Základní škola, Jičín, Soudná 12

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vedlejší jednotky objemu
Advertisements

Násobení a dělení desetinných čísel 10, 100, 1000,..
Jednotky objemu Autor: Mgr. Eliška Vokáčová
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Matematika Objemy těles.
Měření 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_514_PŘEVODY JEDNOTEK Téma: PROCVIČOVÁNÍ JEDNOTEK.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Převody jednotek objemu Název sady: Fyzika 6. ročník Číslo projektu:
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku. Slouží k závěrečnému celkovému opakování učiva. Slouží k prověření znalostí. Práce a výkon Název školy:
HUSTOTA Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_14_29.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B28Fy6_Objem 2 Téma:
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaVeličiny a jejich měření.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Hmotnost a její jednotka Název sady: Fyzika 6. ročník Číslo projektu:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Radek Martinák Převody jednotek délky, obsahu a objemu Kolik litrů je 32,9 m 3 ? Kolik.
Objem Objem jako fyzikální veličina Měření objemu.
Objemové jednotky a jejich převody
Opakování 1 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Objem a povrch kvádru a krychle
VY_32_INOVACE_07M_Zlomek, výpočet více částí z celku - 3
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_17_MERENI_OBJEMU_TELES Název materiálu:
Pár užitečných rad, jak postupovat při převádění jednotek objemu.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Výukový materiál pro 7.ročník
Převody jednotek objemu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Anotace: Prezentace slouží k procvičování převodů jednotek.
HMOTNOST Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
1. Křížovka Věci, která má tvar, rozměr, říkáme
Jednotky objemu, délky a hmotnosti
Měření objemu kapalin Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_44_F6
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
PROVĚRKY Převody jednotek (délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Hustota-výpočet objemu
MĚŘENÍ HMOTNOSTI TĚLESA
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_02 Objem
VY_32_INOVACE_58_Jednotky objemu
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Opakování 3 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
zpracovaný v rámci projektu
Hmotnost.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Hustota-výpočet objemu
OBJEM Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Mechanika VY_32_INOVACE_05-16 Ročník: VI. r. VII. r. VIII. r. IX. r.
Fyzikální veličiny.
Geometrie pro 9. ročník Autor: Mgr. Hana Vítková Datum:
FYZIKÁLNÍ VELIČINY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
VY_32_INOVACE_20_ Jednotky objemu
OBJEM objem je fyzikální veličina určující část prostoru, kterou zabírá těleso Značka objemu: V.
Geometrie pro 9. ročník Autor: Mgr. Hana Vítková Datum:
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_42_OBJEM TEMA: FYZIKA
Převody jednotek objemu
Geometrie pro 9. ročník Autor: Mgr. Hana Vítková Datum:
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_19 Fyzika,
Základní škola, Jičín, Soudná 12
MATEMATIKA Objem a povrch hranolu 4.
Autor: Mgr. Marie Hartmannová
14.1 Objem krychle a kvádru Zdroje:
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B29Fy6_Hmotnost 1
Transkript prezentace:

Základní škola, Jičín, Soudná 12 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název školy: Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název: VY_32_INOVACE_02_c_8_Objem Sada: Fyzika VII. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Jan Havlík

Název: Objem Autor: PaedDr. Jan Havlík Anotace: Prezentace slouží k výkladu učiva o jednotlivých fyzikálních veličinách – objem, které nás obklopují a se kterými se denně setkáváme. Tato výkladová prezentace je ukončena písemnou prověrkou. Metodické zhodnocení: Prezentace použita při výkladu jako názorný doplněk. Tato prezentace byla odpilotována dne 4.11.2013 v VII. třídě ZŠ Jičín, Soudná 12.

Otázky a úkoly na opakování a znalosti Který živočich dosahuje největší hmotnosti (až 150 tun) ? Který suchozemský savec dosahuje největší hmotnosti ( až 6 tun) ? Který současný pták dosahuje největší hmotnosti (až 150 kg) ? O kolik kilogramů se zvýší tvoje hmotnost, když vypiješ půl litru vody?

Odpovědi Nejhmotnější živočich je plejtvák obrovský. Suchozemský živočich – slon africký. Nejhmotnější pták – pštros africký.

Zajímavosti Stejné těleso by na povrchu různých planet bylo přitahováno různou silou Osobní váha, která by na Zemi ukázala 50 kg, by na Měsíci ukázala jen 8,3 kg, na Jupiteru ale 126 kg. Na kosmické stanici ve stavu beztíže by ukázala nulu.

Jednotka - 1 m3 = metr krychlový Objem Značka -V Jednotka - 1 m3 = metr krychlový   Objem tělesa vyjadřuje, jaký prostor těleso zaujímá.  Objem má dvojí druh jednotek: a) odvozené od metru krychlového b) odvozené od litru

Objem Zapamatujte si !!! 1 decimetr krychlový je 1 litr. Jednotky objemu:   1 m3 = 1 000 dm3 hektolitr 1 hl = 100 l, 1 dm3 = 1 000 cm3 decilitr / dl /, centilitr / cl /, mililitr / ml / Zapamatujte si !!! 1 decimetr krychlový je 1 litr. 1 centimetr krychlový je 1 mililitr

Objem

Objem Používané jednotky objemu decimetr krychlový dm³ centimetr krychlový cm³ milimetr krychlový mm³ hektolitr hl litr l decilitr dl centilitr cl mililitr ml

Objem Písemná práce : 1. Co značí jednotka - 1 m3 2. 1 decimetr krychlový je kolik litrů 3. 1 hektolitr je kolik litrů 4. Jak se značí decilitr 5. Jak se značí centilitr

PowerPoint – zdrojová banka Klipart: www.office.microsoft.com Použité zdroje: PowerPoint – zdrojová banka Klipart: www.office.microsoft.com http://aylinka.blog.cz/0712/rekordy-zvirat http://www.fotogaleriehasek.cz/best-of-photo/afrika/kena/strana-4.html http://www.komenskeho66.cz/materialy/zemepis/planetazeme.htm http://www.fotoradce.cz/fotografujeme-nocni-oblohu-5-fotime-mesic-clanekid697 http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Jupiter.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:ISSFinalConfigEnd2006.jpg http://www.aristoteles.cz/matematika/stereometrie/krychle.php http://www.aristoteles.cz/matematika/stereometrie/valec.php