XIX. Fórum pro výměnu informací o BAT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpráva o činnosti SK RVŠ 7. Sněm RVŠ, 20. února 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Miroslav Jašurek.
Advertisements

Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Energetické řízení. Energetické řízení metoda Monitoringu & Targetingu Ing. Josef Pikálek 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. zasedání předsednictva RVŠ, 19. června 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Výsledky průzkumu a náměty pro inovaci předmětu FINANCE Doc. Ing. Mária Režňáková, CSc.
Metodika zpracování části D plánů oblastí povodí KPOV, Praha, Dr.Ing. Antonín Tůma
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
Věcné záměry zákonů o vysokých školách a finanční pomoci - úvodní rekapitulace připravili P. Popela a M. Hodulík pro sněm RVŠ
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
1 Informace o zahajovacím jednání TWG on ENE, Sevilla, Petr Honskus SPF Group, v.o.s.
Agentura Integrované Prevence (IPPC) založena v dubnu začleněním do ČEÚ (§5) Cíl: odborná podpora státní správy, průmyslu a veřejnosti při implementaci.
1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
AEM, Praha Ing. Ladislav Špaček, CSc.1 IPPC Role Ministerstva průmyslu a obchodu. Systém výměny informací o nejlepších dostupných technikách.
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Pavel Popela, Marek Hodulík 10. Předsednictvo Rady VŠ, 21. března 2013.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Ekonomické informace Jakub Fischer, předseda Ekonomické komise 18. zasedání P RVŠ, Karolinum,
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Pavel Popela, Marek Hodulík 11. Předsednictvo Rady VŠ, 18.dubna 2013.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Zkušenosti s procesem integrovaného povolování Petr Honskus, Vladimíra Henelová - ENVIROS, s.r.o.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Energetika Most 2015 Dopad legislativy EU v oblasti ochrany ovzduší na možnosti využití hnědého uhlí v ČR Ing. Martin Hájek, Ph.D. 2. června 2015, Hotel.
Naplnění požadavků Směrnice 2010/75/EU o průmyslových emisích
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Ing. František Pazdera náměstek ministra průmyslu a obchodu PROCES AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE Palác Žofín, Praha 1. listopadu 2011.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
„Program rozvoje územního obvodu Zlínského kraje na roky “ Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Proces výměny informací o BAT na evropské a národní úrovni Zkušenosti a praxe v České republice Ing. Jan Slavík, Ph.D. Fórum pre vymenu informácii o BAT.
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
BREF Ferrous Metals Processing Industry (FMP)
STS BREF Povrchové úpravy používající organická rozpouštědla
náměstek Ministerstva životního prostředí
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Česká inspekce životního prostředí
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Společné setkání „minitýmů“
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
Final meeting BREF LVOC 4/2016
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
BAT - BREF Jejich rozsah
Martin Plucha, sekretariát RSK JK
Velká spalovací zařízení Průběh fóra podle čl
2. jednání řídícího výboru
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
balíček k oběhovému hospodářství a prevence vzniku odpadu
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Transformace uhelných regiónů z evropské perspektivy
Aktuální informace z odpadového hospodářství
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
Fórum výměny informací o BAT, Praha, 28.listopadu 2018
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Revize BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍM ODPADEM – shrnutí procesu
Podnikatelská rada Rodinné podniky v ČR Ing. Pavel Vinkler, Ph.D.,
Příprava BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍMI ODPADY – aktuální informace
Příprava BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍMI ODPADY – aktuální informace
Transkript prezentace:

XIX. Fórum pro výměnu informací o BAT Textilní BREF - revize Ing. Pavel Bartušek, CSc XIX. Fórum pro výměnu informací o BAT 28.11.2018

Textilní BREF - revize Stávající BREF z roku 2002 Revize zahájena 2017 Reaktivace TPS Příprava počáteční pozice Kick off meeting Příprava dotazníku

Reaktivace TPS MPO oslovilo podniky s IP Současné složení 9 zástupců textilních podniků 2 zástupci MPO 1 zástupce MŽP (Cenia) 2 zástupci původní TPS V následujícím průběhu 2 zástupci podniků odřekli a stali se pozorovateli

