Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jednotky objemu, délky a hmotnosti

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jednotky objemu, délky a hmotnosti"— Transkript prezentace:

1 Jednotky objemu, délky a hmotnosti
VY_32_INOVACE_36_Jednotky_obm_delky… Matematika ročník Veronika Biskupová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v rámci  projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

2 Jednotky objemu, délky a hmotnosti

3 Čím bys zjistil, co je jak dlouhé, těžké, kolik čeho je?
Přiřaď k obrázkům: cukr voda stuha brambory pletivo olej

4 Říkáme, že odměrný válec, metr a váhy jsou měřidla.
Odměrným válcem zjišťujeme objem (voda, olej…) a jednotkou je litr (1I), dalšími jednotkami jsou decilitr, centilitr, mililitr. Metrem zjišťujeme délku, jednotkou je 1 metr (1m), dalšími jednotkami jsou kilometr, decimetr, centimetr, milimetr.

5 Na váze zjišťujeme hmotnost, jednotkou je 1 kilogram (1kg), dalšími jednotkami jsou gram, dekagram, metrický cent a tuna.

6 Co měříme Základní jednotka Převody
Postupně se budeme učit i převody jednotek. Co měříme Základní jednotka Převody délka metr (1m) 1m=10dm =100cm =1000mm 1km=1000m hmotnost kilogram (1kg) 1kg=100dkg 1q=100kg 1t=1000kg objem litr (1l) 1l=10dl =100cl =1000ml 1hl=100l

7 Základní údaje o DUM Autor DUM: Veronika Biskupová, Základní škola a Mateřská škola Jivina, Jivina Období vytvoření DUM: 1. a 2. pololetí šk. roku 2010/2011 Ročník: třetí Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: matematika Tematický okruh – Přirozená čísla v oboru do tisíce Téma: Jednotky objemu, délky a hmotnosti DUM byl vytvořen jako doprovodný materiál pro procvičování v předmětu matematika ve třetím ročníku ZŠ. Je určen k prezentaci pomocí datového projektoru nebo předvedení na monitorech žáků. Lze ho využít i pro výklad i procvičování, stejně tak ho lze zaslat mailem žákům, kteří v době procvičování učiva chyběli.

8 Zdroje: 1. www.microsoft.office.com 2. Text vlastní


Stáhnout ppt "Jednotky objemu, délky a hmotnosti"

Podobné prezentace


Reklamy Google