Uničov, Haškova 211 Co nám účast v projektu „Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel“ dala: Setkáním s ostatními školami jsme získali řadu dobrých nápadů do výuky Kvalitní a dobře zpracovanou metodiku pro výuku předmětu „Člověk a svět práce“ Katalog firem, které jsou ochotny pustit žáky do provozu a ukázat jim skutečnou práci Vzdělání výchovným poradcům

Základní škola Uničov, Haškova 211 Chci tímto poděkovat zpracovatelům tohoto projektu za kvalitní myšlenku využitelnou i v budoucnu. Zkušenosti, které jsme v projektu získali, nápady a zkušenosti sdílené s ostatními považuji za hlavní zdroj posunu naší školy. Metodika a i katalog jsou pro nás zdrojem inspirace při generování nových nápadů a mají vliv i na tvorbu našich dalších projektů. Jmenovitě chci poděkovat paní Ing.Haně Houšťové za aktivitu a odhodlání, se kterými tento projekt organizuje, A Bc. Heleně Malíkové, která dokáže tu spoustu činností zkoordinovat do časového harmonogramu.

Děkuji Vám za pozornost a loučím se pozdravem Mgr. Svatopluk Vlk