Příprava počáteční pozice JRC připravilo dotazník Účel Struktura BREFu KEI voda KEI vzduch Ostatní KEI

Příprava počáteční pozice JRC připravilo v dotazníku návrhy a žádalo o souhlas či nesouhlas Nesouhlas jsme odůvodňovali Souhrn vyjádření jednotlivých států zapracovali do projednávaných témat na KoM

Kick off meeting 12. – 15.6.2018 Sevilla Za průmysl Euratex a Cefic Za ekologické organizace EEB Zástupci ministerstev pro ŽP Zástupci agentur pro ŽP Z bývalého východního bloku jen ČR

Kick off meeting Projednávání jednotlivých témat Původní návrh EIPPCB Souhrn připomínek z počátečních pozic Postoj EIPPCB k připomínkám Upravený návrh EIPPCB K upravenému návrh se vedla diskuse a tvořilo se konečné stanovisko

Kick off meeting Zkušeností z projednávání je, že vyslovení souhlasu s nějakým stanoviskem bylo sice zaznamenáno, nicméně na formulované závěry to nemělo významný vliv. Už ze zastoupení jednotlivých delegací je zřejmé, že zaznívala stanoviska ochránců ŽP daleko častěji a daleko hlasitěji. Pokud byly navrhovány změny textu směrem k rozšíření povinností či rozsahu, byla jim přisuzována vyšší váha a většinou byly do textu zapracovány i přes námitky osob hájících zájmy průmyslu, či poukazující na chybné informace.

Kick off meeting V této souvislosti je třeba podotknout, že přítomní zástupci se nevěnovali výhradně textilnímu průmyslu, byly to osoby, které pracovaly i na BREFech jiných oborů. O textilním průmyslu neměli mnohdy dostatečné informace, nebo jen dílčí a hlavně zaměřené na OŽP nikoli na výrobní procesy. Například se velmi bránili tomu, aby bylo bráno v úvahu materiálové složení textilií. Na druhou stranu to byli zkušení diskutéři, kteří opakováním svých stanovisek z různých úhlů pohledu dokázali vyvolat dojem, že jejich stanovisko převažuje.

Kick off meeting Na jednání nedošlo ani jednou na hlasování, nebo něco podobného, které by dalo možnost vyslovit negativní stanovisko k návrhu, či zjistit procento souhlasu s formulovaným návrhem, negativní stanovisko bylo možno pouze vyslovit v diskusi. To ani nebylo záměrem organizátorů.

Příprava dotazníku Další krok přípravy BREFu Popis aktivit jednotlivých instalací Budou vyplňovat jednotlivé závody Obsah připraven EIPPCB

Příprava dotazníku Obsah Aktivity závodu (technologie, výrobky, kapacita) Místa vypouštění Popis jednotlivých operací (18) Řízení a certifikace Emise do ovzduší Emise do vody Potřeba vody Spotřeba energií Řízení surovin a chemikálií Návrh nových BAT

Příprava dotazníku Obsah Podrobné informace o Procesu Chemikáliích Místech vypouštění Používaných BAT

Příprava dotazníku Časový plán První návrh dotazníku střed července 2018 Návrh nejlepších závodů pro sběr dat střed října 2018 Vyjádření TGW k návrhu dotazníku střed října 2018 Druhý návrh dotazníku konec října 2018 Seznam nejlepších závodů pro sběr dat konec října 2018 Workshop o finalizaci dotazníků (v Seville) střed listopadu 2018 Třetí návrh dotazníku konec listopadu 2018 Testování dotazníku konec prosince 2018 Konečná forma dotazníku a rozeslání zúčastněným závodům střed ledna 2019 Shromáždění informaci k uvedeným kapitolám konec ledna 2019 Odeslání z pohledu kvality ověřených dotazníků členskými státy konec března 2019

Aktivita členů TPS Aktivnější pouze někteří členové Očekával bych četnější zapojení

Děkuji za pozornost bartusek@inotex.cz