Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Statutární město Mladá Boleslav
Komplexní řešení metropolitních sítí
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Proces řízení projektu
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Plzeňská kartastrana 1 eTown s Plzeňskou kartou.
Statutárního města Liberec
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
1 / 7 Standardizace kartových center © HAGUESS, a.s – 2007 Standardizace kartových center Standardizace v oblasti kartových center a projekt opencard.
Interoperabilita elektronického odbavování cestujících
Mateřská školka - Zlonín
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
Bezkontaktní čipová karta v Pražské integrované dopravě OPENCARD
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Ohlédnutí za konferencí. 3. ročník konference – základní informace více než 18 měsíců příprav náklady cca 2,5 mil. Kč více než 300 účastníků ( z toho.
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Důvody vypsání výběrového řízení na připojení města k internetu 1) Firma Logicprim s.r.o. neplní dlouhodobě smluvní závazek na záložní bezdrátové připojení.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Rotary Club Karlovy Vary Předkládá: Petr BENEŠ, prezident RC Karlovy Vary 2011/2012 Vybudování zahradního pavilonu - DOP – HC s.r.o., Dolní Rychnov.
Projekt KORIS Luhačovice Ing. František Brachtl.
Srpen 2013 Společné setkání  zahájení plánování v Děčíně 2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Prezentace výsledků forenzního auditu projektu OPENCARD
GENEZE PŘÍPRAVY PROJEKTU IOP EU
VYJÁDŘENÍ K DOPISU ZE DNE DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K PROJEKTU
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Keltský archeoskanzen Nasavrky
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Nákladové nádraží Žižkov Parková čtvrť Central Group
Kraj Vysočina Projekt ROWANet.
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD OPENCARD v Praze, 24.11. 2009

Ohlédnutí za projektem OPENCARD Realizace projektu OPENCARD začala v rámci schválené Informační strategie hlavního města Prahy do roku 2010 - „Cesta k e-Praze“ v souvislosti s plněním programového prohlášení Rady hlavního města Prahy pro volební období 2004 až 2006 Vstupní definice projektu - univerzální identifikační karta pro občany a návštěvníky Prahy s širokou nabídkou doprovodných služeb Dne 16.05.2006 Rada hlavního města Prahy (Usnesení č. 0708) schválila realizaci projektu Pražského Centra Kartových Služeb Dne 25.05.2006 Zastupitelstvo hlavního města Prahy - na základě návrhu Rady HMP schválilo (Usnesení č. 38/06) zvýšení rozpočtu pro Odbor Informatiky ve výši 165 mil. Kč Ohlédnutí za projektem OPENCARD OPENCARD v Praze, 24.11. 2009

Ohlédnutí za projektem OPENCARD Projekt zahájen v roce 2006 na základě výběrového řízení na SKC (Servisní kartové centrum ) – vítěz výběrového řízení společnost Haguess,a.s. V první polovině roku 2007 proběhlo zprovoznění a zahájení provozu včetně doprovodných agend – parkovné, knihovna, přístup na městský portál … Jako hlavní problém byla dodavatelem a Odborem informatiky uváděna nízká a pomalá penetrace karet mezi občany (v červnu 2007 vydáno 1459 karet) Pokynem Rudolfa Blažka ( odbor Informatiky spadá do mé působnosti od 1.1.2007) byla zpracována strategie nasazení karet v Dopravním podniku Dne 28. srpna 2007 schválila Rada HMP příspěvek pro Dopravní podnik a pověřila jej přípravou a zahájením projektu DOS (Dopravně odbavovací systém) OPENCARD v Praze, 24.11. 2009

Ohlédnutí za projektem OPENCARD Od konce roku 2007 probíhaly přípravné práce na zahájení provozu DOS v Dopravním podniku 4.8.2008 začal prodej elektronických jízdních kupónů a 6. 8. 2008 na tiskové konferenci MHMP vyhlásil platnost bonusu 475 Kč na roční občanské jízdné při včasném nákupu ročního kuponu Následovala takzvaná „velká emise“ cca 300 tisíc karet a předprodej časových kuponů OPENCARD v Praze, 24.11. 2009

Důvody zadání forenzního auditu Začátkem roku 2009 Dopravní podnik předložil vyúčtování této etapy projektu Požadoval cca 320 mil. Kč ( bez nákladů na zlevněné kupony) a dalších cca 240 mil. Kč k dokončení migrace všech časových kuponů a provoz v roce 2009 Tyto náklady byly podstatně vyšší než plánovaný rozpočet. Bylo vypracováno několik srovnávacích studií, ale jejich závěry mne nepřesvědčily o dalším financování projektu v řádu stovek milionů Kč v dalších letech. Proto jsem letos v létě zadal vypracovat forenzní audit Jeho zpracovatelem je konsorcium Nexia AP, A.T. KEARNEY a partneři OPENCARD v Praze, 24.11. 2009

Prezentaci výsledků provedou zástupci konsorcia NEXIA AP A.T. KEARNEY KVADOS OPENCARD v Praze, 24.11.2009

OPENCARD v Praze, 24.11.2009

Závěry z výsledků auditu Předložím Radě města a Zastupitelstvu HMP zprávu s výsledkem auditu včetně návrhu dalšího postupu 2. Předložím návrh na odvolání vedoucího odboru IT Ing. Krause a budu iniciovat další personální změny v tomto odboru 3. Navrhuji zřízení krizového týmu, který bude plnit tyto úkoly: Zpracuje návrhy dalších kroků projektu včetně alternativ Povede jednání za MHMP se stávajícími dodavateli o dořešení smluvních vztahů Připraví podklady pro nové výběrové řízení na provozovatele nejpozději od 1.7.2010 OPENCARD v Praze, 24.11.2009

Děkuji za pozornost. OPENCARD v Praze, 24.11. 2009