FIREMNÍ ŠKOLKA OSKÁREK, FIREMNÍ DOBROVOLNICTVÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Advertisements

Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Komenský by se radoval aneb škola hrou
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
KSLP - ČESKÁ SPOLEČNOST PRO ZAMĚSTNANECKOU PARTICIPACI, O.S.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
EVENT MARKETING.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Lidé ve službách.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Propagace ve firmách Zlínského kraje
Systém 360° zpětné vazby v Cabot Corp.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
MARKETING.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
Prosperita organizace
Produkt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Komunitní a otevřená škola
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
Vodafone - případová studie „Integrace Společenské odpovědnosti (CR) do firmy“ Přemysl Filip Senior Manager Společenské odpovědnosti Listopad 2007, VŠE.
Marketingové prostředí obce
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
 Public relations se často překládá doslovně jako „veřejné vtahy“, avšak public relations jsou především procesem, jeho úkolem je tyto vztahy zlepšit.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Dárcovství času a expertní dobrovolnictví Miriam Zábrženská.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 4: Marketingové řízení MSP.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Strategie.
Sociální podnikání v Praze
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
„Jsme rovnocenní partneři“
Slučitelnost zaměstnání a rodiny
Individuální dárcovství
Management. Management Management Způsoby a metody řízení podnikatelských i nepodnikatelských celků tak, aby dosahovaly určených cílů Společenská věda.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
MARKETING V NEZISKOVÉM SEKTORU
Dobrovolnické programy
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

FIREMNÍ ŠKOLKA OSKÁREK, FIREMNÍ DOBROVOLNICTVÍ

„Kabely spojují současnost s budoucností.“ Oskar Lapp

100% rodinná společnost – 100% důvěra Podnik 100% rodinná společnost – 100% důvěra Skupina Lapp je zcela ve vlastnictví rodiny a v historii podnikatelské skupiny pokračují Ursula Ida a její synové Andreas a Siegbert Lapp. Oskar Lapp měl ve správnou dobu správnou myšlenku. S citem pro inovace a jeho průkopnickým duchem vynalezl první průmyslově vyráběný ovládací kabel: ÖLFLEX®. Tím položil v roce 1957 základní kámen celosvětově úspěšné společnosti. Společnosti s vedoucím postavením na trhu.

Naše hodnoty mají pevné základy Vzor Naše hodnoty mají pevné základy Orientace na zákazníka Inovace Orientace na úspěch Rodinné hodnoty Orientace na zákazníka. Orientace na úspěch. Rodinné hodnoty. Inovace. Tyto hodnoty tvoří základ naší každodenní společné existence a jsou citelnou součástí firemní kultury.

1 1 1 8 4 8 3 2 . 4 . Smysl pro čísla Více než standardních produktů Podnik Smysl pro čísla 4 . Více než standardních produktů 1 zahraničních zastoupení 8 značek 1 8 výrobních závodů 1 inovace za druhou 4 prodejních společností 3 2 . zaměstnanců

U nás se snoubí globalizace s pocitem sounáležitosti Angažovanost U nás se snoubí globalizace s pocitem sounáležitosti Společenská angažovanost je pro nás věcí cti a patří už dávno k firemní tradici. martin.kubat@m-pro.cz Zlínský sledgehokejový tým Firemní školka OSKÁREK Podpora postiženým dětem Firemní dobrovolnictví

Firemní dobrovolnictví

Firemní dobrovolnictví „LAPP pro LIDI“ Firemní dobrovolnictví je způsob, jak dokázat, že se chceme o část svých zisků rozdělit, a pomoci tak potřebným. Jde o společnou pomoc firmy a jejích zaměstnanců. Přínosem je aktivní pomoc potřebným oblastem a zároveň zvýšení motivace a loajality zaměstnanců.   Firma hradí náklady na čas svých zaměstnanců, uznává a oceňuje jejich dobrovolnickou činnost. Firemní dobrovolníci investují své úsilí, energii a nápady do veřejně prospěšných programů.

Klíčové faktory Pro dosažení uvedených přínosů jsou klíčové tyto faktory:   podpora top managementu pochopení a podpora přímých nadřízených úspěšná interní a externí komunikace centrální koordinátor činností zdroje pro pokrytí nákladů partnerství s neziskovou organizací monitorování a vyhodnocování

Přínosy pro firmu Firemní dobrovolnictví má přínosy pro všechny zapojené strany: Přínosy  pro firmu: Zapojování zaměstnanců je prostředkem pro zlepšení výkonu týmů. Zlepšení image firmy. Budování společenské zodpovědnosti   Přínosy pro zaměstnance:   Přináší spokojenost a motivaci při konání něčeho užitečného. Rozvíjí nové dovednosti a zlepšuje stávající v reálné životní situaci. Přenesením zaměstnanců do neznámého prostředí podněcuje schopnost učení se novému. Pomáhá zaměstnancům budovat komunikaci v týmu a lépe pochopit jejich roli v týmu.

Pravidla Každý zaměstnanec má k dispozici max. 2 dny v roce Max. 1 člověk z 1 oddělení v 1 týdnu, max. 3 lidi z firmy v jednom týdnu Datum a druh činnosti si volí zaměstnanec ve spolupráci s nadřízeným a koordinátorem s HR oddělením Koordinátor domluví spolupráci s vybranou neziskovou organizací Do 5-ti dnů po absolvování dobrovolnické činnosti odešle zaměstnanec hromadný email na adresu CZ LAPP krátkou zprávu o svém zapojení včetně fotodokumentace (1 den / 1 foto).

Manuální práce (pomoc nutná nebo potřebná pro chod neziskové org.) Možnosti spolupráce Manuální práce (pomoc nutná nebo potřebná pro chod neziskové org.) Práce s klienty (pod odborným dohledem, např. procházky, kreativní dílny..) Odborná práce (nejčastěji konzultace – právní, marketingová, překlady)

Firemní školka OSKÁREK Neziskové organizace Firemní školka OSKÁREK Dětský domov LAZY Zlín Domino CZ, o.s. Naděje Otrokovice Domov Jitka o.p.s., Vsetín Naděje Zlín

Dobrovolnické akce Příklady realizovaných dobrovolnických aktivit našich zaměstnanců: Kabelkový veletrh pro Naději Zlín. Pobyt a asistence výtvarné činnosti v týdenním stacionáři Jitka ve Vsetíně. Domov Lazy Zlín (asistence v administrativních činnostech Specializované školy Mostní ulice Zlín, Kongresové centrum Zlín.) Domov Lazy Zlín (vyklízení sklepních prostor ve Specializované mateřské školce pro zrakově postižené děti) Domov Lazy Zlín (celodenní pobyt na dětském dnu tzv. Lazohraní 2014)