Mateřská škola Valašské Klobouky, okres Zlín, příspěvková organizace,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola Olomouc - Holice
Advertisements

ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
KONCEPCE ŠKOLSTVÍ ÚJEZD NAD LESY MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY V Újezdě nad Lesy.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Logopedická třída MOTÝLCI
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Podpora mateřských a základních škol formou šablon
Avízo výzvy č.02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy,
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Základní informace o Mateřské škole Zřizovatel: Město Valašské Klobouky Ředitelka: Bc. Ivana Sáblíková Počet pedagogických pracovníků: 12 Počet asistentů.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Cíl a identifikace výzvy
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
MAP – Místní akční plán ORP RK
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Plán vzdělávacích aktivit
Bc. Magdalena Zábranská
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Novinky v předškolním vzdělávání
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Š A B L O N Y II.
Centrum kolegiální podpory CKP
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Význam a přínos šablon pro málotřídní školy
Vítejte na třetí místní konferenci
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Mateřská škola Valašské Klobouky, okres Zlín, příspěvková organizace, Školní 850, 766 01 Valašské Klobouky

Základní informace o mateřské škole Zřizovatel: Město Valašské Klobouky Ředitelka: Bc. Ivana Sáblíková Provoz školy: 6.00 – 16.00 hod. Počet tříd: 6 2 třída předškolních dětí 4 třídy věkově smíšených dětí, z toho 1 speciální logopedická třída Maximální kapacita: 150 dětí Ve školním roce 2019/2020 bylo zapsáno 147 dětí (144 s celodenní docházkou, 3 děti požádaly prostřednitvím svých zákonných zástupců o IV) LOGO MŠ

Údaje o pracovnících školy 12 učitelů 3 asistenti pedagoga 1 školní asistent – šablony II 10 provozních zaměstnanců včetně 2 zaměstnanců na VPP, 4 zaměstnanci ŠJ 2 uklizečky 1 ekonomka

Představení mateřské školy Naše MŠ má 6 tříd s docházkou 144 dětí : 1.třída Kuřátka (polosmíšená třída – 2,5-3 roky) - 26 dětí + 1 dítě vyžadující podporu při vzdělávání 4. stupně – má k dispozici asistenta pedagoga 2.třída Motýlci (polosmíšená třída 3-6 let) – 25 dětí ( z toho 1 dítě vyžadující podporu při vzdělávání 3. stupně – má k dispozici asistenta pedagoga) 3.třída Veverky (polosmíšená třída 3-5let) – 24 dětí, 4.třída Koťátka (polosmíšená třída 3-6 let) – 26 dětí , (pro děti zpravidla v posledním roce předškolního vzdělávání) 5.třída Hvězdičky (polosmíšená třída 4-6 let) – 25 dětí, ( z toho 1 dítě vyžadující podporu při vzdělávání 3. stupně – má k dispozici asistenta pedagoga (pro děti zpravidla v posledním roce předškolního vzdělávání a pro děti s odkladem povinné školní docházky) 6.třída Sluníčka - logopedická třída (smíšená třída 3-6 let + OŠD) – 18 dětí, děti jsou zde zařazeny na základě vyšetření SPC Zlín a podle identifikátoru znevýhodnění. Na základě pověření zřizovatele a stanoviska Krajské hygienické stanice Zlín, vydal k 1.9.2017 Krajský úřad Zlínského kraje rozhodnutí o snížení kapacity ze 180 dětí na stávajících 150 dětí.

Podpora škol formou projektu zjednodušeného vykazování – šablony pro MŠ a ZŠ II Naše mateřská škola uspěla v projektu čerpání finančních prostředků z evropských fondů z tzv. Šablon pro MŠ a ZŠ II - Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování. Na základě výstupu z dotazníkového šetření potřeb MŠ v rámci projektu jsme žádosti zaměřili na níže uvedené aktivity projektu : Zvyšování kvality školy - Aktivity projektu: 2.I/1 – Školní asistent - personální podpora MŠ 2.I/14 - Odborně zaměřená tematická setkávání a spolupráce s rodiči  dětí v MŠ 2.I/6b - Vzdělávání pedagogických pracovníků MŠ - DVPP v rozsahu 8 hodin - matematická pregramotnost 2.I/6d - Vzdělávání pedagogických pracovníků MŠ - DVPP v rozsahu 8 hodin - osobnostně sociální rozvoj 2.I/8 - Sdílení zkušeností pedagogů z různých škol/školských zařízení prostřednictvím vzájemných návštěv Financování projektu - Zdroj financování projektu Celkové výdaje projektu - 656 932,00 Kč Dotace EU - 558 392,20 Kč Podíl poskytnuté dotace EU 85 % Doba realizace 9/2019 – 8/2021

