HARRY POTTER.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jakub Šťastný I4.B.  Britská spisovatelka, která se proslavila nejvíce díky sérii knih o Harrym Potterovy  Narozena 31. července 1965  Rodné město.
Advertisements

Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
Bradavice Škola čar a kouzel v Bradavicích, zkráceně Bradavice (anglicky Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, zkráceně Hogwarts) je fiktiví¨škola.
Fantasy Harry Potter a Eragon.
 židovský původ  dva bratři zemřeli v dětství, tři sestry zemřely v koncentračním táboře  narodil se na Starém Městě v Praze  se svým otcem nevycházel.
Harry Potter a Tajemná Komnata
Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila.
Lao-c' Eliška Lindnerová, C4B.
Žhavé Pero !Tyto noviny jsou pouze pro MK! 1 Číslo Žhavé Pero !Tyto noviny jsou pouze pro MK! 1 Číslo.
Nová doba nadchází Č as temna p ř ichází. Šestý rok na škole začíná Vítejte na Bradavické škole č ar a kouzel.
Jmenuji se Michaela Petrová
Robert Pattinson. Osobní údaje: Jméno: Robert Thomas Pattinson Přezdívka: Rob Datum narození: 13.květen 1986 (23let) Místo narození: Londýn, Spojené království.
Světová literatura po 1. světové válce
napsala Stephenie Meyerová
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Jonathan Swift Karolína Blažejová, C1B
„Vše o všem“… Vše pro volný čas....
Autor  Autorkou knih o Harrym Potterovy je britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová.  Narozená v Yate v roce  Je dvanáctou nejbohohatší.
Jaroslav Žák a Únor 1948 VY_32_INOVACE _1B18
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Fy – sekunda Yveta Ančincová
Kouzelnický učeň Harry Potter
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_01.
Moje vlast, moje bydliště Pověst o Bruncvíkovi VY_32_INOVACE_17 Sada 9
William Shakespeare 1564 *
Text ROWLINGOVÁ, J. K.: Harry Potter a kámen mudrců. Praha: Albatros, 2000, s ISBN Dostupné z Metodického portálu
PROJEKT přechod od myšlenky k činu, který se uskutečňuje na žákovu zodpovědnost a má zcela konkrétní výstup =
František Weiss Zabývá se modelingovou a výtvarnou fotografií, fotografováním společenských akcí, fotografováním svateb a životních událostí. „Doufám,
J. K. ROWLINGOVÁ - HARRY POTTER
Test – Harry Potter Autor: Erika Konečná.
Moje osobní prezentace
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
(*2.července 1930 Praha +31.března 1973 Praha)
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
Joanne Rowlingová (31. července 1965, Yate).
Mezilidské vztahy 3. ročník
Svět plný dobrodružství, středověké hrady, města a vesnice, krajina plná skal, lesů potoků a řek. To je Naturalis. Celý příběh začíná v podhradí Naturalisu,
VYPRACOVAL: Jan Mrkvica VEDOUCÍ PRÁCE: Mgr. Luděk Páleník 2014/2015
Paní Radka Životní p ř íb ě h. Fakta  Narozena 1959 (49 let)  Vystudovaná inženýrka, tak se i živí  Žije na chat ě  Má dobrou finanční situaci  V.
1 Životní scénář aneb Naučte se žít v přítomném okamžiku.
Božena Němcová Narození: Vídeň Zemřela: (42let)
M Ý M A O Č I M A TEREZA NAVRÁTILOVÁ. ANGLIE-2002/STUDIJNÍ POBYT Do Anglie jsem byla poslána (letecky) svým milovaným otcem, prostřednictvím Student Agency.
Harry Potter Knihy které dobyly svět!. Joanne Kathleen Rowlingová ● Narozena ● 1992 – začala psát knihy Harryho Pottera ● Vyhlášena osobností.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_.
* 14. L ISTOPADU L EDNA 2002 Velmi úspěšná dětská spisovatelka Její knihy byly přeloženy do více než 70 jazyků Oceněná cenou Hanse Christiana.
Nicolas Flamel. Možná jste o něm slyšeli, ale většina z vás zřejmě ne. Fanoušci Harryho Pottera jeho jméno zaslechli a pokud někdo z vás četl Alchymistu.
 narodila se 3. dubna 1928 ve Stonařově  celá rodina Schebestových byla německé národnosti  rodiče a dvě dcery hospodařili na statku  Hermina navštěvovala.
JIŘÍ WOLKER ŽIVOT Kde se narodil busta na jeho rodném domě pohled na město mapa ČR a umístění města a zemřel ?
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Světová literatura pro.
HARRY POTTER. - Harry Potter je název řady fantasy románů britské spisovatelky J. K. Rowlingové. - Romány zachycují dobrodružství mladého čaroděje, Harryho.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Jiří Brady se narodil 9. února 1928 v Novém Městě na Moravě. (88 let) Je kanadský podnikatel českého původu.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
31. července 1965, Skotsko (Velká Británie)
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Rodina, příbuzenství.
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
Harry Potter Káťa Fencl (POTTERHEAD)
Název školy: Základní škola Netvořice
Autoři: Fojtík David Sobotka David
Občanské právo upravuje vztahy fyzických a právnických osob, majetkové vztahy mezi těmito osobami a vztahy vyplývající z práv na ochranu osobnosti základním.
Přehled zahraničních dětských spisovatelů a jejich díla
Rodina dříve a dnes Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
prvá spisovateľka, ktorá sa stala miliardárkou
Otázka za 100 bodů Jak se jmenuje hlavní postava knihy Harry Potter? Harry Potter.
První císařovna.
Transkript prezentace:

