Uvádění her.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Advertisements

Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ I. přednáška
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Studentská inovace praxí
Technika. TECHNICKÁ PŘÍPRAVA V tréninku techniky jde především o opakované provádění učeného pohybu, při kterém dochází k opravování a zpřesňování jeho.
ROVERING co nabízí a přináší
Animovaný film Jak na to? Ruční animování pohyblivých částí
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Kdybych uměl(a) polapit duhu, udělal(a) bych to.
CÍLE VE SPORTU Mgr. Eva Tomešová, Ph.D
PhDr. Eva Tomešová, Ph.D CÍLE VE SPORTU PhDr. Eva Tomešová, Ph.D
Řízení vztahu s klientem – rámec EDICT. Fáze Vstup. Pavla Kotyzová
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
a jeho využití u klientů po CMP
Homeopatie a TAO Co spojuje homeopatii se staročínskou naukou MUDr. Zuzana Čajková 14. dubna 2012.
Seminář pracovní parta Komunikace. To podstatné Jak jste hodnoceni pro následující výběr pracovníků – docházka (dochvilnost), plnění úkolů, aktivity,
Jaroslava Geletičová, Celostátní seminář SOČ, Brno
Taktická příprava Michal Lehnert.
Zásady dobré komunikace
Kritická analýza různých přístupů k vyučování SH
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
1 Komunikační a prezentační dovednosti / C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ,
Prezentační dovednosti
Kdybych uměl polapit duhu, udělal bych to
Motivace ve výuce přírodopisu
Psychologické aspekty hodnocení a zkoušení ve vzdělávání dospělých
MODERAČNÍ TECHNIKY brainstorming brainwriting free-wheeling
Definice a vlastnosti Typy sociálních institucí Hodnoty a normy
Teorie motivace Adéla Furiková.
Použití EEG jednoduchá, levná, neinvazivní metoda použití pří výzkumu a diagnostice funkce mozku krátkodobá ambulantní vyšetření (20 – 30 minut), ale i.
„Řízení lidských zdrojů /HR/ je jedním z hlavních úkolů managera a nikdo to za něho nemůže udělat“ Roman Vacho© City Hotel Park Dolný Kubín.
Pedagogická diagnostika
Teorie vzdělávání dospělých
S OCIALIZACE DO PROFESE UČITELE Školní pedagogika Podzimní semestr 2014 Petra Černochová, Anna-Marie Malíková.
Pedagogická komunikace
Zážitkové učení „Pověz mi a zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne se zúčastnit a já pochopím“ Konfucius.
1 Komunikační a prezentační dovednosti / C2 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ,
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Teambuilding - úvod Doc.PaedDr.Marie Blahutková Ph.D. Fakulta sportovních studií Katedra společenských věd ve sportu.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY Mgr.Irena Kudláčková.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY 2. část Mgr. Irena Kudláčková.
Komunikační a prezentační dovednosti / C2a Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová 1 UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ,
Knížka je můj kamarád Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Výchovné metody Vypracovala: Monika Arsenjevová Datum: 12.října 2012.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Umělecký styl On-line diskuse k virtuální hospitaci – Gymnázium J. K. Tyla, Hradec Králové Vyučující: Mgr. Lenka Krejsová.
Sociální práce s dětmi a mládeží Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
Teorie a metodika výchovy Lekce 4: Pedagogika volného času a zážitková pedagogika Mgr. Katřina Lojdová
Volný čas dětí a mládeže Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Komunikační a prezentační dovednosti / C2a
Dotazník. Dotazník Může být v písemné nebo elektronické podobě Může být předán osobně Může být součástí balení výrobku, v obchodě, příloha novin, časopisů.
Teorie vzdělávání dospělých
Kdybych uměl(a) polapit duhu, udělal(a) bych to.
Management - Ovlivňování
Typ klienta.
Parelli Natural Horsemanship
Komunikační a prezentační dovednosti / C2a
Komunikace učitele se žáky
Současné pojetí školní TV Zážitková pedagogika
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Etická výchova jako tvůrce klimatu školy
Jak na jazyky.
Transkript prezentace:

Uvádění her

motivace movere – pohybovat hýbat „Chceš-li postavit loď, nedělej to tak, že svoláš chlapy, aby sehnali dřevo a začali stavět, ale dej jim, aby sami zatoužili po širém, nekonečném moři.“ Antoine de Saint-Exupéry movere – pohybovat hýbat

7 zákonů motivace úspěch motivuje uznání motivuje ztotožnění se se skupinou motivuje chcete-li motivovat, musíte být sami motivováni vytyčit cíl a ukázat, jak cíle dosáhnout výzva k akci motivuje jen tehdy, je-li možnost zvítězit motivace je nikdy nekončící proces

motivující prostředky při uvádění hry co může být vhodnou motivací při uvádění hry? film videozáznam povídka legenda kniha báseň fotografie hudba přednáška významná osobnost prostředí samo o sobě scénka

pravidla pro uvádění her pojmenování cíle programu (cíl aktivity pro žáky, nikoliv cíl pedagogický) poté formulování dílčích pravidel, která vysvětlí princip, ale také konkrétní průběh a ukončení méně je více – víc jak cca 5 pravidel už klade nároky na pochopení a udržení pozornosti nejlépe sepsat pravidla jasně a stručně na tabuli nebo na papír – a případně postupně doplňovat je-li to možné, informace dávkovat postupně především jedná-li se o soutěž, pravidla musí být jednoznačná a transparentní neměnit pravidla v průběhu hry 3. prodlužuje-li se uvedení hry, klesá pozornost a motivace

checklist uvádění her garant programu – ručí za průběh hry (může samozřejmě delegovat práci a dílčí odpovědnosti na ostatní) účastníci – pohlaví, věk, zkušenosti, vnitřní dynamika skupiny (mít neustála na paměti) typ hry – jak hra navazuje v kontextu ostatního programu? je oddychová, kreativní, soutěžní, ...? cíl hry – co chci dosáhnout, co mají účastníci zažít, dozvědět se, naučit se, vyzkoušet si atd.? – pozor: nezaměňovat cíl účastníků v rámci pravidel s cílem, co to má účastníkům dát !!!!! pravidla – dobré je si je předem dvakrát projít (nejlépe ve dvojici) a hledat skuliny, nezahltit účastníky při zadávání, pravidla nevyprávět, ale srozumitelně a jednoduše zadat, používat pomůcky (mapky, flipchart, ukázky apod.) uzavření a vytěžení hry – jak hra skončí? jak bude probíhat reflexe? jaký je její cíl? kdo ji povede? následuje ukázka motivace

jak motivovat nikdy nesnižujte význam účastníků informujte o změnách v programu, které se účastníků, byť jen nepatrně, týkají nepřehlížejte maličkosti nemějte oblíbence prokazujte osobní nasazení a šiřte kolem sebe dobrou náladu pomáhejte účastníkům v růstu a zlepšování se projevujte účastníkům důvěru nesnižujte své osobní požadavky umožňujte svobodu projevů a názorů nebojte se rozhodnout pochvalte účastníky, pokud si to zasloužÍ nebojte se delegovat úkoly povzbuzujte účastníky v jejich nápadech http://ulozto.cz/x9kmcGKw/scena1-avi co by vás motivovalo chodit do školy rád?