Výsledky výchovně vzdělávací činnosti Od 1.9.2019 ve všech třídách pracujeme podle nového Školního vzdělávacího programu: „Jsem na světě rád, co víc si můžu přát ?“ Tento školní vzdělávací program jsme si upravili dle potřeb dětí a podmínek mateřské školy a je platný od 1.9.2019. Zvolili jsme si program výchovy ke zdravému životnímu stylu a k osvojování zdravých životních návyků. Podporujeme dětskou zvídavost a radost z objevování světa – ve výchovně- vzdělávacím procesu používáme prvky Montessori pedagogiky a prvky programu Začít spolu. Klademe důraz na kooperativní učení, které je postaveno na spolupráci dětí při společném řešení složitějších problémů a situací. Děti se učí rozdělovat si sociální role a úkoly, naplánovat činnost, pomáhat si, radit si, vyvíjet společné úsilí, kontrolovat jeden druhého, řešit dílčí spory, hodnotit přínos jednotlivých účastníků. Naší snahou je vedení dětí k samostatnosti, jedním se způsobů jsou Centra aktivit výběr centra aktivit plnění zadaného úkolu –integrovaná tematická výuka (ITV) sebereflexe Portfolia - pokroky dítěte integrované učení - práce v deseti centrech aktivity

Vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami Pojetí vzdělávání dětí s přiznanými podpůrnými opatřeními Ve školním roce 2019/2020 vzděláváme 3 děti, kterým byl přiznán 3.-4. stupeň PO Ve školním roce 2019/2020 i nadále využíváme prostory nově zřízené specializované logopedické třídy. Ve školním roce 2019/2020 je třída naplněna do maximálního počtu plus výjimka na 18 dětí. Podmínky vzdělávání dětí s přiznanými podpůrnými opatřeními Speciálně pedagogická péče podporována speciálními pedagogy u 3 dětí se SPV Spolupráce se zákonnými zástupci dítěte, školskými poradenskými zařízeními ( KPPP, SPC, PPP ), v případě potřeby spolupráci s odborníky mimo oblast školství; Přítomnost asistenta pedagoga podle stupně přiznaného podpůrného opatření. (2 asistenti pedagoga na úvazek 0,25 a 1 asistent na úvazek 0,75 ) Vzdělávání dětí nadaných

Změny, které nám přinesl začátek školního roku 2019/2020 Povinnost zákonného zástupce přihlásit své dítě k povinnému předškolnímu vzdělávání. Povinné předškolní vzdělávání má formu pravidelné denní docházky v pracovních dnech v rozsahu 4 hodin denně. Oznamovat nepřítomnost a dokládat důvody nepřítomnosti dítěte v souladu s podmínkami stanovenými školním řádem. Bezúplatné vzdělávání je poskytováno dítěti od počátku školního roku, který následuje po dni, kdy dosáhne pátého roku věku. ( §123 odst. 2 školského zákona ) – výše úplaty pro školní rok 2019/2020 je stanovena na 450,- Kč Individuálně vzdělávány jsou ve školním roce 2019/2020 3 děti. Mateřská škola ověří úroveň osvojování očekávaných výstupů, termín ověření 3. čtvrtek v listopadu nebo 2. čtvrtek v prosinci.

