Národního registru hospitalizací

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
Novely právních předpisů legislativy ochrany ovzduší
Přehled softwaru pro intrastat a změny pro rok 2012
Centrální ohlašovna Ministerstva životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Celní správa České republiky
Integrovaný informační systém státní pokladny Ministerstvo financí
Ing. Stanislav Blažek Ph.D. Jindřich Juhaňák
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
INTRASTAT ve WinFASu Stručné seznámení Bohuslav Major, Ing. Skalský Dvůr
Studijní informační systém (SIS)
Aktuální stav rejstříku povolenek na emise skleníkových plynů z pohledu OTE – AEM - Ostrava Miroslav Řehoř.
Zabezpečení emergentních přístupů do systému IZIP
Projekt ELIŠKA Centrální registr řidičů
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
JIP a KAAS Co umí. A co nabízí ve vztahu k základním registrům.
Porada profesionálních knihoven Středočeského regionu Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková březen, 2007.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Statutární město Ostrava
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
Realizační tým ICZ duben 2005
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Systém pro podporu komunitního plánování
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
OBD 2010 Kde najdeme - INIS - OBD - Publikace OBD Manuál OBD Stručný návod OBD 2.6 Novinky Informace o předávání RIV Popis údajů dodávaných do RIV v roce.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
IS RŽP komunikace s okolím, komunikace centrální a lokální agendy
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
FONS GALEN Daniel Petričko PRACOVNĚ LÉKAŘSKÁ SLUŽBA Daniel Petričko.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Centrální registr ●software a technické zabezpečení Ladislav Filip ●odborná konzultace Jaromír Kolařík ●zastřešuje jako celek Imatrade.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Pořízení NIS a virtualizace desktopů do Rehabilitačního ústavu Hrabyně “ realizovaném v letech 2012 až 2015 Rehabilitačním ústavem.
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Seminář k výběrovému řízení 2017 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí a zdravotnictví.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Webová aplikace BENEFIT Jeseník Olomouc Zlín Kroměříž.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
E-UtilityReport WEBOVÉ ŘEŠENÍ PRO VYJADŘOVÁNÍ K EXISTENCI SÍTÍ.
Aplikace Monitorovací systém
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Přihlášení uživatele do portálu
Setkání regionálních výrobců
JUDr. David Bauer ředitel odboru 28 – Regulace a metodika účetnictví
software a technické zabezpečení Ladislav Filip
Seriály v Souborném katalogu ČR
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Hlášení dodávek LP dodaných držitelem registrace do ČR
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
Elektronická Spisová Služba
Petr Kuchař ředitel odboru Hlavního architekta eGovernmentu MV ČR
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Národního registru hospitalizací Novinky ve sběru dat Národního registru hospitalizací RNDr. Daniel Klimeš, Ph.D. Ing. Milan Blaha, Ph.D.

Současný stav Národní registr hospitalizací (NRHOSP) Historie od roku 1994 Statistickou jednotkou je ukončený pobyt hospitalizovaného na oddělení Data přijímaná výhradně dávkově dle standardu DASTA 3 nebo DASTA 4 Vstupní portál na adrese https://snzr.uzis.cz/uz/login Přidělený login a heslo

Změny od 1. 1. 2019 Nový vstupní portál Odlišné přihlašovací údaje Nově možnost i B2B zasílání Datové rozhraní zachováno, ale Zavedena důsledná kontrola shody dávky s datovým rozhraním Upraveny obsahové kontroly a validace Rozhraní doplněno o nepovinné položky pohlaví a datum narození pacienta Výsledek zpracování Není odesílán emailem, je dostupný pouze na portále

Nový vstupní portál Nový portál dostupný na https://ereg.ksrzis.cz Stejný jako pro současné registry rodiček, novorozenců, potratů, … Žádost o vstup pro poskytovatele zdravotních služeb na http://www.uzis.cz/registry-nzis-vstup Zřízení konkrétního účtu a přiřazení role do registru přes osobu Žadatele

Import dávek – CÚD aplikace

Proces zpracování dat 1. fáze Synchronní, formální Kontrola proti XSD schématu Odesílatel obdrží 1. email NRHOSP 11. 10. 2018 11:42 - Data byla úspěšně předána do cílových registrů k validaci. Její výsledek obdržíte do 24 hodin emailem. Děkujeme za spolupráci. 2. fáze Asynchronní, obsahová Kontrola vazeb Po zpracování odesílatel obdrží 2. email Do 24 hodin od odeslání 11. 10. 2018, 11:51 : Datový/é blok/y dávky neobsahuje/í žádné obsahové chyby. CUD 11. 10. 2018 11:51 - Data byla cílovými registry obsahově zkontrolována s následujícím výsledkem: Výsledek: NRHOSP - Data byla registrem přijata.

Nová rozšíření Nové datové položky Pohlaví a datum narození (pouze DASTA 4) Povinné jen pro případy bez rodných čísel B2B zasílání dávek Odeslání dávky strojově přímo z NIS pomocí webové služby Ověření odesílatele přes serverový certifikát Testovací prostředí K dispozici pro dodavatele NIS Vyžadujeme pouze formální souhlas od zástupce PZS Žádat o přístup lze emailem helpdesk.registry@uzis.cz

Plán přechodu Hospitalizace ukončené v roce 2018 => „starý“ portál Hospitalizace zahájené od 1. 1. 2019 => nový portál Hospitalizace neukončené do konce roku 2018 => do starého portálu (leden 2019) => po ukončení do nového portálu

Přechodné období Do konce roku 2018 slouží produkční prostředí jako testovací K 31.12.2018 budou všechna data v produkčním prostředí smazána Data do konce roku 2018 zasílejte do OBOU portálů Starý portál bude ukončen k 31. 3. 2019

Nejčastější zaznamenané chyby Kód: 408, Lokalizace: hstaobc, Popis: Rodné číslo: 5711611234, Oddělení: 34500, Datum přijetí: 24. 9. 2018, Datum propuštění: 26. 9. 2018, Popis chyby: PrislusnostEuKod - Zadáno rodné číslo cizince, nesmí být tedy označen jako občan ČR., Kontrola rodného čísla nebo změna kódu v položce Příslušnost k EU Kód: 402, Lokalizace: hodd, Popis: Zařízení: 25155946000, Oddělení: 90500, Popis chyby: OddeleniKod - Neplatné oddělení a pracoviště 90500 pro zadané zařízení 25155946000., Kontaktovat ÚZIS, dohodnout opravu organizační struktury nemocnice

Kontakty http://www.uzis.cz/kontakty Pracovníci pro metodickou podporu v jednotlivých krajích Import dávek, validační chyby Technický helpdesk Přístupy, certifikáty, testovací prostředí Daniel.Klimes@uzis.cz Tel.:778 543 722

List o prohlídce zemřelého

Plánované změny Opuštění šablony S602 Možnost vyplnění LPZ webovým formulářem Důraz na dávkové zasílání Oddělení ohledávací části od pitevní části Zavedení jednotného identifikátoru hlášení Jen nezbytné změny v datovém rozhraní Připraveno v průběhu roku 2019 Start v novém systému od roku 2020

Poděkování Děkuji za pozornost RNDr. Daniel Klimeš, PhD. Datové centrum Praha Ing. Milan Blaha, PhD. Zástupce ředitele pro IT