Siláže v praxi, Sil-All Maize+FVA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cenová konvergence a Balassa-Samuelson efekt
Advertisements

Proč se tělesa zahřívají při tření?
Konzervace pícnin Konzervace sušením Konzervace silážováním.
Pícniny, toxiny, siláže & zdraví
PROČ SE TĚLESA ZAHŘÍVAJÍ PŘI TŘENÍ
Statistika Vypracoval: Mgr. Lukáš Bičík
Obecný postup při testování souborů
Změny atmosférického tlaku (Učebnice strana 138 – 139) Atmosférický tlak přímo vyplývá z hmotnosti vzduchu. Protože se množství (a hustota) vzduchu nad.
Genetika populací, rodokmen
Úpravy krmiv.
FS kombinované Chemické reakce
Teplo jako fyzikální veličina
VY_32_INOVACE_05-14 Chemická kinetika I
Reakční rychlost Rychlost chemické reakce
CHEMICKÉ REAKCE.
Redoxní reakce Reakce, při kterých probíhá současně REDukce a OXidace chemických látek.
Žena a sport.
Stravitelnost organické hmoty a metody jejího stanovení
KUKUŘICE, SILÁŽ Ing. Petra Náměstková.
Nina Tomečková Projekt 3 Skupina 12 Vyučující: Ing. Tomáš Pospíšil
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Sacharidy ve výživě ryb
RoztokyRoztoky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
KUKUŘICE VE VÝŽIVĚ SKOTU
Výuková centra Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/
MIKROBIOLOGIE KRMIV   Úvod Mikroflora objemných krmiv Mikroflora sena
Reakce a adaptace oběhového systému na zátěž
Využití mikrobiálních inokulací pro revitalizaci půd O. Mikanová Výzkumný ústav rostlinné výroby - Ruzyně.
vyjádření koncentrace a obsahu analytu ve vzorku
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Chov Zvířat
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Aplikační potenciál keratinových vedlejších produktů masného průmyslu
VIII. Chemické reakce : KINETIKA
Jan Vávra Působení auxinu u Oscillatoria sp. pozorované in situ.
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
Otázky na kvašení VY_32_INOVACE_G2 - 03
ELISA, určení ideálních koncentrací reaktantů -různé varianty
Sloni.
HMYZÍ HERBIVOŘI NA KOPŘIVĚ
vyjádření koncentrace a obsahu analytu ve vzorku
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_284 Ročník: 2.
Monika Dušová Simona Tomková
Ondřej Malý Mendelova univerzita v Brně Agronomická fakulta Oddělení rybářství a hydrobiologie Tato prezentace vznikla za podpory interního grantového.
Optimalizace krmných dávek
SLOŽENÍ ROZTOKŮ. OBSAH Složení roztoků Vyjádření složení roztoků Nasycený roztok Nenasycený roztok Zředěný a koncentrovaný roztok Hmotnostní zlomek Procentní.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV:Var TÉMATICKÝ CELEK: Energie ČÍSLO PROJEKTU:
Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Jiří Mejda Datum NázevVY_32_INOVACE_09_CH9_etanol TémaEtanol.
EDUCATION AT A GLANCE 2015 Country Notes a klíčová data pro ČR Převzato dne z internetové stránky ministerstva školství:
FINANČNÍ GRAMOTNOST INFLACE ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
METABOLISMUS ROSTLIN OD MARTINA JAROŠE. FOTOSYNTÉZA Zachycuje sluneční energii a z oxidu uhličitého vyrábí organickou sloučeninu (sacharid) a jako vedlejší.
Vliv výživy na produktivitu prasat
Služby, servis a podpora
Roztoky.
Vliv kukuřičné shredlage na laktační užitkovost a stravitelnost škrobu v celém zažívacím traktu u dojnic.
Název: Rychlost chemické reakce
Technika obsluhy – Výroba kávy
Vítáme Vás v Troubelicích Silážní seminář 2017
Jaký problém řešíme? Studujeme horninu, která prošla částečnou alterací v důsledku interakce s fluidem. Jsou zachovány zbytky primární horniny. Z primární.
Statistické srovnávání
Fakta o klimatických změnách
Anaerobní práh.
C7900 Lehká biotechnologie
FERMENTACE (KVAŠENÍ) Petra Hiklová.
Environmentální Profil
DÝCHÁNÍ = RESPIRACE.
Biopotraviny.
Shredlage v krmných dávkách vysokoprodukčních dojnic – postřehy z praxe Ing. Roman Poštulka, Ph.D. tel
Příprava objemných krmiv pro BPS
Použití hydrogenuhličitanu sodného pro čištění spalin v malém měřítku
Transkript prezentace:

Siláže v praxi, Sil-All Maize+FVA Troubelice 16.2.2018

Co určitě nedělat – tzv. čepice !!!