Třídy mateřské školy 3.třída-Veverky 4.třída-Koťátka

1.třída -Kuřátka 2.třída-Motýlci

5.třída-Hvězdičky 6.třída-Sluníčka

Speciální logopedická pracovna

Partnerská spolupráce Partnerská spolupráce se zřizovatelem, veřejností se týká vzájemné spolupráce se zřizovatelem, otevřít školu veřejnosti, zvyšovat informovanost o práci MŠ ( web ) Partnerská spolupráce s odborníky Spolupráce s Pedagogicko-psychologickou poradnou Zlín a SPC Zlín, SPC Kroměříž, SPC Val.Meziříčí Partnerská spolupráce se základní školou Mateřská škola usiluje o součinnost se základní školou, aby tím pomohla vytvářet podmínky pro plynulý přechod dětí z mateřské školy do 1. ročníku ZŠ. Děti z MŠ navštěvují ZŠ, účastní se vyučování ( akce ZŠ „Školička pro předškoláky“), učitelé konzultují připravenost předškoláků na vstup do ZŠ. Vzájemně se účastníme mimoškolních akcí. Partnerská spolupráce s DDM využíváme nabídky aktivit, účastníme se akcí pořádaných pro děti Spolupráce se společenskými organizacemi města – knihovna, ČSOP Kosenka, RC Kaštánek navštěvujeme pořádané akce a výstavy Partnerská spolupráce se ZUŠ využíváme nabídky aktivit, účastníme se akcí pořádaných pro děti

Údaje o aktivitách školy Divadelní a filmová představení Škola čarování a kouzel – návštěva kouzelníka Mikulášská nadílka svátek sv. Martina Vánoční koncert ZUŠ Valašské Klobouky Slavnostní rozsvícení vánočního stromu aneb "Čertovský rej“ Vánoce na Kosence Návštěva sv. Lucie Tvořivé Vánoce – vánoční besídky a tvoření s rodiči a pro rodiče Tříkrálová obchůzka Canisterapie aneb kde láska pomáhá Česko zpívá koledy Dětský karneval Probouzení školkovských skřítků Beseda o školní zralosti za účasti paní Mgr. Markéty Šobáňové, paní Mgr. Věry Balouškové a učitelek 1. tříd ZŠ

Světový Den Země a návštěva Městské knihovny Výlet předškoláků do ZOO Lešná a mladších dětí do obory k panu Rosůlkovi Besídky ke Dni matek Filipojakubský čarovný den aneb čarodějnické zkoušky v MŠ Den otců Slavnostní pasování na školáky „Za pokladem pirátů sedmi moří“ – spaní ve školce Den s DDM Vystoupení dětí na Valašském kumštování Výchovný koncert ZUŠ

PREZENTACE ŠKOLY NA VEŘEJNOSTI Škola prezentuje svou práci na veřejnosti prostřednictvím : webových stránek : http://skolka-vk.webnode.cz v místním tisku – Valašskokloboucký zpravodaj vystoupeními pro veřejnost (Zlínský škrpálek, Besídky, Den matek, Čertovský rej, každoroční zahájení Valašského kumštování) dnů otevřených dveří, kdy mohou rodiče dětí, ale i veřejnost navštívit školu, prohlédnout si vybavení a zúčastnit se výchovně-vzdělávacího procesu – ukázkové hodiny zapojením školy do celostátních projektů

Údaje o předložených projektech Projekt předčtenářské gramotnosti „Půjč si knihu, vrať knihu!“ Projekt „Tátové a mámy zpívejte si s námi.“ - hudebně-pohybová vzdělávací činnost Evropský den jazyků Celoroční projekt „Lovci zlatých dublonů“ – projekt předčtenářské gramotnosti A jiné ……

Co nabízí naše škola ? Logopedická intervence ve speciální logopedické třídě Individuální konzultace a poradenství Odborné vyšetření klienta speciálním pedagogem – logopedem Vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami Adaptační program pro rodiče s dětmi

Umožnění odborné pedagogické praxe studentů středních a vysokých škol Kooperativní výchovně-vzdělávací proces metodami prožitkového učení Bylinková zahrádka a její využití v kuchyni MŠ Sluchové a zrakové vyšetření - bezplatné

Díky dotaci z Operačního programu Životní prostředí vznikla v areálu Mateřské školy Valašské Klobouky přírodní zahrada, v rámci projektu "Rekonstrukce zahrady v přírodním stylu podporující environmentální vzdělávání dětí předškolního věku".

Sponzoři Hračky Výtvarný a pracovní materiál různého charakteru V uplynulém školním roce jsme obdrželi finanční i nefinanční podporu, za kterou velmi děkujeme firmám, společnostem i jednotlivcům. Hračky Výtvarný a pracovní materiál různého charakteru

VIZE rekonstrukce prostorů – rozšíření kapacity školy Tělocvična zakoupení botníků pro děti na chodby

Děkujeme za pozornost .....