Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola, Jičín, Soudná 12

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola, Jičín, Soudná 12"— Transkript prezentace:

1 Základní škola, Jičín, Soudná 12
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název školy: Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název: VY_32_INOVACE_02_c_1_Druhy látek Sada: Fyzika VII. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Jan Havlík

2 Název: Druhy látek Autor: PaedDr. Jan Havlík Anotace: Prezentace slouží k výkladu učiva o jednotlivých druzích látek, které nás obklopují a se kterými se denně setkáváme. Tato výkladová prezentace je ukončena písemnou prověrkou. Metodické zhodnocení: Prezentace použita při výkladu, jako názorný doplněk. Tato prezentace byla odpilotována dne v VII. třídě ZŠ Jičín, Soudná 12.

3 Látky pevné, kapalné a plynné

4 Látky pevné, kapalné a plynné
Ke změně tvaru předmětů z materiálu jako je ocel, dřevo, papír, plast aj., tedy k rozbití, roztržení, zlomení – je třeba síly. Zde jde o předměty z látek pevných.

5 Látky pevné, kapalné a plynné
Přelévejte vodu do sklenic různých tvarů. Voda se tvaru přizpůsobila. Totéž je možné s octem, mlékem, lihem, benzinem … Jsou to látky kapalné.

6 Látky pevné, kapalné a plynné
Otevřete okno, podívejte se na kouřící komín…vzduch vnikající do místnosti oknem či kouř se rychle rozptýlí po okolí, kouř cítíme. Tyto látky nedrží pohromadě, nemají stálý tvar. Tyto látky jsou rozpínavé a stlačitelné. Jsou to látky plynné.

7 Látky pevné, kapalné a plynné
Písemná práce: Vyjmenujte některé látky pevné Vyjmenujte některé látky kapalné Vyjmenujte některé látky plynné

8 Použité zdroje : PowerPoint - Zdrojová banka Klipart:


Stáhnout ppt "Základní škola, Jičín, Soudná 12"

Podobné prezentace


Reklamy Google