Zbytečně moc odkryté !!!!

A jak to vypadá na termokameře ?

A nezakrytí vůbec ? I tak někde ..

Problém vždy - vršek-bok-není možné dostatečné udusání

Neudusaný bok – obrovské ztráty

Nešetrné odběry –problém

Hlavně důraz na začišťování hmoty

Detail termokamerou nezčištěno

Nezačištěné, moc odkryté a padá zvrchu

A jaké je pak na žlabu, při krmení ????

Takto přece ne !!!

Vykusovač ano – ale ne tupý Ano

Vykusovač a lžíce takto OK

Nakladací lžíce - ale prosím šetrně vždy

I takto někde bohužel vypadá

Bacteria Rate Enzyme Pediococcus acidilactici 100,000 cfu/g α-amylase Propionibacterium acidipropionici 150,000 cfu/g Total bacterial application 250,000 cfu/g Základní dávka 2g/t Základní balení sáček 200g/100t 1 box=800g (4x200g)/400t

Propionibacterium acidipropionici Acidotolerantní kmen Přednostně využívá kyselinu mléčnou Nesnižuje koncentraci cukrů Produkuje 2 moly kyseliny propionové & 1 mol kyseliny octové

Ověřování přípravku Sil-All Maiz v praxi, AGRA Brtnice, VZOD Zašová

Založení pokusů

Vyhodnocení ztrát U neošetřené siláže došlo k průměrné ztrátě hmotnosti o 6,63 %, u ošetřené jen 5%, vztaženo na čerstvou hmotu Ošetřením siláže inokulantem došlo k lepší fermentaci a zachování o 22,82 t hmoty více ve žlabu o velikosti 1400 t U neošetřené siláže došlo k průměrné ztrátě hmotnosti o 3,4 %, u ošetřené jen 2,76% vztaženo na čerstvou hmotu Ošetřením siláže inokulantem došlo k lepší fermentaci a zachování o 7,68 t hmoty více ve žlabu o velikosti 1200 t

Výsledné hodnoty kyselin a etanolu Po proběhlé fermentaci se ukazuje, že při použití Maize + je poměr LA: AA 7,55 ve srovnání s 4,74 pro neošetřenou siláž. Ošetřená siláž má výrazně vyšší obsah kyseliny mléčné 3,7%, a nižší hladinu kyseliny octové 0,49% Fermentace vždy probíhá rychleji v siláži ošetřené inkokulantem, zde Sil-All Maize + (a je prokázáno skutečností, že zde probíhá homofermentativně řízená fermentace, viz. lepší poměr LA: AA ), což znamená, že kvasinky byly během silážování rychleji inhibovány a výsledkem je pak nižší obsah etanolu a stabilnější siláž při vybírání Ze statistických údajů je zřejmé, že hodnota stravitelnosti bude o 1 - 2% lepší v siláži ošetřené Sil-All Maize +

A závěrem … Použitím inokulantu došlo k řízené fermentaci a z původní naskladněné hmoty jsme zachovali více tun siláže. Ošetřená siláž obsahovala vždy méně kvasinek a plísní, došlo k nižší produkci etanolu a zahřívání. Kvasinky a plísně v přítomnosti vzduchu vždy siláž zahřívají, čímž dochází ke ztrátám sušiny, snížení příjmu krmiva , energie a tak produktivity zvířat. Siláž ošetřená Sil-All Maize + byla významně stabilnější při vybírání, sledování sekundární stability – rozdíl 10 hodin navíc Zvýšením teploty o každých 10 oC v 1 tuně siláže je ztrátou takového množství energie, které vede ke snížení produkce o 5 l mléka

Neošetřené – Ošetřené Sil-All Maize