Modelová oblast PR Příhrazské skály

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Skalní města Zeměpisné otázky Bc. Kateřina Smrčková.
Advertisements

MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o pohybech hmot v zemské kůře, zemětřesení. AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Skalní města 1 Témata k zamyšlení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Smrčková. Dostupné z Metodického portálu
Druháci a matematika 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Marie Janků. Dostupné z Metodického portálu
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
MYŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
SESTAVENÍ ELEKTRICKÉHO OBVODU
KOZA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Převody – jednotky délky
PÉČE O ZDRAVÍ Obrázek dostupný z:
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
RYBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
OVCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Násobilka se zvířaty 9x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
SKLÁDÁME GEOMETRICKÉ TVARY, POČÍTÁME
Ruský obrázkový slovník XXIV. Povolání - профессия
Fyzika – měření objemu a převody jednotek objemu
Změna velikosti písma v programu MS Word
Ruský obrázkový slovník XXII Kolektivní sporty –коллективныe спортa
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Ruský obrázkový slovník XII Domácí spotřebiče – Техника для кухни
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_113_PR4 Předmět: Přírodověda.
HUSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Základní společenstva – skály a hory
Barvy a tvary A Pracovní list určený pro rozvoj zrakového vnímání a abstraktně vizuálního myšlení Postup práce: Spoj čarou stejné trička – jedno je barevné,
Násobilka se zvířaty 5x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Pravidla pro počítání s mocninami
Orofacionální cvičení I
Pořadí obrázků – domeček
Hyperoskulační kružnice elipsy
PROVĚRKY Převody jednotek délky - 2.část
Převody délky MATEMATIKA
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Ruský obrázkový slovník IV Rodina − семья
Ruský obrázkový slovník XXX. Slovesa A
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
Ruský obrázkový slovník XL Kontinenty a oceány – Континенты и океаны
Určení severního pólu cívky s proudem pomocí pravidla pravé ruky
Obrázková matematika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jan Voda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Ruský obrázkový slovník XVII Části těla a hlavy – тела и головы
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Interaktivní hra s různými obrazci a jejich skládání
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY A KOSTRA
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Ruský obrázkový slovník XIV Rok – Год
Základní větné členy 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
Převody – jednotky délky
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Ruský obrázkový slovník XIX Místnosti – комнату
Ruský obrázkový slovník XV Tvary – формы
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ruský obrázkový slovník XXV Přídavná jména A
Kvadratická rovnice Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice
Převody jednotek obsahu - 2.část
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Transkript prezentace:

Modelová oblast PR Příhrazské skály Skalní města Témata k zamyšlení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Smrčková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Jaká skalní města jsou typická pro oblast CHKO Český ráj? Pískovcová Žulová Vápencová Vysvětlete, proč je tomu tak. (nápověda: druhohory)

Pro skalní města jsou typické teplotní inverze. Co jsou to teplotní inverze? Proč se s nimi setkáváme právě ve skalních městech?

Pískovcové skály bývají někdy zbarveny do červena nebo do oranžova. Co je toho příčinou?

Pro temena pískovcových skal jsou typické reliktní bory. Jak je možné, že se borovice na skalách udrží?

Nedaleko vrchu Mužský v PR Příhrazské skály se nachází pseudokrasová propast. Vysvětlete pojem pseudokras.

Trendem několika posledních desetiletí je vysazování smrkových monokultur. Myslíte si, že je to vhodné? Vysvětlete proč.

Na některých místech můžeme pozorovat bahenní proudy. Kde a z jakého důvodu bahenní proudy nejčastěji vznikají?

Mezi podrostem listnatých lesů skalních měst můžeme často pozorovat tyto malé rostliny. Víte, co z nich vyroste?

Lidé často svým chováním ohrožují přírodu. Vymyslete co nejvíce způsobů, jak byste vy sami mohli pomoci zlepšit danou situaci.

Lidé často svým chováním ohrožují přírodu. Ve skupinách prodiskutujte daný problém a vytvořte příručku pro návštěvníky chráněných oblastí, která by napomohla k osvětě a ukázala, že každý člověk může přispět k ochraně přírody.

Zdroje Fotografie byly pořízeny v PR Příhrazské skály Foto – K. Smrčková Otázky a úkoly byly sestaveny na základě terénního průzkumu modelové oblasti PR Příhrazské skály tak, aby co nejlépe prověřily znalosti a dovednosti žáků v souladu s RVP G.