HARRY POTTER

Osnova J. K. Rowling - autor Informace Harry Potter a kámen mudrců Harry Potter a tajemná komnata

J. K. ROWLING Narodila se 31. července 1965 v Yate Navštěvovala Wyedeanskou střední školu, kde často svým přátelům vyprávěla příběhyV roce 1990 podlehla její matka ve věku 45 let. V dlouhotrvacíjícm boji s roztroušenou sklerózou Jako vysokoškolské zaměření si na nátlak rodičů vybrala francouzštinu, což později označila za životní chybu Nápad na příběh o kouzelnickém učni Harry Potter dostala během cesty vlakem z Manchesteru do Londýna. Rowlingová se přestěhovala do Portugalska, aby zde vyučovala angličtinu. Zde se vdala za portugalského televizního reportéra Jorga Arantese. V roce 1939 se jim narodila dcera Jessica Rowlingová Arantesová. Manželství ale nevydrželo a Rowlingová se ještě před rozvodem v roce 1994vrátila spolu se svojí dcerou do Edinburgug

Informace Harry Potter je název sedmi fantasy knížek o mladém čarodějnickém učni a jeho dvou kamarádů Hermiony Grangeové a Rona Weasleyho, napsaných britskou autorkou J. K. Rowlingovou. Každý jeden díl knížky popisuje jeden rok života Harryho Pottera. Podle knížek byly vytvořeny filmy. Knížky byly přeloženy do 69 světových jazyků a bylo jich prodáno po celém světě přes 400 mil. kusů.

HARRY POTTER A KÁMEN MUDRCŮ Malý Harry Potter žije v domě u své tety a strýce - pana a paní Dursleyových a jeho bratránkem Dudley. Harrymu se snaží snaží znepříjemnit život, ale jeho to nechává klidným. Když mu bylo deset let, začaly mu chodit divné dopisy. Strýc Vernon pozná, že jde o dopisy ze Školy čar a kouzel v Bradavicích, a protože nechce, aby se Harry dostal do kontaktu s kouzelnickým světem, všechny dopisy zabaví a všichni odjedou na opuštěný ostrov uprostřed moře. O půlnoci na Harryho jedenácté narozeniny je znenadání navštíví poloobr Hagrid a oznámí překvapenému Harrymu to, co se mu snažily sdělit dopisy - že má od září nastoupit do prestižní Školy čar a kouzel v Bradavicích. Harry se zároveň dozvídá, že je čarodějem, a také o smrti svých rodičů. Zabil je zlý čaroděj lord Voldemort. Hagrid pomůže Harrymu s nákupem potřebných věcí do školy a také mu dá lístek na vlak do Bradavic. Tak Harry pozná své nové přátele. Ve škole se Harry dozví o kameni mudrců a snaží se ho najít. V jeho pátrání mu pomůže Ron a Hermiona a společnými silami tak znemožní lordu Voldemortovi návrat k moci.

HARRY POTTER A TAJEMNÁ KOMNATA Harry se vrací po prázdninách do školy čar a kouzel v Bradavicích a netuší, že tentokrát mu hrozí smrtelné nebezpečí. V Bradavicích se začínají dít prapodivné věci, při kterých tuhne krev v žilách. Nikdo z žáků a ani z řad profesorů netuší, že pradávná legenda znovu ožila. TAJEMNÁ KOMNATA SE ZNOVU OTEVŘELA! Harry najde starý deník, který má prázdné listy. Zkusí tedy do něj napsat své jméno a ve stejnou chvíli mu deník napíše i své. Po chvilce ho vtáhne do dávné minulosti školy, kde se dozví o tajemné komnatě. Harry se rozhodne tajemnou komnatu najít společně se svými přáteli. Mezi tím však sestra Rona, Ginny, najde deník a propadne mu. Deník ji zavede do tajemné komnaty, kde pomalu umírá. Avšak Harry tajnou komnatu najde a chce Ginny zachránit. Předtím, ale musí bojovat s baziliškem, kterého má v moci lord Voldemort. Harry vyhraje, zachrání Ginny a lordu Voldemortovi znovu zabrání k nástupu k moci.

KONEC PREZENTACE