NÁBOŽENSTVÍ VE SVĚTĚ Klademe si otázky týkající se vzniku a podstaty světa. Lidé mají různý názor, zda svět stvořil Bůh či ne. Je jich více nebo jen.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala Ludmila Kebzová
Advertisements

SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ.
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
Mekka a medina Hudba.
V současném světě – 2 názory na svět
Názor na svět: věřící, bez vyznání a ateisté
JIHOZÁPADNÍ ASIE = „BLÍZKÝ VÝCHOD“
Křesťanství vznik a podstata.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Křesťanství.
Arabové a Islám Raný středověk.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Islám Petr Machala.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.62 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Světová náboženství.
Obyvatelstvo – struktura národnostní a náboženská
Občanská výchova 7. ročník
Světová náboženství.
KŘESŤANSTVÍ.
Arabská říše Islám.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Religionistika Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
RISK Náboženství.
Islám, ropa, oblast napětí
Asie - obyvatelstvo. Asie - obyvatelstvo Světadíl s největším počtem obyvatel na světě (asi 4 mld. lidí) Světadíl s největším počtem obyvatel na světě.
PTÁME SE  Kdo je hlavou katolické církve? _________  Jeho dnešním sídlem je ___________, který je také samostatným církevním státem (město _______) 
Vypracoval: Jakub Moravec
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s islámským náboženstvím.
Náboženství - opakování
Jeruzalém – město 3 náboženství
Předmět: Občanská výchova Ročník: první Téma: Soudobý svět
Víra a náboženství Výchova k občanství – 6. ročník
Náboženství - úvod Petr Machala.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_465.
Arabové a jejich výboje
ARABOVÉ A jejich výboje.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Náboženství Autor: Mgr. Jiřina.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Státy Perského zálivu. Studenti se rozdělí na stejně.
Opakování - náboženství
JAK SE JMENUJE ZVÍŘE NA OBRÁZKU?
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
Západní náboženství.
Geografie Věda, která zkoumá krajinnou sféru (od 6 – 70 km pod zemským povrchem – až po 30 km nad zemským povrchem) Jaký je svět kolem nás? Proč je plný.
Světová náboženství. Světové náboženství není založeno jen pro jeden národ, ale má své příznivce po celém světě.
NÁBOŽENSTVÍ. Vysvětli tyto kategorie a ke každé uveď příklady náboženství. provází lidstvo už od pravěku. Ovlivňuje život většiny lidí na Zemi, ateisté.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_SVĚTOVÉ JAZYKY A NÁBOŽENSTVÍ ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk.
VY_32_INOVACE_8_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_2_NÁBOŽENSTVÍ A JINÉ SEKTY Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, příspěvková organizace Registrační.
Křesťanství B. Trojanová. Křesťanství Monoteistické náboženství Vznik v 1. století n.l., původ v učení Ježíše Krista Vyvinulo se z judaismu, ale na.
Obyvatelstvo Evropy V Evropě žije 742 milionů obyvatel Třetí nejlidnatější světadíl (po Asii a Africe) Nejvyšší průměrná hustota zalidnění – population.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a společnost, Dějepis.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Křesťanství B. Trojanová.
Něcisté, ateisté a agnostici: Čemu v Česku věříme?
Judaismus (židovství)
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Ježíš.
POČÁTKY ISLÁMU, VÍRA A TRADICE
Náboženství a fanatismus
Náboženská mapa současného světa
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Křesťanství a středověká Evropa
ANOTACE a) PRÁCE JE UČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: AMERIKA - obyvatelstvo C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s původním obyvatelstvem Ameriky.
Téma (název prezentace)
VY_32_INOVACE_
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ.
Arabská říše ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová. Arabská říše  vznik na Arabském poloostrově v 7. století  obyvatelé – kočovní pastevci (beduíni)
Transkript prezentace:

NÁBOŽENSTVÍ VE SVĚTĚ Klademe si otázky týkající se vzniku a podstaty světa. Lidé mají různý názor, zda svět stvořil Bůh či ne. Je jich více nebo jen jeden? Podle odpovědi se přiklánějí k různým náboženstvím.

ISLÁM –náboženství založeno na víře proroka Mohameda,který napsal bibli „Korán“. Oblasti: západní,východní a střední Asie, severní Afrika. MEKKA posvátné místo v Saudské Arábii. V mešitě je ukryt posvátný kámen zvaný „KABBA“ mešita Muslimové netolerují žádnou jinou víru než ISLÁM Znáš název budovy, ve které se muslimové modlí?

Místo, kde se Židé modlí se nazývá „SYNAGOGA“ JUDAISMUS - Místo, kde se Židé modlí se nazývá „SYNAGOGA“ Některá náboženství jsou rozšířena po celém světě. Víra je soukromou záležitostí každého člověka. Nejstarší vírou je JUDAISMUS, víra v jediného Boha. Víš, co znázorňuje obrázek, kdo jsou tito lidé a kde jsou?

Na obrázku jsou představitelé judaistického náboženství –ŹIDÉ, modlí se u „Zdi nářků“, ve svatém městě Jeruzalémě v Izraeli Svaté místo, kde Židé vkládají svá přání (motlitby) do štěrbinek ve zdi. Svou víru nikomu nevnucují.

HINDUISTÉ Náboženský směr východní Asie, především Indové. Lidé věří v očistu těla i ducha v omytí se v posvátné řece INDUS. Zde se nejen smáčejí, ale pohřbívají své mrtvé, perou, a myjí se atd.

KŘESŤANÉ Lidé se modlí v kostele Tato víra je přístupná pro všechny lidi. Je tolerantní ke všem ostatním vírám. Na Zemi je nejvíce lidí vyznávající tuto víru Lidé se modlí v kostele

Odpověz na tyto otázky: Kostel, křesťanství Název budovy a které církvi slouží? Synagoga, judaismus Název budovy Název budovy Mešita, islám