Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Individuální projekt Karlovarského kraje Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Shrnutí.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Regionální péče v Praze
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Plánovaný rozvoj služeb
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ing. Stanislava Správková
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Proces nastavení sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Mgr. Barbora Wenigová Karlovy Vary, Karlovy Vary,
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
ohroženým domácím násilím
Datum: Zpracovali: Tomáš Hirt, Daniel Hůle, Ladislav Toušek Analýza potřebnosti služeb sociální prevence v Plzeňském kraji Zadavatel:
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Práce s pacienty s duální diadnozou v ambulantím programu ESETU v letech MUDr Lucie Jurkovská.
Domácí péče Home care.
Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Mgr.Kateřina Dosoudilová, DiS.
Koncepce ošetřovatelství
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
BIOGRAFIE 2016 Projektové domy
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Fokus Mladá Boleslav – Karlovy Vary –
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Kolpingova rodina Smečno
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Individuální projekt „Podpora zkvalitnění a rozvoje služeb pro osoby s duševním onemocněním“ Starzewská Sylvie, DiS
Mezioborový přístup v SP východiska, podmínky, metody
Ing. Stanislava Správková
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Obor zdravotních služeb MZ
Komplexní komunitní služby pro lidi s dlouhodobým duševním onemocněním v Ústeckém kraji
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Individuální projekt Karlovarského kraje Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Shrnutí.
metodik služeb Podpory bydlení
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Centra duševního zdraví v kontextu reformy psychiatrické péče
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb

V rámci projektu „Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území karlovarského kraje.“ byly 1.10.2013 otevřeny dvě nové služby sociální rehabilitace – case managementu pro okresy Sokolov a Cheb.

Vznik služeb V nových službách v současné době pracuje 9 pracovníků, kteří od března 2013 prošli komplexním vzděláváním v oblasti psychosociální rehabilitace Součástí vzdělávání byli specializované kurzy, které zajistilo Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví, zahraniční stáž v Holandské organizaci GGZ Noord – Holland –Noord, tuzemské stáže v mateřské organizaci Fokus Mladá Boleslav a teoretické samostudium pod vedením oblastního ředitele sdružení

Základní informace o službách soc Základní informace o službách soc. rehabilitace pro okresy Sokolov a Cheb. Služby jsou určeny pro cílovou skupinu SMI (several mental illenss) – osoby s těžkým duševním onemocněním, dle dg. vymezení F2, F3 okrajově F4 a F6 Služby jsou registrované dle zákona 108/2006 jako terénní forma sociální rehabilitace Služby pracují metodou case managementu Služby jsou klientů poskytovány zdarma

Práce case managementových týmů Pracovníci týmů jsou pro klienty průvodci, kteří mapují a následně naplňují přání a potřeby klientů, potřebné ke spokojenému životu v přirozeném prostředí klienta. Pracovníci kontinuálně mapují sociální i zdravotní situaci klienta (využívají k tomu profesionální nástroje CAN-C, HONOs, mapování dle domén). Pracovníci s každým klientem vytvářejí plán, který vede k naplnění jeho potřeb, tento plán je každému klientovi „ušitý na míru“.

Základní principy práce metodou case managementu Dobrovolnost Individuální přístup Spolupráce v přirozeném prostředí klienta Spolupráce s přirozenou sítí klienta (rodinou, komunitou) Multidisciplinární přístup (v týmech jsou přítomni i pracovníci se zdravotnickým vzděláním)

CENTRUM SOCIÁLNÍ REHABILITACE TERÉNNÍ TÝM SOKOLOV

Kde sídlíme… Svatopluka Čecha 100, Sokolov (vedle okresní správy sociálního zabezpečení)

Složení terénního týmu Mgr. Nikola Skalická - vedoucí týmu Lada Balická - case manager Michaela Langhojerová - case manager Jiřina Procházková - case manager Dagmar Zomerská - peer konzultant

CENTRUM SOCIÁLNÍ REHABILITACE TERÉNNÍ TÝM CHEB

Kde sídlíme Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 478/33, Cheb

Složení terénního týmu Blanka Horníková - vedoucí týmu Martina Eisenhammerová, Dis. Markéta Benešová, DiS. Marek Lučín

NAŠE VIZE V NÁSLEDUJÍCÍM OBDOBÍ… Udržet kvalitu obou programů Průběžně nabízet středním školám edukační program zaměřený na problematiku duševního zdraví Práce s rodinnými příslušníky v rámci psycho edukačního programu

Děkujeme za pozornost Mgr. Nikola Skalická Blanka Horníková