Jděte vstříc změnám NSK pomáhá i nabízí šanci * Pracoval jsem v oboru jako obsluha čerpací stanice, ale nemám o tom žádný kvalifikační doklad. * Nyní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Advertisements

Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
POVOLÁNÍ V OBLASTI OSTRAHA MAJETKU A OSOB
Ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání v České republice Konference ke kvalitě a uznávání neformálního vzdělávání 12. prosince 2007 Bratislava.
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Kvalifikace v praxi Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č.179/2006 Sb.
Zákon č. 179/2006 Sb. a právní úpravy systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Možnosti dalšího vzdělávání Šluknov Pracovní workshop v rámci projektu: PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI CZ.1.07/3.2.06/
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Martin Sycha Konference UNIV 2 KRAJE Ostrava Další vzdělávání v ČR.
Mgr. Bc. Tereza Daňková Mgr. Bc. Václav Jarý
Náš obor nemá primární vzdělávání VH SČS 2014 Konané ve středu od 10:00 ve vzdělávacím a informačním centru FLORET v Průhonicích.
Živnostenský zákon 164. Ing. Vladimíra Mikšíková Ing. Vladimíra Mikšíková P R Á V O P R Á V O 1. ročník 1. ročník nástavbové studium nástavbové studium.
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Konference projektu KRUH
Další vzdělávání a Rekvalifikace v ČR
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Národní soustava kvalifikací (NSK) Evropský rámec kvalifikací (EQF)
Neformální vzdělávání jako součást Strategie celoživotního učení ČR Martin Sycha
1 NSK A VYBRANÉ ASPEKTY SYSTÉMU UZNÁVÁNÍ VÝSLEDKŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PhDr. Martin Sycha, Ph.D. Konference NSK pro autorizované osoby , Orea.
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje
Výsledky referenčního procesu NSP, NSK, EQF Pavel Hradecký.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Přijímací řízení 2014 Gymnázium Ostrov
Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106  Autorizace MMR pro dílčí kvalifikace vztahující se k povoláním: Kuchař (6 – ÚK 3) Číšník (2.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
1 Vzpomínky starého zbrojnoše Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
NSK jako prostředek efektivní spolupráce mezi zaměstnavateli a vzdělavateli v oboru fitness Konference NSK Hotel Pyramida
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI CZ.1.07/3.2.06/ Možnosti dalšího vzdělávání Zdroj: MŠMT, NSK, CUCU ÚK o.p.s.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání Seminář k rekvalifikacím Monika Pokorná Martin Sycha.
2. BLOK Zákon o uznávání – nástroj propojení PV a DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ (NSK) Hlavní cíl Umožnit občanům, aby jim mohly být uznávány skutečné znalosti a dovednosti, bez ohledu na to, jakou cestou.
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání Školy jako autorizované osoby.
HODNOCENÍ DOSAŽENÉ ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI MŠMT.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
Zákon č. 179/2006 Sb. Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
UPLATNITELNOST A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ INOVATIVNÍMI METODAMI Projekty Národního ústavu pro vzdělávání Jana Bydžovská KONFERENCE SOŠ TŘINECKÝCH.
1 Kvalita prověřená časem. 2 Národní soustava kvalifikací v praxi Třineckých železáren Ivo Žižka Třinec
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
Zákon č. 179/2006 Sb. Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Živnostenský zákon Podnikání.
Podmínky podnikání v ubytovacích službách a stravování
Prezentace ISKA Luděk Šafář Robert Hernady
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Návrh kvalifikačního standardu Září 2010
NSK Jednání k PK chůva na MPSV
A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Organizace přijímacího řízení
Transkript prezentace:

Jděte vstříc změnám NSK pomáhá i nabízí šanci

* Pracoval jsem v oboru jako obsluha čerpací stanice, ale nemám o tom žádný kvalifikační doklad. * Nyní kvůli této překážce nemohu v uvedeném oboru, který ovládám sehnat odpovídající zaměstnání, pomůže mi nějaká zkouška získat potřebný doklad

* Hospodářská komora České republiky jako největší Autorizovaná osoba nabízí realizaci a absolvování zkoušek z profesních kvalifikací, které pomohou uchazečům o zaměstnání deklarovat jejich znalosti a dovednosti na základě státem uznávaného certifikátu a zaměstnavatelům umožňuje získat kvalifikované zaměstnance a ověřovat jejich znalosti a dovednosti.

