Anglické programy na LF UP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
„Víme, že jazyky jsou užitečné, ale...“ Pavel Kurfürst Ústav cizích jazyků Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2015/16 *
Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA TEXTILNÍ Katedra hodnocení textilií Kristýna Šlemínová.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Stipendia – Pracovní stáže
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Účast na projektech LLP Erasmus Výjezd pregraduálních studentů je možný až po absolvování 1. ročníku Všeobecné lékařství - reálně – v období blokového.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2016/17 *
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Příklad dobré praxe – Erasmus+
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Erasmus Slovensko - Nitra.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Zpráva o studiu za rok 2015 Zdeňka Chmelíková
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Bc. Tomáš Lády, Bc. et Bc. David Gurník
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 14. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Zahraniční mobility studentů
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Mezinárodní kreditová mobilita Erasmus+
Zahraniční mobility studentů
Informační schůzka k programu
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Příjmové daně – jeden nebo dva zákony? Dny práva 2016
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
MEZINÁRODNÍ DAŇOVÁ KANCELÁŘ
Zahraniční mobility studentů
Transkript prezentace:

Anglické programy na LF UP Dentistry Cca 55 studentů celkem 15 v 1. ročníku Země původu např.: Velká Británie Norsko ČR Tchaj-wan Čína Polsko Nigérie Izrael Francie Německo USA Slovensko Dánsko General Medicine Cca 310 studentů 65 v 1. ročníku Země původu dále: Indie Malajsie Nizozemsko Japonsko Kanada Portugalsko Singapur Irsko Itálie Španělsko Island Egypt Irán Kypr Salvador Pákistán Rumunsko Švédsko Irák… Belgie Na LF UPOL existují také dva magisterské programy analogické k těm českým: Dentistry a General Medicine (sylaby analogické k českým, vyučováno kompletně v AJ), studium za poplatek V programu Dentistry jsou studenti z výše uvedených zemí a pár dalších, jejichž občanství je komplikované (dvojí apod.) V programu GM jsou studenti i z dalších zemí (zároveň jsou ale zastoupeny i země uvedené u Dentistry) a také dalších zemí, co už se nevešly (Gibraltar, Honduras, Maroko, …), nejedná se o úplný výčet

Možnosti zahraničních mobilit Program ERASMUS+ podmínka výjezdu – ukončený 3. ročník délka pobytu: studijní pobyty 3 – 12 měsíců pracovní stáže 2 – 12 měsíců možnost opakovaných výjezdů – celkem až 24 měsíců výše stipendia závisí na cílové zemi výjezdu student skládá na zahraniční univerzitě zkoušky, výuka/stáž je po příjezdu uznána (po předchozí domluvě) studijní mobility se uskutečňují na základě bilaterálních dohod s partnerskými institucemi – 27 smluv pro studenty Všeobecného lékařství 11 smluv pro studenty Zubního lékařství výběrové řízení na studijní pobyty pro další ak. rok vždy v lednu/únoru Relativně malý počet smluv je dán rozdílností sylabů na zahraničních univerzitách Aktuální seznam partnerských univerzit je zveřejněn na stránkách DLF: https://www.lf.upol.cz/studenti/zahranicni-mobility/#c5990 Studijní pobyty: při výběru studentů se zohledňuje studijní průměr za ukončené akademické roky, jazyková vybavenost, účast na SVOČ, SPČ, mimoškolní aktivity (IFMSA, Spolek mediků, Sdružení studentů stomatologie), buddy kroužek Podrobné informace o programu ERASMUS+ zveřejněny na rektorátních stránkách Oddělení mezinárodních vztahů: https://iro.upol.cz/erasmus/zakladni-informace/

prázdninové stáže a praxe Letní stáž na Slovensku VŠEOBECNÉ LÉKAŘSTVÍ Aktivity IFMSA prázdninové stáže a praxe Letní stáž na Slovensku stáž na Gynekologicko-porodnické klinice JLF UK v Martině Letní stáž v Indonésii stáž na partnerské Universitas Gadjah Mada ZUBNÍ LÉKAŘSTVÍ Stáže v Eastbourne, UK prázdninové stáže FREE MOVERS studium/stáž si studenti sami zajistí financování možné také ze Stipendijního programu UP IFMSA – krátkodobé stáže, finanční podpora z DLF (120 000Kč/rok) v rámci mimořádného stipendia Letní stáž na Slovensku - na partnerské Jesseniově lékařské fakultě UK v Martině, na Gynekologicko-porodnické klinice 1 měsíc v létě. Ubytování je hrazeno přijímající stranou. Letní stáž v Indonésii - na partnerské Universitas Gadjah Mada, 4 studentům/rok je odpouštěno školné, mohou požádat LF o mimořádné stipendium Eastbourne – výběrové řízení na DLF, finanční podpora z DLF (cca 15,000Kč/student) Free-movers – finanční podpora dle možností fakulty, případně ze Stipendijního programu UP – viz stránky iro.upol.cz

https://www.lf.upol.cz/studenti/ zahranicni-mobility/ INFORMACE: https://www.lf.upol.cz/studenti/ zahranicni-mobility/ Ing. Petra Nakládalová Referát zahraničních vztahů