SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor výukového materiálu: Mgr. Kučírková Klára Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: Září 2011 Číslo.
Advertisements

Rychlejší ovládání počítače
X EXEL.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vstupní a výstupní zařízení
Vstupní zařízení světelné pero klávesnice myš a trackball
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.20 Téma: Kufr – základní.
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky se základní sestavou PC a dalšími.
Identifikátor materiálu: EU
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
Klávesové zkratky 1 Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Klávesové zkratky 1 Ověřeno ve výuce:
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Vstupní počítačová zařízení
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
EXCEL 2010 Grafické objekty. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
Identifikátor materiálu: EU
WORD Stínování, barva písma Zpracovala: Mgr. Jana Krejčová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
Anotace Prezentace je určena k seznámení a procvičování učiva „Dýchací soustava“. Žák má možnost názorně vidět systém této soustavy. Funkce jednotlivých.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
VY_12_INOVACE_22_PROGRAM MALOVÁNÍ_KOŠUTOVÁ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Číslo v digitálním archivu školy
Informační a komunikační technologie
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zpracovala: Mgr. Jana Krejčová
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Klávesnice skupiny kláves, klávesy
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_05
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Číslo v digitálním archivu školy
RISKUJ aneb co už umíš Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Vylučovací soustava člověka.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Vstupné, výstupné a vstupno – výstupné zariadenia
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
WORD Písmo – vzhled, velikost, typ
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace VY_12_INOVACE_13_VSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC_ICT_LUKOVSKÁ SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace

Anotace Prezentace „Vstupní zařízení počítače“ slouží k seznámení s terminologií zařízení, která jsou běžně využívána v ICT Autor Mgr. Hana Lukovská Sada DUM Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Předmět Informační a komunikační technologie Očekávaný výstup Ovládat základní obsluhu počítače Klíčová slova Vstupní zařízení PC, klávesnice, myš, scanner, joystick, web kamera, mikrofon Druh učebního materiálu Prezentace Power Point Cílová skupina Žák základní školy praktické Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání - 6. ročník Ověřeno Datum 6. 3. 2013, třída VI. C, pracoviště Komenského Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Zdroj Microsoft Office Clipart  

Jsou všechna zařízení, pomocí kterých můžeme něco vložit DO počítače. VSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ POČÍTAČE Jsou všechna zařízení, pomocí kterých můžeme něco vložit DO počítače.

Klávesnice Se skládá z tlačítek „kláves“, pomocí kterých můžeme psát nebo odesílat do počítače různé příkazy. Pro příkazy slouží speciální klávesy (jedna nebo více dohromady). Stisk jedné klávesy např. ESC způsobí návrat zpět, ukončení. Stisk více kláves najednou např. CTRL + C nám umožní kopírovat.

Myš Pomocí myši se můžeme šipkou pohybovat po monitoru. Má většinou 2 tlačítka: pravé – rozbalí se nám tabulka s různými možnostmi a levé – potvrzuje to, co jsme si vybrali . Mezi těmito tlačítky se nachází kolečko, kterým můžeme posouvat např. stránky v dokumentu.

Scanner (čteme skenr) Kopíruje dokument (např. stránku z knihy, učebnice apod.) a zobrazí ji na monitoru počítače. Se zobrazenou (okopírovanou) stránkou můžeme v počítači pracovat.

Joystick Má více tlačítek než myš a používá se především při hraní počítačových her.

Webová kamera Natáčí jako klasická kamera. Díky připojení k počítači se obraz hned přenáší na monitor. (Můžeme vidět sami sebe při práci na počítači.)

Mikrofon Pomocí mikrofonu můžeme např. mluvit s kamarádem na Skype.

konec 