* Profesní kvalifikaci definuje zákon 179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání jako způsobilost fyzické osoby vykonávat řádně určitou pracovní činnost nebo soubor pracovních činností v určitém povolání. * Zkouška z profesní kvalifikace je pak ověření znalostí a dovedností lidí, zda v dané činnosti v rámci povolání ovládají a jsou způsobilí jej vykonávat. Na základě zkoušky je vystaven zkoušenému certifikát, který je státem uznávaný

* Právě pro tyto případy byl celý tento systém vytvořen. Praxí získané dovednosti a znalosti ověříme jednou zkouškou a po úspěšném složení zkoušky získáte potřebný doklad

* Osvědčení o získání profesní kvalifikace, které je státem uznávané dle zákona 179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání. Více informací je možné naleznout na: sbwww.msmt.cz/vzdelavani/zakon-c sb

* Průběh každé kvalifikační zkoušky je popsán v hodnotícím standardu dané kvalifikace na webových stránkách Národní soustavy kvalifikací Na daných stránkách se dozvíte, jaké znalosti a dovednosti jsou pro úspěšné vykonání zkoušky potřebné

* Ano. Na základě osvědčení o získání profesní kvalifikace, vztahující se k řemeslné živnosti, si lze založit živnost * V našem oboru to prozatím živnostenský zákon nevyžaduje, ale pracuje se taky na novele zákona.

* Ne, Hospodářská komora spolu se SČS ČR pouze ověřuje již získané znalosti a dovednosti samotnou kvalifikační zkouškou. Více informací o možnostech rekvalifikace můžete naleznout např. na stránkách:

* Informace o cenách zkoušek a místech konání budou uvedeny na webových stránkách Hospodářské komory v sekci a SČS ČR, kde rovněž naleznete i přihlášku ke zkoušce. * Předběžná cena

* cena za zkoušku 8.800,-, z toho * 25% HKČR z celkové ceny * odměna za administrativní úkon pro SČS 1.500,- * odměna pro vlastníka ČS cca 1.500,- * odměna pro zkušebního komisaře 1.800,- Kč (2x) * zkouška trvá 5 hodin. * autorizovaný zástupce může provést max. 5 zkoušek měsíčně (= 60 za rok; stanoveno z daňového důvodu) * zkoušky jsou veřejné, kromě zástupců HK a MPO může přijít i kdokoli jiný.

* Termíny zkoušek budeme vypisovat operativně dle zájmu o danou zkoušku, tzn. dle dohody se zkušebními komisaři a zájemci o zkoušky. Zákonný termín je stanoven do 3 měsíců od obdržení přihlášky. * Příslušné termíny zkoušek, které budou již známy, budou vždy zveřejněny a aktualizovány na stránkách Hk a SČS ČR

* veřejná čerpací stanice s myčkou aut a místností ke zkoušení - minimálně 2 produkty PHL - čerpací stanice LPG - kompresor, vysavač - funkční pokladní systém (se skladovým hospodářstvím, čtečkou čárových kódů) - bankovní terminály - technické a administrativní prostředky nutné k provozu pokladny - platná měna, platební a kreditní karty - čtečka kódů - čtecí a identifikační zařízení karet - zboží určené do prodeje - funkční technologie na mytí aut - vzor záručního listu - vzor záznamu o škodě - vzor uznání závazku - prodejna minimálně 45 m2

* Autorizovaná osoba, resp. autorizovaný zástupce autorizované osoby musí splňovat alespoň jednu z následujících variant požadavků: a) Střední vzdělání s výučním listem, alespoň 10 let odborné praxe v oblasti prodej PHL v maloobchodě, z toho minimálně 1 rok v období posledních 2 let před podáním žádosti o udělení autorizace. * b) Střední vzdělání s maturitní zkouškou, alespoň 8 let praxe v oboru praxe v oblasti prodej PHL v maloobchodě, z toho minimálně 1 rok v období posledních 2 let před podáním žádosti o udělení autorizace.