Člověk a jeho svět Chování v přírodě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění odpadu na naší škole
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Logo.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
Učebnice str ročník TĚŽEBNÍ PRŮMYSL
 zamezit dalšímu zhoršování životního prostředí  urychlit odstraňování jevů, které ohrožují živé i neživé složky přírody  chránit přírodní i kulturní.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – ODPADY A KONZUMNÍ SPOLEČNOST
AUSTRÁLIE.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
DEN ZEMĚ TEST.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Ekokodex.
RYBNÍK JAKO CELEK.
Adriana Holková, Barbora Možíšová a Adéla Literáková
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Kácení lesů Těžba surovin Člověk a krajina Kulturní krajina.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
ODPADY POTRUBNÍ POŠTOU HEJ GANG! Anketa Co 3-4 týdny diskuze s Hantály a.s. y + volání firmám (výrobky, práce)
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Česká republika Kraj Vysočina. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky – Krajem Vysočina.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
ElElektro odpadad Plast Papír Sklo Pravidla hry Nebezpečný.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Životní prostředí ČR černé skládky recyklace ochrana lesů.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Česká republika Moravskoslezský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Moravskoslezským krajem.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Česká republika Plzeňský kraj.
Chráníme přírodu Neodhazujte odpadky. Netábořte. Nerozdělávejte ohně.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_147_ Půda
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
AUTOR: Mgr.DANUŠE LEBDUŠKOVÁ
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_PRVOUKA
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Třídění odpadů,recyklace
AUTOR: Šárka Doležalová
AUTOR: Šárka Doležalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_265_Násobilka 10
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Soňa Maruničová Říjen ročník
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
EKOŠKOLA.
Bc. Jan Hutla Vy_32_INOVACE_4B_20_Člověk_a_příroda Člověk a příroda
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Člověk a životní prostředí ve vzájemném působení, kterou používá a které se sám přizpůsobuje Životní prostředí ta část světa, s níž je člověk ve.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Autor: Mgr.Lenka Preisová
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_17_Třídění odpadu_1
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Odpady a příroda.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Transkript prezentace:

Člověk a jeho svět Chování v přírodě

Anotace: Materiál seznamuje žáky s některými problémy, které se vyskytují v dnešním životním prostředí. Snažíme se aktivovat a hledat řešení přiměřené naším možnostem.

NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Šárka Doležalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_234_Chování v přírodě TEMA: ČLOVĚK A SVĚT ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2598

Problémy současnosti Vymírání mnoha druhů živočichů a rostlin Neúměrné kácení lesů Rozšiřování zástavby, obdělávání polí Znečišťování vodstva Průmysl, doprava… Úkol: Jmenuj další činnosti, které poškozují přírodu.

Co může každý z nás udělat pro ochranu přírody? Šetřit vodou, neznečišťovat vodní zdroje Neplýtvat surovinami, třídit odpady Používat recyklované výrobky Sbírat odpadní suroviny (papír, železo,..) Neplýtvat energií V přírodě se chovat tiše, neohazovat odpady Úkol: Vzpomeneš si na další možnosti, jak se máme chovat k přírodě?

Třídíme odpady Plasty Čiré sklo Barevné sklo Papír

Jiné odpadní materiály: Bioodpad Elektrozařízení Nebezpečný odpad Směsný odpad

Třídíme odpady Úkol: Dokázal/a by jsi říci, jaké barvy mají další kontejnery? Kde u vás ve městě, vesnici máte umístěné kontejnery a jaké? Řekni, co doma třídíte a kam umísťujete jednotlivé odpady.

Použité zdroje http://www.google.cz/imgres?q=kontejner&hl=cs&biw=1152&bih=674&gbv=2&tbm=isch&tbnid=8nYRpVgf3IJmTM:&imgrefurl=http://www.mujilove.cz/odpadove-hospodarstvi/trideni-odpadu/plast/&docid=RZlhqQMDcHFWQM&w=120&h=113&ei=lqRwTtH_JY6gOsvtyK8J&zoom=1&iact=rc&dur=253&page=1&tbnh=90&tbnw=96&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:2,s:0&tx=47&ty=70 http://www.tridime-vysocina.cz/skoly-hry/grapodt/clanky_trideni/ilustracni_fotografie/kontejner_plasty.jpg http://www.tridime-vysocina.cz/skoly-hry/grapodt/clanky_trideni/ilustracni_fotografie/kontejner_sklo_bile.jpg http://www.google.cz/imgres?q=kontejner+na+sklo&hl=cs&gbv=2&biw=1152&bih=674&tbm=isch&tbnid=fV8UiYTB82QfcM:&imgrefurl=http://www.mujilove.cz/odpadove-hospodarstvi/trideni-odpadu/sklo/&docid=bb1kFbsb3x1srM&w=120&h=113&ei=5KZwTqS6KYiEOvnklZUJ&zoom=1&iact=rc&dur=386&page=1&tbnh=90&tbnw=96&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=50&ty=54